Dagen att glömma av helt fel anledning (Onsdag 27/7)

Precis tillbaka efter ett snabbdopp i Rudan (liten sjö bredvid pendeln, ca 10 från mig). Riktigt gött och tror jag slog rekord i att ta mig i vattnet. Aldrig hållit mig under minuten förut men kan stolt säga att den tiden är förbi. Nästa gång ska jag ge mig på att simma ut till vår grandiösa fontän som finns i sjön. Preppar med flytvästar för det kändes betydligt längre ut till den när man väl var i vattnet=P

Annars har denna dag, onsdagen den 27:e juli, varit en såndär dag som jag sent kommer glömma för att jag gått runt och tänkt på hur bortkastad den har varit när jag egentligen inte borde ha nåt minne av den alls eftersom jag i stort sett gjort nada.

Hänger ni med?:)

Försökt få napp hos folk men antingen jobbas det eller så är man bortrest. Brorsan som är på besök chillar med kompisar idag så tog mig en sväng på ONOFF:s konkusrea och inhandlade Scott Pilgrim VS the world på blu-ray. Borde ägt den för länge sen eftersom jag är ett stort fan av både filmen men framför allt serierna. Just det, fick ett dagsjobb av strix också. Blir till att inställa sig där kl 09.00 imorgon. Jippie, för att ställa om dygnsrytmen=)

Peace out


Limbo (Tisdag 26/7)



Limbo kan vara det mest stämningsulla (och våldsamma) spelet jag nånsin spelat. Gör er en tjänst och skaffa det vare sig ni äger en PS3 eller XBOX360. Underbart är kort heter det och det stämmer sannerligen här. Mellan 3-4 timmar tar det att springa igenom den här plattforms-pusslaren, men det är värt varenda krona (120 för att vara exakt).

You won't regret it.

TRAILER

The Hobbit Dagbok #3 (Torsdag 21/7)

Som de flesta nog vet så är inspelningarna för de två Hobbit-filmerna på g nere på Nya Zeeland och P.J har visat en otroligt hänsyn till alla fans som väntar den första filmen nästa jul. Än så länge har han släppt tre video-dagböcker över inspelningen och den senaste kom precis ut! Herr Jackson är grym!


Grumme-ön (Onsdag 20/7)

Här kommer ett helt vanligt vad-har-jag-nu-hittat-på-inlägg:)

Kom precis hem efter ett dygn ute på Torö där min moster och dennes man har sommarstuga. Började med att jag, mor och far (som semestrar denna vecka här i huvudstaden) tog oss en tur ut i Stockholm skärgård igår med guidad båttur. Blev totalt en tre timmar lång resa ut till Vaxholm och tillbaka men var lagom slappt. Jag fick se Grumme-ön som de använde för att spela in reklamfilmen för grumme tvättsåpa back på 90-talet. Såldes nyligen för den ringa summan av 10 miljoner riksdaler=)

Därefter handlade vi lite mat och drog sen söderut till Torö. Blev slappt med god mat och även ett dopp tidigare idag innan man åkte tillbaka.

Nu blire en löparrunda...om jag lyckas ta mig förbi folkhopen nedanför lägenheten som verkar ha ordnat spontanloppis mitt på innergården=P

Har även designat om sidan som ni förhoppningsvis har sett och kanske t.o.m uppskattat=P Ingen massiv förändring men ny sommarispirerad header med motiv från filmen Five centimeters per second (fruktansvärt grym anime-långfilm) plus lite löv på ruprikerna. Blev riktigt nöjd efter nån timmes experimenterande. Beslöt att behålla mitt blåiga vågskvalp i bakgrunden. Testade olika varianter men den får hänga med ett tag till.

Det var det hela, Harry! (Fredag 15/7)



Om ungefär ett halvår firar Harry Potter-serien 10:årsjubileum på vita duken och vad mer passande än att avsluta hela serien.

