Feeling down... (Söndag 31/5 2009)

Tjabba! Ska bara uppdatera lite om min praktik, orkar inte skriva så mycket mer pga en jobbig gårkväll/natt när vi hade examensfest här...

Var i Stockholm i torsdags och har fått praktik på både STRIX som klippass på grannfejden (från 31 augusti till slutet av november) och i Stockholms filmfestivals webb-TV-team under samma period. Ska nog välja STRIX. Känns bäst.

Grattis till brorsan och Frida som bägge tog körkort i torsdags!

Vemod (Onsdag 27/5 2009)

Har precis surfat runt på facebook och hamnat i ett såndär jobbigt vemodigt tillstånd när man inser hur isolerad men egentligen här i Gamleby. Har knappt sett röken av mina gamla gymnasiekompisar och karlskoga-folk det senaste året... Inte har man varit speciellt social på msn heller alla dagar...

Är väl en naturlig process men känner ändå att man inte är lika socialt aktiv på den sidan (facebook) som många andra man känner till. Vet inte om man borde det heller. Känner en grymt stor press på mig inför sommaren att umgås med så många gamla polare, släktingar och fan vet vad som möjligt... Har bett om något färre arbetsdagar på jobbet, dels för att man vill softa lite extra inför hösten men också för att kunna va mer social.

Borde man tänka såhär? Eller?

Ska upp tidigt imorrn. Bär av till Stockholm på två praktikintervjuer: Stockholm filmfestival och STRIX televsion. Är rätt så lugn nu men det kommer säkert pirra härligt gött imorrn=P Jag och Johan tar bilen till hans old hometown Strängnäs varifrån jag tar tåget till Stockholm för 90 spänn. Bra lösning, dessutom behövde herr Essén klippa sig (han gör det bara i Strängnäs) så nu slår vi två flugor i en smäll^^

Wish me luck!

Ris och ros (Tisdag 26/5 2009)

Försöker bättra mig med blogginlägg lite oftare, hoppas det är uppskattat...

Idag hade man utvärdering av Välkommen Hem. Fick både ris och ros av vår inhyrda kritiker Camilla Roos, de delarna jag hade ansvaret för fick dock mest positivt kritik vilket var kul även om en del klagomål framfördes angående busscenen. Kan dock bara försvara mig med att mycket av mitt material klipptes bort. Vill inte ge nån skulden, men får man kritik går (iaf jag) in i automatisk attack/försvarsposition eller vad man ska kalla det...

Detta tog hela dagen och på kvällen skulle vi kolla igenom den nedklippta versionen av banracingen (originalet låg på 8 timmar+, denna på 54 min). Visste att det skulle bl dötrisst, hade ju klippt ihop allting men var ändå kul att sitta och skratta med all andra nu när vi lagt på kommentatorspår av vår born-to-be-kommentator Thomas^^. Därefter så satt man och lyssnade när folk klagade hejvillt på varandra över klassrummet i ett försök av reda ut vad som gick snett i lördags när vi filmade. Kan verkligen inte förstå hur man kan lägga på minnet allt det som man vill klaga på...

Tja... Det var väl det.

Once (Måndag 25/5 2009)

Sitter här hemma i lägenheten efter ett nästan 6-timmar långt redigeringspass och lyssnar på soundtracket till musikalfilmen Once. Kan nog vara bland det bästa jag har hört. Såg filmen tillsammans med Lea tidigare i våras och allteftersom tiden gått så har filmen vuxit något enormt... Ingenting som slår min absoluta favoritfilmer men det här var en sån oväntat positiv överaskning att jag inte riktigt kan släppa greppet om den.

Storyn är relativt simpel: pojke möter flicka, blir kära och spelar musik, men vilken musik! Woo! Så mycket känsla! Så mycket karaktär! Ho-ha-bra! Filmen spelades in under 17 dagar med två simpla DV-kameror hemma hos regissörens vänner och ute på stan, ljussatt endast av solen, på en närmast obefintlig budget!

Kan inte göra annat än att rekommendera den. Länkar till min två favoritlåtar från filmen.




Wroooooom! (Söndag 24/5 2009)

Sitter och kollar priser på sj.se. Har inte berättat det men ska troligtvis upp på praktikintervju på Stockholms filmfestival nästa vecka, förhoppningsvis på torsdag. Hade nästan gett upp hoppet om att få höra nåt mer från dem men efter 2 sms och 2 extramail så svarade till slut. Känns jävligt skönt. Ska bli väldigt intressant hur hela deras TV-avdelning är organiserad, jag ska tydligen få arbeta på deras webb-TV. Om man jag nu får den=P

Funderar på att ta Johans bil istället (känns sådär att plunga ut 700-800 på en endagstripp till huvudstaden), men vet inte hur gärna jag vill köra bil i Stockhom. Ja, ja, får se hur det blir... Jag gillar ju att jogga så det är ju också ett alternativ.


Linköpings Motorstadio och Viktor (till höger).

För att följa upp tisdagens äventyr på speedway så var det väl passande att vår sista produktionsövning tog plats på Linköpings Motorstadio. Var en såkallad "OB-produktion" (OB= Outside broadcast) där alla kameror och utrustning är kopplade till en buss varifrån vi sänder ut programmet. Ett mobilt kontrollrum, så att säga.

Var uppstigning vid 04.00 för uppsamling 45 min senare vid skolan. Hade blivit utvalt som chaufför till en av våra minibussar så med min last av klasskamrater drog vi iväg till Linköping. Väl framme påbörjades den sista uppriggningen av kameror och dragning av 250 meter långa kablar. Är glad över att jag inte var en av de tappra kämpar som fått åka dit dagen innan och påbörjat upprigningen samtidigt som regnet vräkte ner.

