Emil och Rattata (Torsdag 27/1)

Har hänt lite grejer på sistone. Först och främst hade man storstilat besök av mr Skåne själv, Emil, som kom på fredag kväll. Hade inte sett röken av honom sen slutet av förra december. Med flyg kom han och med flyg åkte han. Var nonstop action hela helgen fram tills det att han åkte vid tvåtiden på söndag. Pummeluff VS Mario i super smash, lunch i sollentuna lördag förmiddag med Johan, badminton vid universitet, bio på Rigoletto (Green Hornet), jeopardy hos Johan och ett ca två timmar långt nostalgisnack om allt va Disney-filmer heter kl fyra på morgonen=P Ja, jag kan höra er skrika "NÖÖÖÖRD" lång väg men fuck you;)

Finns inget annat sätt att säga det än förbannat kul och tänker fan inte vänta ett år igen på det. Siktar på en skånetour nån gång framöver eftersom jag har ett par polers där.

Annars så har det skett lite förändringar på jobbet. Har varit och jobbat extra tre kvällar denna vecka på ett nystartat efterbearbetningsbolag (Rattata) som grundats av ett par redigerare jag lärt känna på STRIX. Verkar som att jag kommer "lånas ut" från STRIX till dem lite till och från fram till 23 mars då mitt kontrakt löper ut. Inte så mycket att göra här så om tid finns så har jag fått godkänt av mina chefer att assistera dom.

UPDATE: Bilder uppe.


Emil stötte på denna bondlurken som ville sälja sin 3-hjulsdrivna traktor. Tyvärr fattade Emil inte skämtet utan gav honom 100.000 kr=)


Det tog en stund för skånepågen att fundera ut vad han skulle göra med racket. Och ja, han kom fram till "spela badminton"=P


Essén och kvinnan i rosa i exakt synk!


Artig ska man ju va, men vafan, jag behöver väl inte skaka hand med bollen?=P


Emil gestaltar Natalie Portmans kvadrupel piruett  i Black Swan^^ (ballettfilm...noobs)


Ta't lugnt folket. Han reste på sig efter en stund.




TV-spelsmässa (Onsdag 26/1)

Här kommer ett par bilder från den tv-spelsmässa jag och Matilda besöka förra söndagen på tekniska muséet. Var ett par helgrymma timmar när vi strosade runt där bland 16-bitspärlplattor och gamla spelkonsoler. Fick till ett riktigt kap när jag hittade gamla PSone-klassikern Ape Escape för bara 50 spänn.




I två veckor hade en kille och en tjej suttit med alla dessa pärlfigurer. "Ja, vi åt väl ibland...och sov väl ibland"=P Helt fenomenala var dem iaf. Jag köpte på mig ett styck Baby Bower, en gomba och Minish Cap-Link. Sweet stuff!

Passade också på att testa ett par av de gamla datorerna och konsolerna som fanns på plats. Som höjdpunkt måste jag nämna original-Pong på en Odeyssy 2001(?). Lite osäker på namnet men tror det iaf. På bilden ovan liras det nån space shooter på Commadore. Rejäl styrspak man hade på den tiden!

Ska definitivt försöka leta upp fler liknande konvent. Kul folk och en chans att hitta gamla guldkorn till billigt pris.

FF XIII-2!! (Onsdag 19/1)

Spoiler för er som ej klarat del 13! *UPDATE* Bättre kvalitet och med engelska röster.

Varför alltid alla dessa fjädrar, Square-Enix?

Hungerspelen (Tisdag 18/1)

Dags för nåt som aldrig skett här på bloggen förut. Jag ska recensera en bok! Jepp, jag besitter den konsten. Så välkomna till TheCouchs bokklubb och min recension av Hungerspelen.

Kan väl dra lite av min bokhistoria först... De två senaste åren har jag haft lite av en bokrenässans då jag säkert avverkat 4-6 böcker per år. Annars hade jag min riktigt peak under högstadiet då jag bok(höhö)stavligen slukade böcker. Men sen kom annat i vägen och jag får väl tacka pendeltågen för att ha tvingat in en i bokens värld igen!

Men den här boken har nästan fått mig att längta efter mina 20 minuter på pendeln! Det här är, utan något som helst tvivel, den bästa bok jag läst sen Harry Potter-eran för ett par år sen!

Hörde först talas om boken under en lyssning av mugglecast där alla meddverkande verkade dyrka den. Tyckte det lät som en asball variant på den blodiga kultrullen Battle Royale och införskaffade mig den snarast från SF-bokhandeln. En vecka och 300 sidor senare hade jag läst ut den.

För att sumera handlingen kort: Katniss lever i fattiga Distrikt 12 i ett framtida USA. Varje år hålls de årliga Hungerspelen där varje distrikt (det finns 12 st) måste skicka iväg två deltagare, en pojke och flicka 12-18 år, som slumpmässigt valts ut. De 24 deltagarna kastas sen in på en gigantisk arena där de slås till siste man/kvinna. Och allt direktsänds på TV.

