Stockholmssummering (27/9)

Slog mig att jag bara lyckats klämma ur mig två blogginlägg på 10 dar. Får bli skärpning. Finns inget att skylla på. Jo, lathet kanske=P

Söndag kväll/natt... Ännu en helg går mot sitt slut. Min fjärde här uppe i 08-land. I fredags firade jag 4 veckorsjubileum. Var första idag som det slog mig. Är väl ett bra tecken på att jag trivs, kan man tro.

Vad har jag då kommit fram om Stockholm efter denna tids analys? Jo, stockholmarna är precis lika insnöade som strömstadborna på att toppa varandras festhistorier. Kan väl inte påstå att jag är nån storkrökare och antar att jag därmed har lättare att lägga märke till detta hos personerna runtomkring mig. Ibland funderar jag på ifall deras historier verkligen är sanna, t.ex. på praktiken häromdan när nån berättade om hur några personer i hennes bekantskapskrets vägde alla tjejer som kom innanför dörren när de skulle ha fest. Under 55 kg? Ja då var det bara att sticka på en gång=P

Övriga fördomar som kan prickas av är stockholmarnas attityd till vädret: kan du se solen genom molnen (trots att det blåser storm, temperaturen ligger strax över noll och regnet hänger i luften)? Ja, då är det sommar ute! På med shortsen, skjortan, solglajjorna och ut och njut! Inte konstigt att folk är så rädda för förkylningar när de går klädda som självlysande måltavlor för virus och liknande. Kan vissa mornar känna mig som en eskimå när jag står och väntar på tåget.

Annars dårå? I fredags var det öl-kväll på STRIX. Gratis öl och vin till alla anställda. Utöver det fick vi också en fluffig röd huvtrjöa med texten "STRIX: passionate storytellers" på=P. Gillade den som fan. Fast när det var dags att bege sig på cocktail-party till min kusin Carolinn på lördagseftermiddagen var det kostym som gällde! I fint och byråkratiskt sällskap tillbringade jag kvällen på hotell Hilton och åt den godaste oxfilén i hela mitt liv=). Stämmer verkligen att gratis är gott! Mums, mums! Synd att priset låg på 295:- annars skulle man lätt blivit stammis.

Har förresten äntligen hittat ett rejält RPG att sätta tänderna i! "Valkyria Profile 2" till PS2. Har nog spelat runt 6 timmar idag. Riktigt skönt och vrålsnyggt spel med mycket meckande med karaktärerna och ett intressant upplägg där 2D blandas med 3D-grafik. Ser framemot många och långa timmar tillsammans med spelet de närmaste veckorna^^


Falling leaves (21/9)

Idag luktade det svamp när jag klev ut på gården för att promenera mot pendeltåget. Såvida ingen tappat ett 100 kg stort lass kantareller i Handen så skulle jag påstå att hösten är här. Märks dock inte på värmen som dröjer sig kvar här i huvudstaden. Va helt galet kanonväder i helgen. Vi snackar 20+! Utnyttjade denna härliga värme i lördags till ett besök hemma hos klasskamrat Jonte och hans fru Jojjo (Johanna) i Jakobsberg. Mycket Zelda-snack blev det=)

På STRIX hängde dock regnmolnen tungt. Fick i stort sett inte gjort ett skit idag eftersom min redigeringsdator sparkade ut mig från AVID var femte minut. Datanissarna höll fortfarande på att leta efter felet när jag slutade så ska bli spännande och se hur situationen ser ut imorgon. Tills dess lyssnar jag och njuter av soundtracket till Watchmen! Mmmmmm=)

Feeeeels great! (17/9)

Måste få blogga av mig... Har precis visat upp min 10 min ihopklippta del av Grannfejden program 2 för våran efterbearbetningsproducent plus en av våra redigerare. Fattar inte varför jag var så nervös men fick hör och häpna ingen större negativ kritik: vissa delar som hon saknade men som lätt går att återgärda, annars verkade det vara TV-dugligt. Fick visserligen inge större positivt feedback heller, men klagar man inte så tar jag för givet att hon var nöjd. Jag är det iaf^^.

I rollen som praktikan vågar de dock inte låta allt ansvar vila i mina händer så en av våra redigerade (Thomas) kommer nu ta över arbetet med att finputsa mitt grovjobb.

