Valborg (Torsdag 30/4 2009)

Då sitter man än en gång här... Var ett par dar sen nu. Eftersom jag är regiassistent har det varit sjukt mycket att göra de senaste dagarna... Bildmanus som ska ritas, formulär som ska fyllas i, möten som ska hållas... Är verkligen inte van vid att ha en sådan maktposition som jag befinner mig i. Jag är en sån person som ska hämta kaffet, inte be om det, men måste säga att det är skitkul! Alltid nåt att göra, alltid folk att disskutera saker och ting med. "Hur många statister behöver vi? Vad för rekvisita behöver vi till den scenen?" Det gäller att verkligen sätta sig in i de scener som man ska regissera till 100%.

Produktionen har dock inte alltid varit en nöjestripp... För några dagar sen hoppade vår ordinarie regissör av pga av menade åsikter vad gällande manus och Eric fick hastigt och lustigt hoppa in som ersättare! Han har lyckats anpassa sig hypernsnabbt till manus och situationen är nu fullt under kontroll;)

Vet inte när nästa inlägg kan dyka upp här... Förhoppningsvis relativt snart, men är svårt att koncentrera sig på annat än skolarbetet just nu...och det är ju bra!^^

Imorrn ska jag iaf ut på min första inspelning. Visst är det lite nervigt, men va fan, så väl förebedd som jag är så kan inget gå snett;)

Ha en go valborg på er!

Slut på helgen (Söndag 26/4 2009)

Ska försöka hålla mig kort (vet att jag sagt det förut, men detta inlägga ska va kort!). Måste strax gå och snarka men innan dess kolla lite Prison Break S.2.

Har varit en riktigt skön helg, med en hel del film och mycket härliga och minnesvärda pingismatcher. Här är ett utdrag ur min bokföring av min pingisstatestik:

"Bollen bara faller... den faller... jag har två poäng att hämta upp och bollen...BARA FALLER! Jag känner i min kropp, i takt med bollens fallbana nedåt, hur kroppsdel för kroppsdel bara slocknar... Ett av mitt livs längsta sekunder (om det ens var så långt) Bollen bara föll..."

Min serv sket sig ganska rejält med andra ord.

Har varit och provat på gymmet här i Gamleby för första gången, kul att få köra lite mer varierad träning än bara Johans bänkpress. Dessutom var det gratis för oss first timers=) Men kan nog räkna med ganska hård träningsverk imorrn.

Har snackat lite med Johan Swärd också. Är tydligen en del från Strömstad/Tanum (Adam och Rebecka bla) som ska på metaltown till sommaren i Götebörg. Har varit sugen på att dra dit ett tag men får se vad plånboken säger.

Nu har jag bara en glödlampa kvar i min ljuskrona (var 5 från början) på rummet. Kommer den att hålla hela terminen ut? Svaret kan komma...när...som...helst.

G-natt på er!

Hårda bultar (Lördag 25/4 2009)

Syftet med denna blogg är ju till stor del att berätta vad vi sysslar med här i Gamleby osv... Synd att allting lätt bara klumpas ihop till en form av olika händelser som ej kan placeras på unika dagar, men tror nog att jag har koll på VAD som hänt på VILKEN dag.

Jag har blivit regi-ass till vår dramaproduktion! Gav Sandra lite massage och voilá! Ett par timmar senare utser hon mig till den ärofyllda uppgift!^^ Detta innebär att jag inte kommer ha fullt lika mycket ansvar som vår huvudregissör, Viktor, utan jag kommer ansvara för de scener som ska spelas in utomhus. Är riktigt taggad för detta och väntar med spänning på manus!

Annars så har man sparkat lite boll (för första gången på säkert 2 månader...), slipat setstycken (kulisser) och idag satt på sommardäcken på Johans saab. De jävla bultarna satt inte lite hårt vill jag lova! Puh! Höll säkert på i över timme (vätskepaus exkluderad) innan vi kunde köra iväg med nya däck på. Fick en del härliga spruckna blåsor och något som liknar ett bett som ser ut att komma från en ilsken kanin på höger tumme=P

Hann även med en snabbis ner till Gamlebymarknad idag, helt galen mycket folk! Ahhh! Vart kommer alla människor ifrån?! Läskigt. Besöket blev dock mycket kort eftersom jag skulle bort till skolan, men man hann se klasskamraterna Emil och Dalghi inleda en hetlevrad eldstrid mot varandra med sina nyinköpta soft air gun-crap-kopior^^

