Dags att ta klivet (27/8)

Egentligen borde man väl packa istället för att sitta här och blogga med Kings of Leon i bakgrunden, men man vet aldrig när nästa tillfälle ges (brorsan verkar desutom ha ockuperad stora delar av huset i sin packningsiver så väntar tills han lugnat ner sig).

De senaste dagarna har mest handlat om att ordna internetabonnemang och fixa ström till lägenheten, det sista via Vattenfall. Låter kanske inte som nåt märkvärdigt men när jag skulle försöka ordna elleverantör så fick jag en rejäl chock (ursäkta ordvitsen) då de tidigast skulle kunne leverea ström till mig 1:a oktober! Jävligt käkt! Deras kundtjänst hade dessutom redan stängt så fick i lugn panik vänta till morgondagen. När jag väl ringde dagen därpå visade det sig att det inte skulle va några problem (tack för den!) så behöver varken tjuvkoppla mig med koppartråd från närmaste elstolpe eller smälla upp en brasa som flera föreslog via facebook=P

Igår var jag, Borgis och Jessica ute på daftö camping. Började som ett skämt för några dar sen men måste säga att det var det roligaste jag gjort på ett par veckor! Var helt öde i leklandet så vi gav oss i kast med både hinderbanan, den stora hoppmadrassen och rörlabyrinten under borgen=). Efter det käkade vi pizza och passade på att tortera varandras öron i singstar. Kändes som ett jäkligt kul avslut på sommaren här i Strömstad. Synd på morsan som dock ville sova i rummet ovanför^^

Ska bli intressant att se när eller om man kommer flytta tillbaka hit. Efter praktiken är det ju slut på skolan. Då är det ut i det verkliga arbetslivet som gäller. Känns lagom troligt att man återvänder hit för att jobba inom tv-branschen. Vore Göteborg i såna fall. Men vi får se. Life works in mysterious ways...

Musproblem (22/8)

För första gången på nästan två och ett halvt år var jag i förrgår ute och filmade min helt egenproducerade film, senast måste varit Borgmästar-Koden april 2007... snacka om ett tag sen. Borgis va på besök och tanken slog mig att "fan va kul och bara sticka ut  nu". Hade krafsat ner lite idéer och scener för nån vecka sen och i det här fallet räckte det. Vi plockade ihop lite rekvistita och min gamla hederliga mini-DV JVC-kamera och stack iväg med bilen. Tre-fyra timmar senare var det klart! Berättelsen om musen som sliter sig loss från sin laptop var redo att klippas ihop. Verkar dock som kameran stått oanvänd för länge för fick ingen uppkoppling till datorn så än så länge ligger allt grundmaterial kvar på bandet =(. Hoppas kunna lösa det innan flytten på fredag, sen lär det nog bli ont om tid, kan jag tro.

Imorrn blir det avfärd till IKEA med familjen för jakt efter soffor, hyllor och andra förnödigheter så man kan överleva i storstadsdjungeln. 

Kan väl passa på och säga att jag inte blev särskilt imponerad av AVATAR-trailern: den inom filmbranschen mest sönderhypande sci-firullen nånsin, känns det som. Ska inte såga trailern längs med fotknölarna, men känslan av kalkon var inte långt borta. Känns mest som en alienhybrid av Pocahontas och Mel Gibsons indianfilm Apocalypto, fast med 2000-talets fulaste utomjordingar. Lite coola mecha-robotar syntes dock i bakgrunden så hopp finns det ju alltid att det här kan bli bra!^^


Ha det!

Färdigjobbat för denna sommaren! (19/8)

Idag cyklade jag till jobbet med en knut i magen. Skulle det verkligen fungera? Skulle jag verkligen kunna komma undan? Ja, menar alla andra (nästan iaf) hade ju gjort det... Visst, jag hade haft det i tankarna men aldrig tagit tag i saken ordentligt. Sista dagen på color line måste man ju bjuda på tårta. Det står i CL:s oskrivna grundlag=P I mitt "tack & adjö"-mail gjorde jag klart att mina kära medarbetare skulle få gå lottlösa hem idag. Trodde det skulle räcka.

Ack, så fel jag hade:)

Mot slutet av dagen hade jag tappat räkningen på hur många gånger en viss Toftedal tjatat på mig om vilken svikare jag var XD. När även David skickade mig en post it-lapp där det stod sista dagen=tårta så förstod jag att det var på allvar det här! Men jag höll emot trycket och efter ett antal kramar (har trivts väldigt bra där) lämnade jag color line-terminalen bakom mig för att gå på bio med ett gäng folk.

Och vilken film! Ho-ha! G. I. Joe: årets hitills bästa "sämsta" film! Se den och gläds med mig! Inte svårt att inte jämföra den med Transformers 2 (bägge två actionfilmer med hutlösa mängder specialeffekter) men den här var mycket bättre, enligt min mening. Där transformers försökte va en "riktigt film med en vettig story" visste skaparana bakom G. I. Joe vad ordet ironi innebar, vilket gjorde den här en sån fröjd att se! Ok, ingen kandidat förs best picture på oscarsgalan men ändå en grym sommarfilm!