Och ikväll blir det "Once" hemma hos Emil och Lea. Inte en helt tokig dag, må jag säga.

Badminton (16/9)

Trött, men ändå pigg. Har varit iväg med Johan och Emil och lirat badminton. En av min favoritsporter att uttöva, gammal favorit sen gymnasiet. Kan väl inte direkt påstå att jag blivit bättre med åren, men fortfarande hysteriskt kul att uttöva. Som vanligt vann jag ingenting (jag är van att förlora allt jag ställer upp i), men fick ändå helt OK resultat. Verkar kunna bli en veckoaktivitet som jag gladeligen kan se framemot!=)

Imorrn... STRIX och fortsatt klippning av medlingen till program två av grannfejden. Hoppas kunna bli färdig.

Gonatt på er!

Ledig helg (13/9)

I efterhand kan jag tycka att det förra inlägget var lite väl deppigt. Gick betydligt bättre dagarna efter. Blev riktigt kul när man fick den ram de använt sig av (där musik osv ingick) till teasern. På torsdag morgon fick jag även i uppgift att klippa en "rough cut" (grovklippning) av program 2:s medling (då de båda bråkande parterna samlas för att diskutera) så det höll mig sysselsatt resten av veckan. Att klippa medlingen kan beskivas ungefär som att lägga ett enormt pussel där alla delarna inte finns tillgängliga åt dig förrän ramen är på plats. Ska bli intressant och se vad de har och säga om den på måndag.

Skönt med en helt ensam och ledig helg, måste jag också säga. Kan inte minnas när jag senast hade nån sån. Tog en sväng till Nacka idag för att köpa ny datamus (vem orkar med sladdar i dagens samhälle?^^) och råkade hamna på ett av Stockholms största köpcenter. Imorrn ska jag försöka klippa färdigt min musfilm...

Peace out på er!

Klippare (8/9)

Började igår äntligen att klippa lite! Till första programmet är jag ansvarig för "teasern" (vinjetten, "i kvällens Grannfejden!") och "puffrarna" ("efter pausen får ni se där här!")

Men en tankte slog mig... En tankte som jag redan tänk flera gånger: är det verkligen det här jag vill syssla med? Under all den tid jag har "pluggat" film och TV har redigering varit mitt huvudmål, även om GTV fick mig att fundera ett par gånger.

Håller fast i något som jag kom underfunn med då, jag har väldigt svårt att klippa material som inte är mitt eget. Må låta en smula egoistiskt men jag har sjukt svårt att bry mig om det jag klipper när jag inte egenproducerat det=P. Beställningsproduktionerna i Gamleby t.ex... Tyckte bara det arbetet mestadels var drygt... Annat var det med "Eutansai" (mitt slutprojekt i Karlskoga) och Borgmästar-filmerna. 100% mitt eget arbete. Jag hade skissat fram det, planerat det och filmat det själv. Jag hade redan ett humm om hur de skulle klippas. Här ges jag bara material som nån annan gjort och förväntas sätta ihop nåt fantastiskt av... Kanske lite för tidigt att ge en fallande dom om praktiken på STRIX redan men om jag efter 2 dagars klippning känner såhär, hur kommer det då att kännas längre fram...?

Dagen efter... (7/9)



Jaha, då har man fyllt år igen. 21:a gången för min del. En väldigt annorlunda födelsedag som egentligen inte firades alls förutom att jag på kvällen bjöd mig själv på den troligtvis bästa presenten jag nånsin gett mig själv: ett biobesök på Rigoletto för att se District 9 tillsammans med Emil, Lea, Johan och några till. Inte sen jag såg Pans Labyrint för ett par år sen har jag suttit så chockad (av lycka) vid en films slut. Även om de två filmerna skiljer sig enormt från varandra så var min reaktion densamma. Nej, fy fan så in i helvete bra den var. Sa inte så mycket på hemvägen. Jag menar, vad fanns det att säga?^^ Just i denna stund är jag så fruktansvät glad att det inte blev nån Halo-film. Ni som känner till allt det där håller nog med mig... hoppas jag=P

Har varit ett riktigt skönt veckoslut som började i torsdags med ett besök hos Johan i Sollentuna där man bland annat träffade på hans lillsyrra som överraskande nog tydligen va ett stort fan av min Mat-Tina-sketch. Words travels fast må jag säga.

