Filmåret so far (Torsdag 27/9)

Gick igenom mina betygsatta filmer på filmtipset över 2012 nyss och slogs av att det är en liten udda skara filmer av väldigt varierande genre som är mina personliga favoriter. Är ju fortfarande ett gäng månader kvar av detta domedagsår och oscarsracet har inte dragit igång än så man får ju se vad slutresultatet blir!
 
Bland mina favoriter (för att nämna några) finns det TV-politiska dramat Game Change med Julianne Moore som den helgalna hycklarkäringen Sarah Palin, Vi måste prata om Kevin som kan va den bästa deppofilmen jag sett på länge, Ridley Scotts Prometheus som i mina ögon levde upp till den skyhöga alien-hypen, Liam Neeson som vargakäk i The Grey, Lawless, The Avengers, 21 Jump Street, Chronicle, Indie Game: The Movie, Sherlock - A Scandal in Belgravia osv mm! 
 
Vill inte nämna för många så min årsbästalista blir spoilad i förtid! Sammanfattningsvis än så länge ett helt OK filmår men jag har ännu inte stött på detta års Inception, District 9 eller The Help. Håller också tummarna för att man ska snubbla över en riktigt gobit på Stockholms filmfestival i november. Ser gärna att jag än en gång på måfå hamnar på en visning till en film som ca ett år senare går och vinner oscar för bästa film (såg the Hurt Locker när den fortfarande bara var bra krigsfilm på festivalturné utan ett gäng oscars i bagaget)
 

Crystal Chronicles (Söndag 24/9)


 
Snubblade över soundtracket till detta spel häromdan och fick mig en så tydlig flashback till när jag satt där och spelade detta på min gamecube 2004. Fick genast idén om att skriva en krönika om det (det heter ju Crystal Chronicles trots allt) där jag pratade om hur otroligt underskattat spelet är.
 
Men nu när jag sitter här är jag osäker på hur underskattat det egentligen är. När jag spelade det som 15-16-åring såg jag det nog genom ett slags skimmer. Detta var det första Final Fantasy-spelet som släppts till en nintendokonsol på nästan ett decennium. Såklart att det måste vara bra!
 
Och ja. Spelet är bra. Jag la nog ner betydligt många fler timmar än vad som kan räknas som hälsosamt för ett spel av den här kvaliteten och jag gillade det. Idag när jag tittar tillbaka kan jag däremot inte fatta hur jag plöjde mig igenom denna monsterslakt till spel helt ensam. Få spel är så inriktade på multiplayer som detta. Du ska spela det med minst två-tre st. Tyvärr var detta Nintendo och som alltid vill de göra det på sitt eget lilla vis. Istället för onlinesupport som hade vart det logiska idag och faktiskt borde varit det redan då, kan man tycka (WoW lanserades tex bara nåt halvår efter detta!), ville de att man skulle spela tillsammans i samma rum. Inget fel på det men istället för att alla var uppkopplade enbart mot tv:n skulle spelet kontrolleras med varsin gameboy advance (plus kopplingssladdar) så alla kunde ha koll på sina egna stats på sin egen skärm. Smart i teorin, svindyrt och nästintill omöjligt att få ihop i praktiken!
 
 
Men det som jag än idag bär med mig från detta spel, bortsett från det idag uppenbart monotoma gameplayet, är hur förbaskat snyggt det är och hur otroligt fantastiskt art worken är. Spelet tog en gnutta från FF9 och blandade med den med Studio Ghibli på crack! Tycker det är så fruktansvärt synd att Square-enix inte fortsatte att använda den. Hade sett ursnyggt ut på dagens HD-konsoler.
 
Men till sist... musiken. Musiken. Musiken. Spelets kompositör Kumi Tanioka verkar ha fått sig en släng av medeltidssjuka för all musik låter väldigt mycket som europeisk och (tycker jag) nästan keltisk medeltidsmusik med sina säckpipor och slagverk (för nån som sett Bamse i trollskogen ett par gånger så kan det också låta väldigt bekant, slog det mig btw). Att det är bra är det däremot ingen tvekan om! Åter igen undrar jag varför detta inte hörs mer i dagens spelmusik. Förutom det lite udda, men passande genrevalet, så har så gott som alla låtarna en melodi. Nåt att nynna med i. Precis som på den gamla goda 8-och-16-bitseran. Något som saknas på tok för ofta i dagens pampiga orkestersoundtrack. Jag utlyser mer nynn i dagens musik, tack!
 
