Härligt gung på Liseberg! (30/7)

När man var liten var ett årligt besök med familjen Rönningborg på Liseberg varje sommar lika självklart som att solen skiner, fåglarna kvittrar och glass smälter. På senare år har den traditionen upphört. Men inte hindrar det mig från att pay a vistit på "nordens största nöje". Denna gång i sällskap av ett gäng gamla klasskamrater och deras bekanta, totalt 6 pers.

Hade en grymt kul dag och upplevde troligtvis årets highlight för min del: uppswinget! Kan kort beskrivas som att sitta i en gunga som nästan gungar upp-och-ner (120 grader) och glömma allt vad magkänsla heter! Att den dessutom svingar ut över hel parken, uppskattningsvis mer än 100 m över marken gör att jag definitivt återkommer!


Nåt annat som dock kanske hindrar mig från att komma tillbaka är folket. Har aldrig varit med om såna köer. Folk på led överallt! När vänteskylten till Balder sa 1 h och 5 min innebar det att kön därifrån var så lång; vad den dock inte sa var hur lång kön fram till själva skylten var=P Tur att man är gammal nog för att ha tålamodet för sånt nu för tiden.

Annat som har hänt: spontanbio med kusin Johanna! Skulle egentligen sett Baksmällan, men när den var inställd smet vi in på Public Enemies istället som började nästan samtidigt. Välgjord men lite för lång film.


Sugen på denna CD-spelare? Finns att köpa på Lord Nelsons loppmarknad på myren=)

Tjo på er!


Rebecka och kul jobb (25/6)

Ok, dags för nytt inlägg. 4 dar sen senaste... Har legat på latsidan, men likt en fågel fenix reser jag mig igen!

Har inte hänt nåt direkt märkvärdig de senaste dagarna. En del jobb men också en del slappa lediga dagar då hängmattan gått varm^^

Träffade gamla gymnasiekompisen Rebecka idag! Har inte setts sen Balls of Fury-kvällen ifjol sommar, så var riktigt kul!=) Tog oss en sväng på stan, käkade glass, dinglade med benen över kajkanten och snackade om allt mellan himmel och gjord.

Jupp, så glada var vi. Lägg märke till att jag färjat håret också. 

Rebecka - Mistress of Darkness^^ Once she got her hands on the steering wheel she won't let go!

Jobbade sent idag (18.30-23-30) men var faktiskt ett riktigt kul pass. Fick sitta inne på biljetterminalen tillsammans med Åsa större delen av kvällen. Runt halvtio dök Sofia upp och gjorde oss sällskap nån halvtimme medan gästerna/kunderna strömmade in. Fick även vara barnvakt åt en fyllenorsk som strök omkring både inne och utanför ingången i nån slags desperat förök att nyktra till så han kunde komma på elvabåten. Han ville bland annat att jag skulle avboka hans ännu icke bokade hotellrum (hur fan det gick ihop fick jag aldrig svar på).

Efter jobbet åt jag mitt andra mål fish and chips nånsin och gick därefter en nattrunda på stan med Sofia. Stötte på ytterligare några Strömstad-föredettingar och gymnasiepolare, Stina Ogbonnaya och Johan Swärd. Hann bara med ett kort snack med var sjukt kul att ses igen; Johan hälsade jag senast på i januari... eller kanske tidigt i februari... hmm... minnet sviker.

Och sist, men absolut inte minst! Det blir kolare-reunion! Den 10-13 augusti ska vi mötas upp i Karlskoga och än en gång göra stan osäker=)

Ne, nu är jag trött... Men först film!

Ha de på er!

Dit och tillbaka igen (20/7)

Mmm... Vintern 2003... Jag går i 9an på Strömtiernaskolan. Snöslasket ligger tätt över Strömstad och det är premiär på Sagan om Konungens återkomst, en av världens bästa filmer (vilket jag inte visste då).
Idag, ett antal år senare, går vi alla i väntans tider igen. Ringen-triologins föregångare Bilbo (The Hobbit) ska ha premiär om en sisådär 2 år och IDAG HAR DE FÖRSTA TECKNEN PÅ FILMENS EXISTENS DYKT UPP!
Jupp, ni ser rätt! De bygger upp Hobsala/Fylke igen på exakt samma plats!^^
Blir till att boka in resa dit medan det fortfarande finns kvar=)

Fot i sandal med strumpa på (19/7)

Varför är det fult att ha sockar på fötterna mär man går i sandaler? Är det nån som mår illa när de ser dem, eller? "Ohhh, kolla där han har sockar på sig...och går i sandaler!! Nä, hujeda mig!". Antar att det bara är jag som har noll koll på mode. 

Jag tycker iaf att det är bekvämt med sockar i sandaler. Hellre det än skava sönder fötterna.

P.S. detta kan nog vara det mest onödiga inlägget på denna blogg^^

Sådär ja! (16/7)

Att nörda kan va kul ibland. Igår var det jävligt kul att nörda!=) Efter 2 års väntan (och en framskjuten relase) tog jag med mig mina fellow Harry Potter-kamrater Borgis, Sofia och dennes kompis Bori ombord på Hogwarts-expressen in till Göteborg för att gå på premiären till Harry Potter och Halvblodsprinsen. Okej, var kanske inte exakt premiär men nääästan, den första visningen hade pågått i 30 min när våran började.

För att hedra författargudinnan J.K.Rowling så hade vi klätt upp oss till Hogwarts-elever (haha, jag vet, I'm a geek!)