Helt sjukt varm aprilväder här just nu... Puh! Vill minnas min gamla kulturlärare Ann-Louise som en gång berättade om hennes vistelse i Australien (appropå hetta): "Det var då jag bestämde mig för att, nej, jag föredrar nog kyla framför värme! För när det är kallt, då kan jag iaf ta på mig mera kläder, men blir det så jävkla varmt som då, så kan jag inte ta av mig så mycket mer än det jag har på kroppen!"

True words indeed=)

Adjöss!

Tidigt morgon (Torsdag 23/4 2009)

Kaptenens logg: 08.21

Det här med snooze är en väldigt bra funktion. Kanske lite för bra många gånger. "Äh, det e lugnt. Nästa gång den ringer ska jag gå upp...eller nästa...". Exakt så var det idag. Vi skulle börja 08.00 och 07.38 lyckades jag vältra mig upp ur bingen.

Väl framme vid skolan visade det sig att det ändå inte spelade nån roll. Fem tappra individer hade lyckats ta sig dit i tid: jag, Johan, Catrin, Göran och Benny. Kändes väl sådär lagom kul att få reda på att vår lärare Pelle tydligen hade meddelat en stor del av klassen att vi började 09.00 istället. Fast nu får man ju sluta en timme före alla andra kan man hoppas^^

Hade "kvartsamtal" med Göran och Pelle igår om livet, framtiden och resten. Gick alldeles ypperligt. Var riktigt kul att få reda på hur de tyckte att jag hade presterat här under min tid so faar på GTV. Var betydligt över föväntan och man gick därifrån med huvudet högt!

Kaptenens logg: 08.35


Mat i ugn (Måndag 20/4 2009)

Passar på och slänga iväg ett blogginlägg medan mitt experiment till mat står i ugnen... Tror jag ska döpa denna rätt efter Rudelius, min gamla lärare från Karlskoga. Anders Fritzson fick ju en potatisgratäng uppkallad efter sig för ett tag sen. Det ska ju va rättvist.

Idag har vi haft genomgång av östs dramaproduktion och västs (mitt läger) beställningsproduktioner. Med oss för att göra detta har vi haft regissören till den totalsågade filmen "Som man bäddar", Maria Essén. Har väl varit måttligt kul, man sitter mest och lyssnar på klagomål ömsom beröm hela dagen...

Ska ringa Katrin Mörck om en stund angående praktikplats på Stockholm filmfestival. Enligt Lizette ska hon var oootroligt trevlig=P Synd bara att man inte fick till ett möte medan man ännu var uppe i the capital. Men, men... Det ska la kunna lösas ändå.

Tjo på er, fellow readers!

Stockholmsresan DEL 2(Söndag 19/4 2009)

"Nej, vänster Thomas! Vänster! Vänster!" skriker Marika. "Vafan?! En jävla tunnel! Var fan kom den ifrån?!" säger Thomas. "Jag ringer Pelle..." säger Marielle. "Nej, jag vet! Men det är inte vårt fel!". Marika suckar. Jag ler =).

Det kan vara väldigt svårt att hitta i Stockholm. Speciellt med alla galna cyklister och fotgängare som gärna genar både bakom och framför bilarna. Hela vår klass var uppdelade i ett par mindre grupper som var för sig skulle ta sig till de olika TV-stationerna i varsinn minibuss. Av nån grundligt konstig anledning så kom min buss så gott som alltid för sent (eller precis i tid). Men utan Thomas som chaufför så hade vi nog kommit ännu mer sent; credd till dig Thomas! Shit han kan ta ut svängarna vill jag lova!