Här har ni tre exempel på spelets musik. Kanske inte faller alla i smaken men jag tokdiggar detta fett:)
 
Som slutsats kan man väl säga att Crystal Chronicles var ett spännande experiment med fantastisk grafikstil och musik. Det är därför spelet ligger mig varmt om hjärtat iaf. Låt oss hoppas att Square-enix inser vilka kvaliteter spelet hade och tar tillvara på dom i framtiden. Fast för optimistisk ska man väl inte vara. Vi pratar ju trots allt om företaget som hellre släpper en tredje uppföljare till en av de mest hatade delarna i serien istället för oss att ge oss en FF7-remake med HD-grafik.
 
Just saying.

S-O-L-O (Lördag 22/9)

Sitter här helt solo i lägenheten. Jag upprepar: S-O-L-O. Med andra ord helt allena..."själv" eller om ni föredrar det lite mer deppiga ordet "ensam". Och det ser inte bättre ut än att jag kommer förbli så hela dagen. Kan inte minnas när jag senaste bara hängde hemma utan att träffa nån. Det må låta deppigt men o vad jag njuter. Har spelat demon till Resident Evil 6, tävlingstädat med mig själv och kollat färdigt Eddie Izzard-dokumentären Believe. Att bara spendera tid med sig själv är gravt underskattat må jag säga. Även om jag är en person som kan bli otroligt snabbt rastlös och känner att jag måste söka upp folk så är det precis tvärtom för det mesta.
 
Emil drog ner på en weekend till Skåne eftersom han ändå skulle jobba där på måndag så därför är jag lord över lägenheten. Appropå lord... Jag kan nu stolt titulera mig Lord av Chaol Ghleann och slottet Dunan! Ca 200 riksdaler fick man plunga ut via en annons på appen Groupon. Så nu äger jag en markyta på den astronomiska storleken 0,09m². Kan redan höra några av er där ute sucka men det är för en god sak: slottet brandskadades nämligen 2001 och jag är nu delaktig i restaureringsarbetet. Men framför allt är det bara jäkligt ballt!
 
Lite bilder från förra helgen. Hänge med Emil och Marika på IKEA. Drog sen vidare till Karlberg där vi chillade i sensommarens sista strålar. Det lät väl lagom vackert?:)


 
 

Dags att klippa igen (Fredag 14/9)

Har äntligen fått börja klippa igen på jobbet! Efter att bara ha batchat (tankat in materialet i datorn) och loggat under hela säsong 2 har jag och klippass-Micke nu fått splitta på äran att klippa juryfilmerna till säsong 3: små 3 1/2 minutersfilmer som ska visas för programmets jury inför deras betygsättning av husen. Kan såklart inte berätta nåt om poängen (då lär min tv-karriär ryka all världens väg) men påbörjade ikväll så smått att klippa. Skönt nog hade de gett mig en oavsiktlig extra dag extra på första filmen så jag gick hem ganska tidigt istället.
 
Hängde på mötesplatsen.se med Emil där vi både sågade och hyllade folket (ok, mest sågade) där i säkert 2 timmar innan vi satte på en film. Blev Bert - den siste oskulden som jag inte sett förut (*FLÄMT*). Emil däckade och snarkade som en tok i soffan till och från. Frågar ni honom har detta dock aldrig hänt. Riiiight...
 
Imorrn (alltså fredag kväll, blir så uppfuckad när jag bloggar mitt i natten) ska jag och Emil dra hem till Johan på kvällingen för bara allmänt häng och pingisspelande. Kanske att Marika, Lizette och hennes kille Andreas dyker upp också. Blir väl till att öla upp också kan jag tro!
 
Bjuder på denna från i somras. Både Börje och jag är likade chockade över kamerans existens!

