MY HAND IS A DOLPHIN! (Tisdag 29/11)

Det finns ytterst få videos som bokstavligen talat får mig att vika mig av skratt men det här är en av dem. Kollade nyss på den för tredje gången och fortsätter det såhär kommer jag ha världens tvättbräda efter ytterligare några tittningar (är det ett ord?).

Snubblade in på den med Marika, Kerin och Johan i helgen och sen var den kvällen gjord!


OTW, Zelda, filmfestival (Tisdag 22/11)

Hallå läsare!

Nu har ni haft god tid på er att läsa mitt inlägg i tanooki-debatten. Så vad har jag haft för mig sen dess? Jo, i fredags avslutade jag min projektanställning på OTW som jag påbörjade i septembers gryning (5:e tror jag). Bästa klippass-jobbet jag haft och ska verkligen försöka komma tillbaka dit. Ja, precis nu har jag semester...på ett sånt där obestämt ibland ganska skrämmande sätt.



Men är inte orolig. Jag har ju så mycket annat att ägna mig åt. För vad är väl inte vara en bättre start på en lång ledighet än ett helt nytt jävla Zelda-spel!:)


Skyward Sword!

Är runt 23-25 timmar in än så länge och ska precis kolla in det fjärde templet. Stoooort spel det här. Gigantiskt rent av. Långt ifrån lika stort som Wind Wakers tomma hav dock men det glädjer mig bara. Recension kommer garanterat upp här när eftertexterna rullat förbi. Åh, den sorgen när det sker:( Låt oss inte vänta 5 år mellan varje stor zelda-relase, Nintendo. Men så länge kvaliteten är skyhög (^^) som i Skyward Sword så kan man kanske ha överseende.



Var på Stockholm filmfestival förra helgen och såg tre filmer varav en av dem, 50/50, vann publikpriset vilket den helt klart förtjänade! Joseph Gordon-Lewitt och Seth Rogan i en skön blandning av humor och cancer-tungt allvar. Vallfärda till biograferna när den har premiär 20:e januari!

Nu ska jag ta en nypa friskluft innan jag plockar upp svärdet och kastar mig in i Hyrule igen!

Tanooki (Tisdag 15/11)

Hur många där ute har inte spelat Super Mario Bros 3 till NES eller SNES? OK, sett till världspopulationen så är nog en del men in min bekantskapskrets är vi alla uppfödda på sånt här. I såna fall borde ni vara bekanta med det löv som får Mario att växa en tvättbjörnssvans och öron som gör att han kan flyga, aka Racoon Mario.

Ni känner säkert också till den lite mer udda tvättbjörnsdräkten man kan hitta längre in i spelet som dels gör att Mario kan flyga men som också ger honom förmågan att förvandla sig till staty. Tanooki suit är det korrekta namnet på detta och en kväll som denna, när jag sitter och bränner DVD:er på jobbet, så fick jag en impuls att googla lite på detta. Vad är egentligen en tanooki?



Tanuki är det japanska namnet på en ovanlig tvättbjörnshund som oftat figurerat i japansk mytologi och religion. Den beskrivs som busig och en mästare på förklädnader och gestaltas ofta som en stenstaty (ahaa! nu börjar pusselbitarna falla på plats, va?) ...med gigantiska ballar! Något som nintendo dock valde att inte inkludera i sitt spel. Tack för det...får man väl ändå säga... Skulle vart tungt att flyga.

Men faktum är att den riktiga tanukin har opropotioneligt stora kronjuveler så att de gestaltas så är ingen slump. Jag kan bara inte fatta hur detta djur har slunkit in i ett Mario-spel. Ännu ett faktum som borde få oss att ifrågasätta japanernas psykiska tillstånd=)



På sistone har också den illegala jakten på tanukin kommit upp på dagordningen pga att Mario åter igen valt att plocka fram sin tanooki-dräkt ur garderoben i Mario 3D Land till nintendo 3DS. Denna gång är det djurrättorganisationen PETA (hehe^^) som anklagar Mario för illegal jakt på det oskyldiga djuret. Mm, ni hörde rätt. De anklarar en tv-spelsfigur.