När vi kom fram till vandrarhemmet 2kronor i Vasastaden på tisdag snubblade vi rakt in i en byggarbetsplats, vi hade anlänt ett par timmar för tidigt och arbetarna höll på med att avsluta jobbet. Bygget pågick i smyg under så gott som hela vår vistelse. Var väldigt kul att komma tillbaka sent en eftermiddag och upptäcka att korridoren strax utanför mitt rum fått nytt golv och att toaletten uppgraderats med en hasp så att man nu kunde låsa.^^

Förutom att slussas runt mellan olika TV-bolag så fanns det inte så mycket tid till annat. Hängde nere i vandrarhemmets slottliknande källare på tisdagkvällen, var på direktsändning till Efterlyst på onsdagskvällen och blev utslängd från krogen på torsdag. Jepp, ni läste rätt. Jag och Johan hade med oss varsinn smirnoff ice in på krogen och det tog ca 45 sek innan barntendern bokstavligen talat skyfflade ut oss. Vi försökte prata oss till en rimlig anledning till varför vi inte skulle få komma in igen, men det svar vi fick var i stora drag "Kom tillbaka om 10 år när ni lärt er, era jävla omogna ungar!" Så nu kan man stryka den erfarenheten från sin lista över måsten här i livet. Anledningen kan tyckas klantig för er vana krogbesökare men för en rookie som jag så var det inte lika klart. Tillbaka på vandrarhemmet kunde både jag och Johan konstater att det på något skumt sätt ändå kändes jävligt kul =P


Två profiler man kommer minnas länge: Goe Uffe från SVT och den pensionerade rullstolls-Björne som satt och hängde på SVT:s kostymavdelning=)

Stockholmsresan DEL 1(Lördag 18/4 2009)

Så var man äntligen tillbaka i Gamleby på riktigt och inte bara som tillfällig hållplats som senast. Vaknade halv tolv vilket betyder att jag nog ska va utvilad men icke, lika trött som vanligt. Kom just på att klockan snart är halv två; borde nog bli dags för frukost/sen lunch/middag snart^^ Har lägenheten för mig själv fram tills en obestämd tid imorrn, herr Essén kunde inte slita sig från Stockholmstrakterna riktigt än.

Ska inte tråka ut er med för mycket detaljer om Stockholmsresan, men har varit en minns sagt omtumlande upplevelse! Här är ett urval av de TV-företag vi besökte: Strix, SVT, Titan television, TV4 och Zodiac. Kan inte exakt säga vilken av dem som verkade bäst rent praktikmässigt men det som kändes mest lockande var praktik på Yellowbird, på Wallander-produktionen nere i Y-stad. Vad säger du om det, Super Frida?:P

Ska skriva färdigt mitt personliga brev och bestämma mig för vart jag vill söka praktikplats idag... och då behöver jag nog mat. Time to handla. Fortsättning på ze Stockholm journey kommer inom kort...

Missade att "The Final Trailer" för Harry potter och Halvblodsprinsen släpptes tidigare i veckan... Ord kan inte beskriva hur mycket kick-ass den är. 15 juli (står fel i trailern) är inte långt borta nu...




Packad helg (Måndag 13/4 2009)

Ska försöka vara hälsosam mot mig själv och hålla detta inlägg så kort som möjligt så man kan komma in säng...

(Skär)Torsdag: kom hem till Strömstad. Hurray!

(Lång)Fredag: Stack upp med brorsan till norrmännens guldgruva Nordby köpcentrum (ska tydligen ha varit närmare 30 000 pers där uppe i tisdags och onsdag=P, men var inte lika tätbefolkat idag) för att köpa present till farsgubben och Borgis. Av en ren slump lyckades jag också lägga vantarna på det underskattade mästerverket "Miss Cast Away". Googla på det så lär ni förstå vad jag menar=) Väl hemma hade faster, hennes man och farbror dykt upp för att gratulera pappa i efterskott. Tipsade dem om bloggen så de lär väl läsa det här (sväljer nervöst)... På kvällen bar det av upp till Borgis i Sofias nya Volvo S60 (även kallad Getingen). Hade sen julklappsutdelning av deras S-Trion t-shirtar. Tomten blev glad av responsen=) Fråga mig inte varför jag delar ut julklappar nu...

(Påskafton)Lördag: Attack av hela släkten, ok nästan hela... Massa tårta och god mat för att fira påsk och far min (som fyllde 54 den 4e april). Dagens klart roligaste överraskning var när jag visade lite GTV-material för två av mina kusiner och vi spontant började spåna på en film där vi skall driva med hela släkten på min mammas sida (Gustafsson-klanen)! Kan nog bli en riktigt höjdare! Finns mycket material att hämta...

(Påskdagen)Söndag: Slapp dag. De sista trupperna av släkten som inte dök upp igår kom nu.