Var också kul att träffa gymnasiepolare Adam som i stort sett höll med mig om filmen!

Nä, dags att kolla Coldplay-dokumentär med brorsan på SVT nu. Ha det bra!

FF= fucking fantastic! (17/8)


Ibland skäms man över hur totalt värdelös man kan vara. Nyss hemkommen från en helkväll i Göteborg med Johan Svärd, Sofia och dennes grymt sköne arbetskamrat Victor. Fyra elever från kungliga musikhögskolan och dennes störtsköne lärare David Westerlund (iförd hawaii-skjorta) hade nämlig anlänt till Göteborg på deras FF-on tour-turne där de framför kända och mindra kända verk från, huvudsakligen, Final Fantasy VI-XII.

Klart jag var där! (jupp, jag missade 100 metersfinalen för detta!)

Anledning till den kanske något deppiga inledning är att de var så fantastiskt sjukt grymma att jag skäms över att ens vistas i samma rum som de=P Huvudfokus låg på piano, men även instrument som bongo, fiol, el-piano och ägg^^ fick stort utrymme, speciellt när hela ensamblen framför flera stycken tillsammans. Ett par låtar med sång fanns också med.

Hade redan sett en låtlista från deras tidigare spelning i Stockholm för två veckor sen så visste ungefär vad jag hade att vänta. Glad blev jag därmed när det visade sig att ett par låtar från FF5 (fan vad bra Clash on the big Bridge är!) och en låt från FF11 (Distant Worlds) jag tidigare inte hört hade letat sig in bland de övriga låtarna.

Bland de låtar som imponerade mest på mig kan nämnas The Landing (FF8), You are not alone (FF9) (först ensamt spelad av David för att sedan allt eftersom fyllas på med fler musiker som tillsammans fick upp låten på helt insanly höga nivåer), Battle Theme (FF10), Jesters of the Moon (FF9) (troligtvis det coolaste av alla stycken, framjazzad av läraren helt solo), Clash on the big Bridge (FF5) och till min stora förvåning Kiss me Goodbye (FF12); har aldrig varit ett stort fan av denna superslisktiga ballad från del tolv men tjejen som sjöng imponerade enormt på mig.
                                                                                                                                                            
Ett par av låtarna hade kanske kunnat bli ännu bättre med en större orkester men det är bara pettitesser i sammanhanget. Man märkte att dessa personer verkligen gillade vad de höll på med och hade jag ens varit en tiodel så bra som dem hade jag kunnat leva på det resten av livet=)

Jag tar av mig hatten för er, sjungande och spelade FF-fans! Kul att se er ute i det fria, in public så att säga^^

Kan tyvärr inte lägga upp nåt från konserten: för dåliga videos och suddiga bilder men ta en stund och lyssna på hur två av styckena låter i sina originalutföranden!


Clash on the big Bridge (FF12-version)


You're not alone (FF9)

Battlestar Galactica (15/8)


Ett kort inlägg eftersom jag vill fortsätta kolla Battlestar! Började kolla i början av sommaren och har nästan tagit mig igenom den andra säsongen av den här galet sjukt bra sci-fi-serien. Har du det minsta intresse till rymden eller bara vill njuta av ett par riktigt bra 40 minuter så föreslår jag att du surfar ut på nätet och skaffar den (på vilket sätt du än behagar^^). Ingen kanal i Sverige har ännu plockat upp den, vilket är nästan löjligt konstig med tanke på all positiv kritik den fått.

Would you like to know more? Surfa in här(http://sv.wikipedia.org/wiki/Battlestar_Galactica), men skrolla inte för långt ner.... SPOLIER-VARNING! 



Höganäs (14/8)

Dags för ett rykande förskt blogginlägg! Kom precis tillbaka efter min första löparrund på nästan två veckor. Kändes helt OK även om ryggen sa ifrån rejält i första backen innan den också hittade formen efter en stund. Märks att 6-8 timmars sittande i kontorsstol och monotona rörelser om dan börjar ta ut sin rätt på kroppen. 

Vad har hänt de senaste dagarna då? Jo, nu ska ni få höra, blev ju inget av vår karlskoga-reunion men har man tagit ut 5 dagars ledighet så ska den minsann användas vettigt (eller kul iaf^^). Och på måndag kväll, efter nästan 7 timmars tåg-och bussresa anlände jag till Höganäs busstation för att spendera den tiden tillsammans med Peter och Anders!

Många tomma ölflaskor, ett par timmar ROCK BAND (första gången jag provade! Så jävla kul! går min filmkarriär åt helvete ska jag bli ROCK BAND-trummis), lite super smash brawl, långa nätter och härliga sovmornar blev det! Har inte sovit så gott på hela sommaren. Men för 775 kr ska man ju få lite valuta för pengarna också!


