Kreativitet-boost at midnight (Torsdag 29/3)

Klockan har precis slagit efter midnatt och jag känner den där kreativa energin som alltid, eller väldigt ofta, brukar infalla såhär dags. Ska nog fortsätta skissa på manuset till nästa Borgmästar-film som jag suttit och arbetat med till och från under dagen när jag inte spelat Xenogears (som jag till slut verkar ha fastnat för ordentligt efter nästan 12 timmars spelande).

Idag har dagen till största del varit mulen och under eftermiddagen regnade det ett par timmar här. Då passade jag på att dra på mig vinterkängerna (för vad jag hoppas är sista gången) och marschera ut på en prommenad i ca 45 min. Rensade skallen bra. Får väl ta och göra det officiellt genom att blogga om det, men jag fick jobbet på Tallink Silja Lines kundtjänstmottagning så nu kan man äntligen slappna av lite. Var alla de tankarna som det kändes gött att få vädra. Även om ett jobb alltid är positivt så kommer jag vara borta från tv-branschen fram till augusti och så många månader är miljontals år inom televisionsindustrin. Jag riskerar helt enkelt att bli bortglömd. Show your best fot forward and stick it in the door, som man säger (eller gör man det? Tror jag kan ha spetsat den frasen): visa vad du kan och håll hårt om jobbet sen!

Har dock fortfarande två livlinor kvar i form av 90-dagarsjobbet som jag skrev om tidigare på OTW och något jobb på Meter som klasskamrat My kanske kunde fixa. Hon frågade mig i måndags iaf om jag var ledig och vad jag kunde tänka mig att göra: anything!:) Så jag väntar svar från bägge.



Ikväll känner jag mig som Max von Sydow - I am sorry? Är jag ledsen? Har precis sett den nioende och för mig sista filmen som blev oscarsnominerad för bästa film, Otroligt högt och otroligt nära. Och jag blir arg på mig själv, nästan förbannad. Ja, jag är ledsen men jag gillade den faktiskt. Hade hoppats på en äckligt sliskig amerikansk feel good-rulle och tja, det fick jag väl nästan men det gick överraskande nog hem hos mig. Inte hela tiden dock. Ibland blir det bara för övertydligt och sött och grabben i huvudrollen är stundtals ganska enerverande. Herr von Sydow är riktigt bra däremot!

Här kommer min egen oscarslista över 2011. Bäst i topp, sämst i bott.

Niceville/The Help
Tree of life
Moneyball
The Decendants
The Artist (Vann)
Otroligt högt och otroligt nära
Midnatt i Paris
Hugo
War Horse

Weckans tips 8 (Söndag 25/3)

Och så har man vinkat adjö av mor, far och bror som var på besök här fredag-söndag. Blev bla medbjuden på en konsert med Brolle Jr inne i stan. Känner i stort sett inte till nåt om hans låtar förutom Playing with fire men va en kul upplevelse att se alla tanter och gubbar av varierande ålder digga med i sina säten. Hanns även med två besök hos Hjälrotharna där kusin Chris också var.

Men idag säljer jag ut mig! Eller rättare sagt, idag är jag inte blyg med att erkänna att jag bara promotar Hungerspelen! Filmen hade premiär i fredags och jag gick på en visning tillsammans med Johan vid 21 på kvällen. Och bara för att göra det officiellt skriver jag det här på bloggen: FÖRLÅT! Det var den värsta visning jag varit på. Nånsin. Om jag säger såhär: hade nån erbjudit sig att starta ett hungerspel med alla fjortisar i salongen där de skulle få massakera varandra så hade jag utan tvekan sagt ja! Fatta, era små liv, att man ska HÅLLA KÄFTEN i en salong. Jag behöver ingen jävla live commentary där ni (yes, jag pratar rakt till er!) snackar och redogör varenda liten detalj utan låt mig bara se filmen. Och varför måste ni göra det till nån jävla twilight genom att applådera, skratta och "ooooo":a så fort era svärmorsdrömmar dyker upp på duken. Jag har full förståelse för olika fans men ni måste ändå lära er att visa respekt för oss som verkligen inte gillar att se på filmer med minst två kompisar tjatandes i öronen. Både filmen och boken förtjänar bättre än så. Om ni inte fattar det har ni inget med Hungerspelen-serien att göra. Fuck off. Så. Nu har jag avreagerat mig igen.