Combofest (Måndag 10/9)

Får tacka alla sköna och trevliga människor som dök upp på min och herr Skelterwijks Combofest (inflytt/födelsedagsfest) i lördags kväll!
 
Totalt 16 st om jag inte missräknar dök upp (Tobias, Johan, John, Jonas, Peter, Marika, Lizette, Andreas, Kerin, Zelda-Sanna, Max, Lea, Martin, Martin Ahnelöv och jag och Emil). Särskilt shout out till John, Peter och Jonas som kom från olika delar av landet bara för att delta! Hoppas soffan och madrassen var till godo, grabbs!
 
Multiplayer i Mario Kart 64 är alltid en hit. Det kan vara världens bästa multiplayerspel på riktigt:P
 
Förutom att vakna till liv ordentligt så spenderades söndagen vid fotbollskanten. Var och hejade på Huddinge Löks andra korpenmatch och denna gång lyckades dom faktiskt vinna. 1-0 till killarna i vitt!
 

Men frågan är om det ändå inte är den lediga dagen efteråt, när stormen lagt sig och havet ligger spegelblankt som är skönast? Idag tvättar jag, städar lägenheten (tro mig, det behövs. Emil fick ångest när han såg allting) och kollar Parks and recreation. Love it! =)

Korpen (Måndag 3/9)

Upptäckte häromdagen att jag fått en en kommentar på ett tre år gammalt inlägg (DETTA) då en förskolelärare hittat (från okänd ort) hit och sett min bild på herr Englund som spatserar i Höganäs hamn. Tydligen ville hon använda den till "inspiration i min ateljé" på hennes förskola så idag fick jag ett mail där hon tackade för att jag godkänt hennes förfrågan så nu har hon tagit med den som inspiration för att rektorn ska låta hennes klass åka dit och titta. Jävligt random men också ganska kul:)
 
Klockan börjar närma sig 03 snart och ännu en helg äro förbi. Tycker alltid det låter så deprimerande att säga så. Då var den tiden passerad och kommer aldrig igen men har vart en riktigt kul sådan. Hade inget planerat i fredags men den visade sig innehålla en dejt (som aldrig blev av, men jag får nytt försök till veckan!), shottning av hembrygd malört men Emil och Marika (fuck, den skiten fräter nog fortfarande hål på min magsäck), Mario Party-lirande (och du kan slå vad om att vi ärrade våra handflator! Ni som spelat vet vad jag pratar om:P), några timmars jobb och sen på lördagkvällen blev det halvspontat biobesök då jag och Marika såg Pixars senaste Modig. Överraskande bra trots att det fanns en del att anmärka på men slängde faktiskt iväg en 4:a i betyg på filmtipset nyligen så antar att jag gillade den trots allt!
 
Och idag (har ju inte somnat så i min värld är det fortfarande söndag) så kom moster Wally, Chris och Sven-Åke på snabbvisit för att lämna lite saker från Strömstad. De hjälpte mig huvudsakligen att sätta upp en ny hylla på mitt rum men Wally passade också på att syna hela lägenhet och komma med tips på hur vi skulle lösa vår halvt dolda soffhög i vardagsrummet. Återstår att se om man har energi till det. Den där wellpapp-kartongen blev ju så grym efter jag målat den vit;) Men en sak som vi lade märke till: min granne under oss HATAR när vi spikar/borrar i väggen...kl tre på dan. Gubbfan (jag antar fördomsfullt att det är en sån vi har att göra med) bankade i taket VARENDA gång Chris borrade. Till slut stod Chris och slog med skruvmejsel i väggen bara för att retas med honom och han svarade varenda gång med att banka i taket!
 
Just det, var och kikade på när Huddinge Lök spelade sin första korpenmatch också. Laget består till stor del av gamla klasskamrater från Gamleby (därirbland Emil och Johan) så jag siktar på att bli deras nr 1-supporter...vilket inte lär va så svårt då vi är tre stycken än så länge:)
 
Nu ska jag kika Parks and Recreation innan slagg-time! Hoppas jag kan återkomma med lite mer dagliga inlägg istället för de här romanlånga uppsatserna framöver:P
 
Watch it! Watch it!

RSS 2.0