Åkte in till Helsingborg på tisdagen och mötte upp Anders där. Besökte bla "Helsingborgsterassen" (bild ovan) och gick på bio på kvällen: Baksmällan! Bland det sjukaste jag sett på bio, men på något sätt realistisk... Se den så lär ni förstå=)


Man kan tro att Anders letar efter en fallen soldat men han beskådar bara Höganäs-barnens kermaikkonstverk som sitter i hamnen;)

Resten av dagarna spenderades i Höganäs där man käkade Ängelholmsglass och provade på ett slags nybyggt minigymlekplats=P Tufft som fan! Skönt att komma ifrån Strömstad några dagar iaf och bara kunna slappa.

Visst, tråkigt att det inte blev nån ordentlig reunion, men en sann kolare ger aldrig upp!^^ Vår gula fana svajar ännu högt!



Skåne istället för Karlskoga (8/8)

Var på inflyttningsfest hos Borgis (aka Fyllekompisen) igår kväll. Hade en riktigt förbannat rolig kväll/natt med avslutning på Cod runt 02.00, så mange tacke till er som var med!^^ Synd bara att min mobil försvann mitt uppe i allt, men hittade den idag *pust*.

Har hjälp Borgis de senaste dagarna med inflyttningen i vår uthyrningsrum nere i källaren. Ganska skralt på väggarna än så länge men annars tycker jag hon fått det riktigt hemtrevligt där nere. Gött att slippa åka till världens ände varenda gång man ska besöka henne. Inte så långt kvar innan mitt eget flyttlass går nu. 27/8 är det exakta datumet. 

Jobb imorrn, men sen är det dags för 5-dagarssemestern... som skulle spenderats i Karlskoga, men som det ser ut nu åker jag ner till Skåne, Höganäs, i några dar och hälsar på Peter och Anders istället. Är fortfarande nere efter det tunga beskeded att våra välplanerade reunion inte blev av, men ett skånebesök är inte fyskam det heller=)



Får la se hur det blir (7/8)

Kastar iväg ett kort blogginlägg nu kl 00.43...

Får se om det blir nån karlskoga-reunion. Fick reda på i förrgår att varken Thom eller John kunde komma. Surt sa räven, men jag sa nåt mycket värre. Riktigt jävla surt känns det. Efter ett gäng flera timmar långa msn-möten, ett bokat vandrarhem och så mycket nedlagd energi från alla parter så känns det jävligt snopet om det inte skulle bli av. Var ju på måndag vi skulle träffas ffs!

Den senaste planen är att vi drar ner till Skåne, vi som är kvar av truppen, och bor hos Peter istället... Men inget är säkert nu. Väntar besked från gänget om vad de tycker. Gäller bara att hinna med.

Ja, ja, nu är jag trött... Borde börja lära mig sova ordentligt.

Tjo på er!

Stor i en liten värld (4/8)

Skulle iväg och posta ett brev idag när jag av nån skum anledning tog en omväg förbi mitt gamla dagis (Arken). Vet inte varför. Har inte satt min fot där sen dinosaurierna existerade och en våg av minnen slog emot mig. Fröken Kristina t.ex. som lärde mig vad sann ondska var genom att låsa in mina leksaker i förrådet (ryktet säger att hon fick sparken ett par år efter min tid eftersom hon slog barn), mina 6 giftemål med Agnes uppe på vinden där Robert agerade präst osv. 

Vad som däremot gick upp för mig idag var hur litet allt var. Staketet som då fungerat som en gigatisk mur från omvärlden kunde jag nu lätt se över... "Höga berget" där vi åkte vaxduk på vintrarna skulle jag knappt klassa som mer än en kulle idag... Men för oss hade det varit rena Mount Everest=P

Det är helt enkelt svårt att känna sig liten längre nu när man är en såkallad "vuxen". Saknar den känslan ibland. Det var på ett sätt så mycket lättare att ha roligt när man var grabb, kraven på en var mindre, frågan om vad man fick och inte fick göra vad otydligare... Ibland skulle man allt vilja avsäga sig lite av det ansvaret man har som vuxen och bara flamsa på.

But those days are gone... Men en fråga grubblar jag ännu på...

Undrar om det gigantiska kellogg's-paketet fortfarande står kvar nere i källaren på Arken...?

Nu jävlar ska här gås på konsert! (1/8)

Dags att gör upp för sin tidigare misstag! Ni vet såna där man går och grubblar på och aldrig riktigt kan komma över. Ungefär så har jag gått och känt i över 1 år för att jag missade Distans Worlds: Music from Final Fantasy i Stockholm i december 2007. Så här i efterhand fattar jag inte hur jag tänkte. Valet borde varit självklart! Men, men... får väl skylla på nånting... ge mig några dagar så har jag nog kommit på en bra ursäkt... eller inte=P

Nåja, dags att ge igen för gammal ost! I våras hölls en gratiskonsert av kungliga musikhögskolan i Stockholm med bara FF-musik som nu i sommar kommer till Göteborg! Tror ni jag tvekar den här gången?=)

Den som vill hänga på, bara hör av er! 16 augusti är datumet som gäller!^^

http://www.ffontour.com/index.html

RSS 2.0