FILM: Hungerspelen
Tur att filmen levererar så pass hårt när publiken gör allt för att förstöra den. Vid det här laget känner väl de flesta till storyn och allt jag kan säga att filmen är extremt trogen boken. Filmen har en ganska skitig look som grundar den i verkligheten på ett väldigt snyggt sätt. Den stundtals skakiga handkameran gör också att den nästan får en dokumentär känsla som jag gillar! Men framför allt är det här Jennifer Lawrence film som huvudrollen Katniss. Hon gör att man bryr sig och även om jag tvivlar på att hon kommer få några priser alls (oscarsjuryn har ju en ganska konstig förmåga att glömma bort filmer som inte släppts oktober-december) så förtjänar hon all beröm.

LÅT: Abraham's Daughter - Arcade Fire
Filmlåtar brukar oftast variera i kvalitet men denna gillar jag skarpt. Plus att slutet av filmen förhöjs tack vare den.

Jobbrapport och Skavlan (Onsdag 21/3)

Precis duschat och slängt i mig en calzone. En av få pizzor jag unnar mig nu för tiden. Inte pga av vikt(iga)skäl (jag skulle kunna äta 100-tals såna och se likadan ut) utan för att spara pengar. Fast förhoppningsvis lyckas jag stabilisera min ekonomi snart igen (och jag syftar inte på a-kassan som jag bara skickar papper på pappar till). Var nämligen på arbetsintervju på Tallink Silja Line ute i Värtahamnen här i Stockholm i måndags.

Sökte förra veckan mest eftersom jag hoppades att alla mina somrar på color line skulle resultera i något och det verkar det göra. Är på kundtjänsavdelningen som de sökte folk till olika biljettbokningsuppgifter. Man ska hjälpa kunder via telefon men också via den moderna chattmetoden! Den du, color line=) Sammanfattningsvis kan jag säga att det gick alldeles för bra. Jag kommer få det. Och min tv-karriär är död. Haha, närå, men det kändes riktigt bra iaf. Får besked på måndag/tisdag. Är frågan om ett sommarjobb i såna fall. Maj-augusti, med fyra veckors(!) upplärning först.

-LIVE UPDATE- Fick precis sms från min nuvarande arbetsgivare PiaMaria som erbjöd mig, vad jag tror är, ett 90 dagars klippass-jobb! Jo, man tackar ja! Får messa tillbaka för mer uppgifter... Jaha, då kan jag ju säga att jag firade det jobberbjudandet med calzonen:)

Tidigare idag var jag förresten på Skavlan-inspelning på SVT med Anna-Karin som tågat ner från Uppsala. Var en riktigt cool upplevelse och bra mycket bättre än inspelningen av danska Vem vill bli miljonär som vi gick på med klassen på i Köpenhamn. Vi applåderade nästan sönder deras gäster men herr Skavlan själv sa att vi var den bästa publik på länge. Och de va noga med att säga "och det säger vi inte till varenda publik" (hur mycket sanning det nu är) Ni får spana in SVT kl 21.00 på fredag! Riktigt bra gäster!


Den här Marilyn Monroe-kopian stod det och blåste om igår! Jag och Johan var och hälsade på hos fransktokiga Lea som nyligen återvänt från Sydney efter tre månader. Helgrym som hon är bjöd hon på de lyxigaste pannkakor jag ätit.


Essén är noga med att alla tre tallrikar ska synas på bilden. Antar han lyckades:P

Weckans tips 7 (Söndag 18/3)

Ahh, hemma efter en dag full av jobb och badminton. Great stuff, my friends! I övrigt har helgen bjudit på mer jobb (fan, va gött det fortfarande känns att säga att man jobbat btw) och S:t Patricks Day-firande i Gamla stan. Men roligast var nog fredagkvällen med en bag in box på Johans infravärmeupphettade balkong och efterföljande charader med hans inneboende. Att man bara fick ca fyra timmars halvkass sömn på hans soffa känns bara som en petitess i sammanhanget!

Men rubrien lyder ju weckans tips så här kommer det!