Vi fick många kommentarer och skratt av folk på stan när vi gick mot biografen. Den bästa kom underligt nog från norrman som högt på spårvagnsperrongen skrek "Å, kolle där! Harry Potter-fans!". Väl inne på biografen blev vi fotograferade av en medelålders kvinna som tyckte vi va "såå söta"=P. 



Vi stötte även på några HP-bröder och systrar som likt oss förstått att man måste klä upp sig när det är premiär!^^ Lägg märke till "Magical Me av Gyllenroy Lockhart"-boken som tjejen i rött har. Haha, så klockrent!

I övrigt var det helt klart värt pengarna att åka in för att se filmen! Tempot var helt annorlunda än i 4an och 5an som bägge är mer actiondrivna, medan den här lät varje scen få ta den tid den behövde och lät varje karaktär få ta plats! De scener som jag sett fram emot mest (Hermione gråter och trollar fram fåglar samt grottscenen) var fantastiskt nog de bästa i hela filmen. Vad är oddsen?=P 

Däremot kan jag fortfarande inte fatta hur filmen kunde få 7-årsgräns i USA? Visst, det är mycket fokus på kärlekshumor och stora partier av filmen är väldigt light hearted, men mamman som satt bredvid mig fick hela tiden förklara vari humorn låg eftersom hennes son var på tok för liten för en sån här vuxen film. 

Nästa gång man får plocka fram sin Nimbus ur skåpet blir i november nästa år. Tills dess är jag bara en vanlig mugglare^^

I'm back! (15/7)

Kom hem från Göteborg för några timmar sen efter premiärern på Harry Potter och Halvblodsprinsen. Återkommer med längre rapport om ze äventyr imorrn. Vart jag nöjd då? Låter bilden tala för sig själv=)


En ensam natt (13/7)

Hade precis börjat kolla på en av världens sämsta filmer, "Kampen om Gallien", exakt samtidigt med Peter i Höganäs (så att vi kunde kommentera den i realtid via msn) när mamma och pappa fick åka iväg med Daniel till sjukhuset. Han hade tydligen strechat och fått magkramp som inte ville ge sig. Var sent på kvällen när de åkte.

Åter igen visade Strömstad sjukhus hur otroligt värdelöst det är när de nästan direkt slussade honom vidare till Näl-sjukhuset. Seriöst, den kan inte göra nånting här i stan... Kommer man in med ett myggbett får de väl panik.

Har haft kontinuelig kontakt med dem idag och allt verkar ha löst sig. Var bara nån tillfällig grej, kramp eller liknande, och ingen hjärthinneflammation som de befarat... Tur för det. De är påväg hem nu.

Måste fixa mat till jobbet nu. Tjo!

District 9 (10/7)

Ny trailer till vad som ser ut att kunna bli sensommarens absoluta höjdpunkt på bio (enligt mig)! Regissören är Neill Blomkamp, mannen som skulle regisserat Halo filmen innan de skrotades. Ser ut som en blandning av Independence Day, Cloverfield och Blair Witch Project. Alla tre bra filmer. Att regissören handplockades av Peter Jackson (ni vet, sagan om ringen?) borde väl innebära att killen har talang, kan man hoppas.

Säg AAAAAAAAAAAAAAAA! (8/7)

Längsta uppehållet på länge, jo, jag vet men har inte hänt nåt senationellt direkt.

Vad bryr ni er om där ut egentligen? Vet inte om det är värt att nämna det men idag har jag jobbat ännu ett monsterpass (09.00-19.00, slapp dock telefonen=P) och gått till tandläkaren. Ingen direkt världsnyhet men det har jag gjort. No holes, förutom munnen då^^

Var på halv släktmiddag igår med mor, far,bror, en kusin och fabror. Åkte ut till en riktig fetingrestaurang lokaliserat långt ut mot kusten, genom en skog. Såg mest ut som ett ruckel men insidan och prislistan sade annat=) Notan för mig, brorsan,mor och far låg på ca 2 lakan^^ Var riktigt kul faktiskt, trots att jag är kritiskt till mat för över 100 spänn med en yta på ca 2 kvadratcenimeter. Får väl tacka pappa som bjöd!

Spontanbio (4/7)

Livet som "ticket man" på color line tickar vidare: härom dan satt jag totalt 4 timmar och 32 min i telefon (76 samtal) och pratade med käka och inte alltför goa norrmän under en dag=p Var lagom döv när man vandrade hem. Totalt hann det bli 76 samtal den dagen, men hinner ofta inte svar så mycket i telefon eftersom jag näranog bosatt mig ute i kuren och därmed vår möta de kära norskarna på nära håll.

Blev medbjuden på bio igår eftermiddag med Sofia och ett par till. Kollade Ice Age 3; är inget större fan av istidsfilmerna och den här vann väl inte direkt över mig heller, men sällskapet var trevligt och efter svalkan i biomörkret blev det en tur på stan med mat.

Har kommit riktigt bra in i Män som hatar kvinnor! Skall nog kunna klara att läsa ut den innan juli månad lider mot sitt slut. Intressant det här med böcker som blir till film... Sitter och föreställer mig hela tiden hur de har klippt den, vilka händelser och karaktärer som fallit bort i bearbetningsprocessen osv. Arbetsskada sen mitt projektarbete på gymnasiet skulle jag gissa på^^

Passar på och tipsar om en grym låt - Linkin Park "New Divide". Enjoy!


RSS 2.0