På fredagkvällen lirade jag min första pingismatch sen i våras då Johan kom förbi runt 18.00-tiden. Precis som jag tänkt så fick bordet perfekt plats i lägenheten. Det är som bäddat för långa dueller under hösten! God start på höststatistiken fick man också i och med med en setseger. Ja, en hel setvinst må låta som en bagatell men jämfört med min första match ifjol höst så är det här ett mirakel=P

Helgen fortsatte i positivt anda då jag på lördag kväll hälsade på hos klaskamraterna Emil och Lea i deras lyxiga lilla 1:a på Gubbängen tillsammans med ytterligare några personer. Filmer diskuterades, potentiella inspelningsplatser besöktes och låtar jammades på balkongen. En jävligt lyckad kväll! Kul typer de där... Emil och Lea. Vid tolvslaget fick jag i äran av födelsedagsbarn blåsa ut sju ljus på deras ljusstake^^

Mer on praktiken på STRIX kommer i nästa inlägg. Lovar. Nästan.

Vallgränd 5 HANDEN (2/9)

Tja på er ni där ute som läser denna blogg (vilka ni än må vara)! Mitt längsta blogguppehåll är över i och med detta inlägg. Får se hur hög motivationen är framöver, har varit oförklarligt trött varje dag när jag kommit hem från praktiken... Men innan jag påbörjar min sammanfattning vill jag introducera min nya bästa vän^^. Mer om denne senare...
I fredags va kärran lastad med möbler och hela familjen Hansson. Efter ganska exakt 50 (49,5) mil var vi framme på Sveriges baksida och Stockholm låg för våra fötter. Med lite hjälp av Huddinge-mostern Wally och hennes man Sven-Åke hittade vi till Handen i Haninge kommun där min lägenhet skulle finnas. Lite IKEA-möbler senare och jag kände mig som hemma!^^ Käkade middag hemma hos ovannämnda moster på kvällen. Gott och trevligt!

På lördag kramade jag hejdå till mamma, pappa och Daniel som skulle fortsätta ner till Hultsfred. Brorsan ska börja på högskola där i kursen "Event & Music Management". Snacka om fancy namn, men förhoppningsvis är det en bra utbildning också=P. Spenderade resten av dagen med småplock och möblering av lägenheten. Somnade tidigt, runt 22.00.

Söndag ringde alarmet vid 07.00. Hade gett mig fan på jag skulle upp tidigt och provåka pendeltåget till praktiken. Slutade med att jag nog provade varenda tåg, tunnelbana, buss och språrvagn som fanns i Stockholm. Kom hem nån gång efter 17.00 på eftermiddagen med ömma fötter som stank efter jag vet inte hur många kilometers prommenad i innerstan=P

Precis före kl 09.00 måndag morgon stegade jag in på STRIX för att påbörja min praktik som klippass. Hade varit där med klassen i våras så kände igen mig någotsånär. Kör en bredare sammanfattning av hur livet på STRIX funkar till helgen då jag har mer kött på benen, men min uppgift som klippass är denna: jag sätter i XDCAM-disken med det filmade materialet i läsaren, med musen drar jag sen klippen till AVID och släpper. Därefter vänta i ca 30 min. Upprepa... upprepa... upprepa=P Min nye bäste vän (bilden ovan) är den mätare som sakta fylls i medan klippen överförs. Vi har blivit riktigt bra polare. Inge gnäll, bara bra teamwork! Som tur är har mina fellow grannfejden-kollegor låtit mig ta med mig en bok medan jag sitter där. Måste säga att 250 sidor ur "Män som hatar kvinnor" på två dagar gör att man sträcker lite extra på axlarna av stolthet^^

Har hunnit med snacka en del med klasskamrat Emil som har praktik på "Ballar av stål" i samma byggnad. Lunchade med honom  häromdan och måste säga att det va det roligaste jag gjort sen jag flyttade hit. Grymt skönt att ha nån man känner inom nära räckhåll=P

Nä, dags för tandborstning och handtvätt.

Tjo på er!

RSS 2.0