FILM: Bridge to Terabithia
Termen barnfilm har definitivt en negativ innebörd men när jag ska förklarar Bridge to Terabithia så kan jag inte undgå att använda den. För nr 1: den innehåller barn och nr 2: själva storyn handlar om att leka och det gillar barn. Men där filmen briljerar så stort är igenkänningsfaktorn. För även om man är vuxen så har vi alla lekt och när filmens huvudpersoner Jess och Leslie bygger upp en hel fantasivärld handlar det för dem om att försvinna iväg från den bistra vardagen med frånvarande föräldrar och mobbande skolkamrater. Inte bara för att det är kul att leka. Och det är djupet och det mörka som gör filmen till en av mina absoluta favoriter i genren. Du är ond om du inte sitter djupt rörd vid eftertexterna.

LÅT: Mein hertz brennt - Rammstein
Tvära kast här för kommer kanske mitt hårdaste tipps hittils från en av mina favoritgrupper Rammstein. Den tyska undergruppem har gjort mycket bra musik men jag väljer ändå denna låt. Alla ni som sett Lilja 4ever kommer nog med all sannolikhet ihåg den. Det var där jag hörde den första gången. Kombinationen av tunga gitarriff, stråkar och Till Lindemanns grova stämma gör det här till en ren njutning. Kom igen allihopa, nu njuter vi!

Statusrapport: manus under way! (Tisdag 13/3)

Igår var jag inne i stan med min Nikon-kamera för att filma lite testbilder inför min kortfilm om ett leksakståg som jag hoppas kunna spela in snart. Våren är överallt här uppe i 08-land just nu! Sola skiner och det blåser varm luft istället för istappar! Wunderbart! Så kändes det också att få filma lite igen. Håller ju på med manuset till nya Borgmästar-filmen (den första på nästan 5 år folk!). En perfekt syssla som både känns meningsfull, kreativ och som får ut mig ur lägenheten! Idag satt jag tex på biblioteket i Mörby och skrev samtidigt som jag läste ut Hungerspelen för en andra gång. Rullar på i sakta takt. Har den övergripande storyn klar: nu gäller det bara att fylla ut scener  eller därimellan. Riktigt kul att vara "in the zone", eller vad man ska kalla det där så fort jag hör eller ser nåt som jag tycker om så applicerar jag det direkt på Borgmästaren och funderar på om det skulle kunna funka i filmen. Precis som förr i världen då jag spottade ur mig filmer (kvaliteten var ju såklart därefter).

Lite synd att jag inte kan få iväg fler såna här inlägg där jag bara uppdaterar vad som hänt i mitt liv. Vet inte hur ofta jag öppnat ett nytt inlägg för att upptäcka att jag bara sitter och stirrar på det. Bara för att jag är halvt arbetslöst (OK, 60% arbetslös) innebär det ju inte att inget händer. Brist på inspiration antar jag.

Men i fredags blev det iaf John Carter på bio med Lizette, Marika och nya bekantskapen Jonas...som jag ej vet efternamnet på. Kompis till en kompis till Marika är han iaf:) Sådär film med cool hund i var väl vår reaktion efteråt. Sen på lördag förmiddag blev det frukostbio med Johan på bio Rio (efter att jag kommit in till jobbet 08.45 och upptäckt att det ej fanns nåt för mig att göra^^). Dokumentären Sarah Palin: you betcha! Klockren film och i kombination med att frukost ingick i priset på en asmysig gammaldags biograf plus att regissören var med på live-länk via Skype efteråt gjorde det till ett av de mest minnesvärda biobesöken jag vart på!

20.00 small sedan finalen i melodifestivalen (ja, fuck "mello" säger jag bara) igång hemma hos Johan med Kerin och Kim på plats. All odds hade haft rätt och Loreen gick segrande tack o lov. Kul kväll som bla urartade i samtal om diverse avföring på balkongen. Natten följdes sen av en seg tur på nattbuss hem. Jag säger bara, Strömstad var är du när jag behöver dig?

Nu ska jag baka scones (yep, jag har tvingats självutbilda mig inom bagareyrket tack vare min ekonomi...eller ja, brist på pengar helt enkelt) och sen spela Xenogears till PSone som jag lånat av Johan. Imorrn blir det x-zylo-kastande, slottssprinten och sen film på kvällen!

Jag signar nu ut. Tjo på er!


Sandra på endagsbesök för några veckor sen. Bästa bönderna i stan!