Efter förra årets Deathly Hallows Part 1 som jag gillade skarp var jag orolig för hur den avslutande delen skulle te sig eftersom den bara bygger på den avslutande tredjedelen av sista boken. För er som inte läst den så är det i stort sett nonstop action. Men trott eller ej så är det just det som filmen vinner på. Alla dramatiska avslöjanden, händelser och avslut packeterat i en och samma rulle. För jag kan utan tvekan säga att det är min favorit i serien.

Hogwarts är under attack av Voldy och Harry måste hitta de återstående horrokruxerna.

Den är så otroligt snyggt uppbyggt med pauser precis där det behövs och med en ton och stämning som träffar mitt i prick. T.o.m med den omtvistade epilogen lyckas här i filmform känns värdefull och knyter ihop säcken på ett sätt som rörde mig till tårar. Yes, jag lipade men det är också såna känslor en film ska frammana. Nu är det slut och jag kunde inte fått ett bättre farväl. Fan, det här är en konkurant till årets film för mig och definitivt värdig ett gäng oscarnomineringar (även om best picture aldrig kommer ske)

Okej, Nevilles halvslisktiga tal kunde vi kanske varit utan... Och Mollys VS Bellatrix kunde varit liiiite längre... Och slustriden mellan Harry och Voldemort paserar nästan gränsen för att va för mycket klasch-klyschig Hollywood... Och alla kommer inte gilla epilogen.

Men det är pettitesser sammanhanget. Jag bara så helnöjd man kan vara.

Tack för tio grymma år Harry!


Ack Strömstad... (Torsdag 7/7)

Midsommar i Strömstad! Grillning på altanen på Kantarellvägen 8 för andra året i rad! Något som gärna får bli en tradition=) Blev faktiskt dubbelt upp denna gång eftersom alla inte kunde komma så vi körde en favorit i repris dagen efter.

Annars var det full rulle som det brukar vara i Strömstad (jag försöker inte vara ironisk där=P). Påbörjade en genomkörning av alla 10(!) Star Trek-filmer med A-K och Sofia, men vi hann bara med tre stycken. Ser dock fram emot resten. Utöver det blev det i stort sett häng med kompisar och familj varje dag med bla furhjulingsturer uppe hos Börjesson i Lommenland (fan, vad det namnet låter puckat) och allmänt umgänge. Gamla Bjarne kiosk kommer definitivt sakna oss!



Hann också med något så exoktiskt som ett besök vid ett vattenfall...i Norge. Närmare bestämt Älgafallet som ligger precis på gränsen mellan Sverige och det där andra landet som vi inte gärna nämner. Vi var tvungna att korsa den norska gränsen med bil en bit därifrån för sen att parkera ett stenkast från fallet men vandrade sen över gränsen som markerades av en pytteliten flagga på en udde mitt i strömmen.



Trots pissväder var det riktigt mäktigt! Med sina 46 m var fallet definitivt nåt som gav mig mersmak på större naturverk. Om inte så blev jag jäkligt sugen på att komma tillbaka och bada där iaf=)

Men nu är man tillbaka i huvustaden. Strömstad må för alltid vara en norsk paradishåla men i mina ögon en fina jäkla håla! Speciellt när den befolkas av sköna människor som kanske till och från går en på nerverna men sånt behöver man definitivt. Det är litet, alla känner alla och biografen borde definitivt byta ut sina slitna stolar (men pizzan där är fantastiskt) men jag gillar't (eller ligar't)! Kära pretto-Stockholm... du må vara huvudstad men i mina ögon har du fortfarande en del att jobba på!

Så här ligger det till (Söndag 3/7)

Klockan är 12.03... Sitter här lagom vaken... precis torkat bort kletet ur ögat (aka min exemsalva) och surfar på intranätets börljande vågor. Nu är allt klart. Bokade biljett till Stockholm för nån vecka sen; far på tisdag den 5:e och sen följande vecka blir det blixtvisit till Göteborg över dagen den 14:e för Harry Potter-bio:)

Kände bara för att uppdatera lite här. Ett mer ingående inlägg om Strömstad kommer om några dar.

RSS 2.0