Det hela har gått så långt att man om man går in HÄR så kan man spela ett litet flash-spel där man som en flådd tanuki ska jaga rätt på Mario som stulit ditt skinn. Överraskande kul spel faktiskt och såklart är illegal jakt frukansvärt men kom igen, PETA. Är det inte bättre att lägga pengarna på något mer vettigt än ett litet spel på internet när ni kan gå ut i den verkliga världen och göra nåt?

Det får sammanfatta detta "fun fact time"-inlägg här på bloggen. Kanske dyker fler liknande inlägg upp om random kunskap i framtiden.

Tjo!

Att poka mig (Tisdag 8/11)

Nu när jag kollar tillbaka på oktober månad och ser att jag gjort sex inlägg här på bloggen känner jag mig faktiska en gnutta överraskad. Hade fått för mig att jag vart betydligt mera frånvarande här men ska trots detta försöka bättra mig nu i november. Men...! A word of waring, säger jag bara. Med releasen av Zelda: Skyward Swords fredag nästa vecka så är risken stor att ni inte lär se röken av mig här på länge. Kanske också i verkliga livet, vem vet:P

Nåt annat som också kommer poka min uppmärksamhet är min nya inneboende: verkar som broder Daniel kommer flytta in nu på torsdag. Han kommer stanna fram tills nästa helg så inget långvarit projekt, men lite hyra kanske man kan trycka ur honom ändå höhö^^

Annars så måste ni ta er en kik på svt:s humorsajt där det finns många fina grejer. Länk HÄR.

Kolla speciellt in sketcherna från Robins och då verkligen Filippa Bark och Benjamins "tuffa" tid innan deras förlossning. Priceless!=)

Var förresten på fotbollsgalan igår kväll. Var OTW som organiserade hela jippot och jag lyckades därför norpa åt mig två fribiljetter. Även om vi är långt ifrån samma klass som tex oscarsgalan (blackout efter fem sekunder, fransmänn som knappt kan snacka engelska och en smålänning HOST Peter Jihde HOST som aldrig får nog av ordvitsar) så va det en kul upplevelse. Att få besöka globen för första gången va riktigt najs också=)


Nu ska jag knåpa lite mer med program 35 av All världens reklam här på jobbet. Ni kollar väl? Kanal 11 kl 19.00 måndag-torsdag.

Peace out, people

Where to begin? (Tisdag 2/11)

Ibland känner man sig som den här herrn när man ska påbörja ett inlägg.



Lyckligtvis har jag inte 308 miljoner invånare som är beroende av vad jag skriver så vi kickar väl igång:)

Häromveckan (närmare bestämt i torsdags) hade man Sofia på besök då vi tillsammans med Johan skulle på Within temptation-konsert. Grymt bra drag och sångerskan Sharon visade definitivt var metal-skåpet skulle stå. Ingen dålig pipa den damen har!

Sen kommer vi till domedagen, aka söndag, då jag, Johan, Marika och Kerin gick och såg Spielbergs Tintin på bio. En härlig, snygg och kul matinéfilm med skön old school-stämning löd mitt betyg. Hela salongen höll med mig, tyckte jag, med mycket skratt och rungande applåder efteråt. Men det var bara starten på den värsta biodebatt jag vart med om. Marika gillade den och tyckte den fångat det som gjorde Tintin bra, men både Johan och speciellt Kerin tyckte inte alls om den.

WTF, people?! Jag ville se om den på stört! Den hade ju dessutom fått strålande betyg både på nätet och i tidningar, så trodde de skämtade med mig. Det hela fortsatte sen på facebook och sms där Emil och Lea blandades in i debatten. Inte heller de verkade ha något till övers för den belgiskie rödtofsreportern. Karusellen var i full gång.

Bomber och granater, säger jag! Men ja, ja, smaken äro ju som den välkända baken. Dvs väldigt konstig...

RSS 2.0