(Annandagpåsk)Måndag: Såg "Rachel Getting Married och åkte tillbaka till Gamleby. Träffade Lizette på bussen från Västervik. Kändes konstigt att träffa Gamleby-folk igen=P Hamnade dessutom nästan i gräl med en av busschaufförerna när jag skulle från Västervik: hade köpt mat som jag lagt i en påse men trots det tvekade han att släppa ombord mig. Måste haft en jobbig dag.

Utöver dessa aktiviteter har jag hunnit chatta en del på MSN med Karlskoga-folk, sett ytterligare några filmer och spelat 3D-remaken av Final Fantasy IV till DS. Synd att man måste lämna kvar det hemma, är ju brorsans DS... Synd att man inte hann med en sväng till Göteborg också.

Nej, time to packa. Imorrn bär det av till huvudstaden.

Ett kolossalt misstag? (Fredag 10/4 2009)

Fan ta Sony! Fan ta er för att ni väljer att filmatisera playstation 2-spelet "Shadow of the Colossus" (ett av de mest kritikerrosade spelen till PS2 och en stor personlig favorit hos mig)! Hur jävla svårt kan det vara att fatta att ett spel som innehåller så gott som INGEN dialog och tydlig story kan funka som film! Hade väl varit OK ifall Studio Giblhi fått axla uppgiften, bolaget som gjort bla oscarsbelönade mästerverket "Spirited Away", och gjort det tecknat, men har svårt att se hur den otroliga stämningen från spelet kommer fungera i filmform... Spelet är så mycket spel som ett spel egentligen kan bli...

Det enda positiva som jag ser det är att det nog kan bli väldigt visuellt vackert, men troligtvis kommer Hollywood banta ner hela upplevelsen till nån klyschig blaha-upplevelse och det kommer inte spela nån roll om det är vackert att titta på eller ej...



Vår första dramaproduktion ligger nu ute på webben förresten. http://www.gtvgamleby.se/webtv.html  Feel free to view!

Kom tillbaka sent till Strömstad idag så missade allt skärtorsdagsfirande men våra kära norrmän verkar ändå gjort en del väsen av sig=P  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4869705.ab

Skutan är i hamn (Onsdag 8/4 2009)

Då kan man checka av ännu en avklarad produktion här på GTV! Ikväll hade vi äntligen visning av våra beställningsfilmer och dramaproduktionen "Pastiche". Var riktigt knökafullt med folk runt 8a-snåret (till skillnad från andra gånger då publiken lyst med sin frånvaro). Stod ute i salongen med publiken under visningen av våra beställningsprodukter och kan stolt säga att de blev mottagna extremt väl^^. Många skratt och "hårda" applåder. Hoppas de snart dyker upp på hemsidan så världen kan få ta del av dem.

Under "Pastiche" satt jag inne i studion för att få lite mer tystnad tillsammans med några andra i klassen. Måste verkligen säga att öst-delen av klassen har gjort ett superpt jobb! Deras svett och tårar sken verkligen igenom! Tummen upp åt er! Ni lyckades med bedriften att höja GTV:s dramastandard något enormt från förra årets lågvattenmärke till något som defintivt kan segla över stora hav! Kanske inte ett skepp som kan klara en jorden runt-segling men gott och väl ett som kan ta sig halvvägs=). Noir-delen var nog den absolut bästa, både rent tekniskt och skådespelarmässigt även om sci-fi och kung fu-fighten bjöd på en hel del skratt. Grym insats från alla skådisar, särskilt Robin som spelar på-gränsen-till-utbränd manusförfattare. Min insats som maskerad underhuggare då? Jorå, hade väl en screen time på 4-5 sek=)

Imorrn bär det av från Wästervik vid 12-slaget och upphämtning i Uddevalla 18.22 av mor och bror. Ska fira påsk i Strömstad med familj och gratta far min som fyllt år...samt begrava Alex som legat i frysboxen ända sen hon gick bort i februari... Hon blev 7 1/2 år, inte illa för en dvärgvädur (KANIN).

Nästa vecka är det Stockholm som gäller med klassen! Förhoppningsvis hinner man med ett inlägg eller två under den veckan, men kan inte lova något...

Glad påsk på er!