Weckans tips 6 (Söndag 11/3)

FILM: Harry Brown
Gammal är äldst sägs det ju (no shit!) men skulle nog vilja tillägga "gammal är bäst" också. För det är precis grejen med Harry Brown. Vad skulle du göra om pensionärsgubben i huset bredvid helt plötsligt tog lagen i egna händer? Ja, förhoppningsvis har du då sett denna film så du vet hur du ska handskas med situationen. Michael Cain är stentung som ilsken men sympatisk gubbe i en film som alla bör se.

LÅT: Stand my ground - Within temptation
Nightwish var bandet som fick mig att falla för metalgenren men frågan är om inte Within temptation har ett bättre låtgalleri? Jag låter den diskusionen vara för en annan gång men väljer ändå den här låten som representation för varför nog metalgenren är min favorit. Kombinationen av stråkar och en symfoniorkester med tunga gitarriff är i mina värld svårt att motstå.

May the odds be in your favour (Fredag 9/3)



Ja, jävlar snart smällar det! Planerna på att samla ihop gamla HP-gänget (eftersom vi alla älskar även Hungerspelen) sket sig tyvärr. Vuxenproblem så som jobb kom ivägen men jag lyckades iaf norpa åt mig två biljetter (en till mig och en till Essén) till en kvällsvisning på premiärdagen!=) Har nästan läst ut boken en andra gång nu och jag har svårt att se hur de ska kunna fucka upp ett redan från början fantastiskt grundmaterial. Shit, det börjar nästan bli lite nervöst nu vilket är exakt den känslan, fast förstorad, jag vill ha när jag går in i salongen om ett par veckor. Please let it be good!

Nä, nu måste jag däcka. Ska upp om några timmar för att åka in till arbetsförmedlingen. Mitt första handledarmöte som står på schemat. Bra eller anus...?

Weckans tips 5 (Måndag 5/3)

Ve och fasa, jag vet, jag glömde att blogg igår. Får skylla på sömnbrist och jobb (otroligt skönt att äntligen kunna skylla på jobbet). Ska försöka åtgärda det (och förra veckans rekordkorta inlägg) genom att kräma på med orden... Jag ber om ursäkt får den sista meningen. Men ibland vill jag också låta cheesy.

FILM: Voices of a distant star
Ibland önskar jag att jag var precis som Makoto Shinkai som skrev, animerade och producerade Voices helt själv. Och gjorde en sjukhelsikes film av det. Där har vi skillnaden mellan honom och mig:P Enligt mig är det här så vacker film blir. Man kan läsa in hur mycket som helst i hans ofta ganska udda val av kamerabilder (det är ett budgetdrag, jag vet, men o så snyggt), men ett stiligt yttre gör inte en hel film. Tur då att filmen även har en av de mest fascinerande storys jag sett. Den handlar nämligen om en tjej och kille som försöker kommunicera genom rymden med sms och tro mig, du kommer inte klagar längre på att nån är seg på att svara på textmeddelanden efter att ha sett denna:) Och för er nördar som ännu tvekar: den innehåller mechs. Så, gå och titta nu.

LÅT: Devil in a midnight mass - Billy Talent
Funderade länge på att till slut introducera er för en av de genre som ligger mig närmast hjärtat, nämligen sympohinoc metal men det får vänta en vecka. För att fira att grabbarna i Billy Talent utannonserade att de kommer hit till Stockholm till sommaren nu i veckan så kändes det givet att ta en låt av dem. Valde just denna eftersom det är den jag har tydligast minne av från Karlskogatiden då jag började lyssna på dom. Vet inte hur många gånger jag sprang i takt till denna under mina joggingrundor. Den va en grym adrenalinkick, I'll tell you that.

Hoppas jag äro förlåten för det en dag sena inlägget. Vore kul att få lite feeback från er som läser dessa. Just nu är nu bara siffror i min bloggstatistik över besökare.

Tjofräs!

--- (Söndag 4/3)

Ett ällmänt "suck" från mig idag...

Journey (Lördag 3/3)

Jag...vill...ha...NU! Det här är just nu årets mest emotsedda spel för mig. Ett litet obskyrt tvåtimmarsspel till playstation 3 som bara släpps som nedladdningsbart. Helt seriöst så tror jag att om Journey spelar alla sina kort rätt så kan det här bli det bästa spel jag nånsin spelat. Ja, smaka på den! Tror faktiskt det. Det är så här gudomligt vacker som Skyward Sword kunde sett ut om det utvecklats till en HD-konsol.


RSS 2.0