En fantastisk känsla för karaktärer och en nästan läskigt trovärdigt framtidsvision av ett diktatoriskt USA är det som framför allt gör boken så grymt bra. Men helt ärligt så var det drivet i boken som jag personligen föll för. Inte ett ord, inte en sida känns som utfyllnad utan allt rör sig framåt i ett perfekt tempo. Det händer alltid nåt nytt och väl inne på arenan kan man bara inte lägga ifrån sig boken. Plus i kanten till Suzanne Collins för hennes nästan plågsamt bra cliffhangers i slutet av varje kapitel också=P

Flera gånger slog tanken mig att det här skulle göra sig perfekt som film och hurray för det är precis vad som kommer ske! Så era bokhatare där ute, fruka icke! 2013 planeras filmversionen släppas med ett manus av ingen mindre än författarinnan själv, Suzanne Collins. Kan nog räkna med att allt våld kommer tonas ner eftersom boken egentligen är alldeles för blodig för en 13-årsgräns.

Ja, det var mitt boktips. Befinner mig just nu mitt uppe i uppföljaren, Fatta eld. Kanske blir en recension av den också. Tills dess... baj

Dammigt värre (Lördag 15/1)

Ibland lägger man bara märke till saker och ting som kommer ha zero påverkan på mitt framtida liv eller för all del historiens gång rent allmänt. Men ändå kan man inte låta bli att förundras över dessa små detaljer=P T.ex. detta... Mellan varje fönster på pendeltågen finns ett litet utrymme, en skarv skulle man kunna kalla det, där det ligger exakt lika mycket damm vart man än sitter. Oavsett vilket tåg du tar. Troligtvis är jag den enda som lagt märke till detta och tar nu på mig ansvaret att skydda detta damm. UNESCO here I come!;)



(Och ja, ni får sucka åt detta inlägg om ni så vill)

Job update (Torsdag 13/1)

Här kommer en snabb (undviker ordet "kort" eftersom jag vet hur det brukar sluta=P) statusupdate om min jobbsituation!

Skulle ju börjat arbeta på min tredje säsong på G-fejden på STRIX den 4:e januari men allt har nu blivit framskjutet till april. Lyckosam som man är så hade jag ju redan skrivit på kontraktet vilket innebär att jag är anställda av dem fram till 23:e mars. Och så länge de inte vill ha mig sysslolös hängandes hemma så bör de sätta mig i jobb...vilket de också har gjort: musikrapporteringar, rippa DVD-skivor (japp, helt lagligt) och annat tv-aktigt. Har fått träffa folk från andra avdelningar på STRIX som jag vanligtvis inte brukar umgås med så bra för kontaktnätet, absolut! Men jag vet att dagarna med en sysslolös betalad Seb snart kommer;)

P.S... romcola+en sen vardagsnatt+kul sällskap+jobb dagen efter== succé!^^

Pixelkonst (Onsdag 12/1)

Vacker pixelkonst från New York:)

Alla bilder HÄR.

Strömstad jul och nyår 2010 (Lördag 8/1)

Eftersom alla här i Stockholm är så jävla upptagna med cocktail-partyn och annat hela tiden får jag tid över till att blogga av mig om jul/nyår. Var lite drygt två veckor i Strömstad och istället för att sammanfatta allting in i minsta detalj kan jag säga att det var två grymt sköna veckor. Fick både tid till att softa och låta julskinkan sjunka in samtidigt som man hängde med kompisar och träffade släktingar man inte sett på ett bra tag. Tror vi hann med närmare tre Wii-kvällar tex och New super mario bros wii visar åter igen vilken klockren multiplayer-fest det är! Tog en del bilder men de blev tyvärr kvar i Strömstad så här kommer några jag tog med mobilen när vi var uppe i Lommeland och åkte trippelpulka bakom Börjessons bil=). Andra året i rad som vi gjorde det och hoppas kunna fortsätta den traditionen!


Gillar denna bild skarpt. Kan va Jossans tappra försök att lugna Sofia där bak...


Försöka duger ju, Sofia, men med en bäver på huvudet är det svårt att va cool=P

My bad (Måndag 3/1)

Glömde totalt bort att nämna Firefly och Jericho i förra inlägget, två lite äldre kultserier som fick kämpa för sin örverlevand då de sändes. Har länge vart skeptiskt till Firefly eftersom jag inte är så jätteförtjust i långfilmsverionen (Serenity) av serien, men bugar och bockar. Fjorton grymt bra avsnitt som vida överglänser filmen! Jericho var också en trevlig bekantskap. Inget som går till historien som ett mästerverk men en intressant synd på ett light-apokalyptiskt USA.

UPDATE: Ok, tredje gången gillt men nu hoppas jag inte att jag glömt nåt. Måste fått en totalblackout för jag glömde helt bort att nämna The Walking Dead som en av årets favoritserier. Zombies, zombies, zombies... eller "walkers" som de kallas i serien. Trots ynka 6 episoder lyckades denna serie göra större intryck på mig än vad en hel fullsäsongsserie kan göra. Tur att säsong två redan är påväg och förhoppningsvis kan de hålla deadlinen i oktober.

RSS 2.0