Väntan i datasalen (Måndag 6/4 2009)

Trevligt med uppmuntrande kommentarer när man är nere, alltid uppskattat! =)

Sitter på skolan nu och väntar på att få gå in i studion och skaka loss till östs musikalscen. Deras dramaproduktion ska tydligen avslutas med ett musikalnummer, finns inget särskilt inrepat, bara att kuta in, improvisera och balla ur! Repade igår, var askul, trots att jag i all min iver bröt sönder en sop två gånger (samma sop) och sen klämde fingrarna under den. "Nu är du allt en riktigt sopa, Sebastian!" skrek Victor till mig i stundens ögonblick. Kul att folk är så härligt avslappnade trots alla sena arbetstider (Johan var helt förvirrad över att få gå hem vid 8 igår kväll. "Vad ska man hitta på nu då?!").

Avslutade mina redigeringspass igår (ledig idag XD); har inte varit nån dans på rosor direkt, teknikproblem hit och teknikproblem dit... Skulle vara intressant att få reda på hur många gånger vår tekniker/lärare/humorgeni Pelle har fått rusa upp till redigeringsstationerna de senaste dagarna för att hjälpa oss.

Har finkammat lägenheten på damm och disk idag inför visningen av lägenheten imorgon kl 17.00. Verkar tydligen som vår lägenhet är eftertrakad. Sen har man tagit sin första joggingrunda i shorts och t-shirt också, varmt och gött här i Gamleby nu! Lyckades pressa ner min tid på sträckan med 2 min men så var man ju också jävligt trött när man kom tillbaka.

Ahh... Kollar på bilder till FFXIII och drömmer mig bort till en värld av chocobos och gudomligt vackra CGI-sekvenser...

Kupo, kupo på er!


=( (Söndag 5/4 2009)

Mår rent ut ut sagt skit just nu. Vill härifrån.

Den sista måltiden (Fredag 3/4 2009)

Då var våra inspelningsdagar slut! Inget mera filmande borta på folkan, men tråkigast av allt: inga fler gratismåltider i deras matsal=(  Men livet går vidare! Dags att återvända till Gambowl (http://www.gambowl.se), vårt trogna lunchställe som man inte besökt på mer än en vecka.

Fick en förfrågan från vår lärare Göran idag om jag kunde skicka iväg ett mail till Karlskoga folkhögskola, om det fanns några videoelever där som ville söka till GTV. Har precis läst min gamla videolärare Anders Fritszons svar. Tydligen så återstår bara 2 stycken av de 10-12 elever som började i videoklassen i höstas! Så de kan han ju tipsa iaf. Måste bara citera hans slutkläm på mailet: "Jag har snabbtittat med hjälp av länken du skickade och hittade dig som nyhetsreporter. Du är dig lik, nästan, lite mer uppklädd bara...med slips."

Hur kan man inte älska den mannen? XD

Ikväll blir det åter igen redigering, imorrn också...och i övermorrn...

1:a april (Onsdag 1/4 2009)

Tänkte inleda inlägget med ett aprilskämt men har noll fantasi nu så skiter i det...

Är strax dags för ett extrapass i redigeringen för att försöka städa upp lite av den röra som våra kortfilmer än så länge är. Hoppas det inte blir allt för länge, känner verkligen hur kroppen skriker "SÖMN!", vilket den med all rätt gör... har inte sovit ut ordentligt på över en vecka.

Var ute så gott som hela dagen igår. Hjälpte öst-delen av klassen med att spela in deras dramaproduktion där jag har en väldigt "maskerad" roll. Var riktigt kul och kändes nyttigt att få se hur regissör Emil effektivt styrde hela produktionsskutan med järnhand om man själv skulle få den rollen i nästa produktion. Vi filmade i ett (i mina ögon) gigantiskt stenbrott några kilometer utanför Gamleby. Riktigt cool miljö som defintivt passade den sci-fi-inspirerade scenen.

Idag har vårt arbete fortsatt med beställningsjobbet åt folkan. Utöver det assköna och soliga vädret var det som vilken annan inspelningsdag som helst. Har verkligen längat efter sol, inget man är direkt bortskämd med här i Gamleby.

Nä, dags att stänga in sig i redigeringsrummet en stund, förhoppningsvis hinner man komma ut innan sola gått ner.

Adjöken!


RSS 2.0