Var ändå ganska pepp inför denna produktionen eftersom jag såg det här min sista chans att få agera bildproducent, vilket jag inte gjort sen vi lekte studioövningar i höstas. Glad i hågen blev jag såklart när jag blev en av de 8 utvalda!=) Så här var nämligen upplägget på hela tjofräsen: tävlingen (mellansvenska långloppsserien deltävling 2) pågick i 8 timmar och bilarnas uppgift var enkel: kör så många varv du kan! That's it. Ingen publiksport direkt, men en alldeles ypperlig chans för oss att få prova på så många roller inom ett TV-team som möjligt. De roller jag hade var fotograf på kamera 4 och 5 under varsina timme, VB-tekniker (videobanstekniker, spela in skiten på band= trycka på REC och vänta på att timmen ska passera), bildproducent (kan beskrivas som en schysst diktator=P styra över vilka kameror som skall läggas ut i sändning) och redigerare.

Dagen passerade väldigt snabbt jämfört med vad man trodde. Kom 10 min försent till kamera 4 när jag skulle styra den, tog över från en för situationen underligt glad fredrik som fick stå ute i regnet 10 min extra. Thanks, mate!;) Men det överlägset roligaste var när jag fick köra gokart för första gången. Får man verkligen ha så jäkla kul som människa, undrar jag? För det var nog bland det roligaste jag gjort! Ho-ha! Som Mario Kart, fast på riktigt...och utan bananskal...och taggiga sköldpadsskal=P Var lätt värt de 100 kr man fick betala XD

Väl hemma var det bara att kasta i sig lite käk för att sen gå direkt sängen. Var länge sen både min kropp och sinne var lika jämnbördigt trötta. Sov efter tre min och vaknade inte förrän 13 timmar sen=)

Appropå sömn, börjar känna att det är dags att fylla på lagret av den varan.

Natt på er!

Crisis Core: Final Fantasy VII (Fredag 22/5 2009)



Året var 1997... Storbrittanien skulle återlämna Hong Kong till Kina... I Norge sänker man skolstartsåldern från 7 års ålder till 6 års ålder... Kronprinsessan Victoria led av ätstörningar... Titanic slog alla tiders filmrekord på biograferna... Och Final Fantasy VII släpptes. Världen kom aldrig att bli sig lik. Cloud och Sephiroth blev en hel generations symboler för hjältar och skurkar

Och miljontals fanboys världen över satte gråten i halsen (SPOLIERS!!!) då Aeris drog sitt sista andetag.

Tolv år senare sittar jag här (ca kl 01.00) och har spelat ut dess prequel Crisis Core:Final Fantasy VII till PSP. Ett spel som tillsammans med långfilmen Advent Children, actionspelet Dirge of Cerberus och nåt mobilspel som alla redan glömt, uppgör "the Compliation of Final Fantasy VII", ett projekt som drogs igång för att fira spelets tioårsdag 2007.

Vad har jag att säga då?

Jo, slutet på spelet var mäktigt (scenen efter eftertexterna gav mig sköna rysningar^^)och som helhet var det ett ytterst välgjort spel även om det knappst är uppe på originalets höjder. Hela spelet genomsyras av en vilja att göra alla de som älskade FF7 nöjda. Finns hur många referenser och detaljer till originalet som helst. Allt ifrån öppningssekvensen till de remixade låtarna. Lite för många referenser kan jag tycka ibland. Hela Zacks (huvudpersonen) relation med Aeris påminner väldigt mycket om den som Cloud och hon utvecklar. Men det köper man. Jag är ju ett fan själv.

Hur kunde du Sephiroth?!

Är dock glad över att det inte är min personliga favorit i serien, Final Fantasy IX, som fått denna explodering av uppföljare/spin-offs på senare år. Det spelet ska få vila ifrid. Det vill säga tills jag filmatiserar det om några år och folk till slut fattar vad fan de har missat! Muhahaha!

Nä, dags för sömn... Ska upp vid sju om några timmar... Zzzzz...

Speedway och hagel (Onsdag 20/5 2009)

Sicket väder! Först åska och megahagel och vad händer nu? Jo, solen har kikat fram och himlen är blå. Spännande värld vi lever i.

Dagens tema på bloggen är bilder så här kommer lite bilder.


Så här såg det ut vid stupröret utanför Präsgårdshöjden efter ihärdigt haglande


Västervik speedwaystadium. Besökare 3598

Första gången man var på speedway igår. Tyckte de var sjukt mycket folk men enligt vår lärare Pelle såg det lite glest ut=P Var bra tryck i tävlingen men fan va drygt det var ibland. Förutom en riktigt rå kyla så skulle efter var och varannat annat lopp tre traktorer ut på banan och släta ut gruset igen. Och vilket grus! Rekommenderar varm att stå så nära som möjligt så man verkligen får känna på sportens hetta och allt grus som yrde upp. Lyckades nästan få med mig en helt oöppnad påse popcorn men ungen som ägde den kom och tog tillbaka den i sista sekunden.

Fortsätter på temat motorsporter för på lördag ska vi till Linköping med klassen och spela in ett banrace. Ser ut att bli regn så blir det att leta fram gummistövlarna... Om man nu ens har några

Tjo på er!

24 äro slut (Tisdag 19/5 2009)

Jaha, då var säsong 7 av serien 24 slut... bittert, jupp, men ack en så grym final på en riktigt bra säson. Ska bli intressant att se vad de kan hitta på i nästa omgång. Lyckas de klämma in fler vändningar, twister och folk som byter sida än denna gång så blir jag imponerad!

Även säsongsavslutning av Fringe närmar sig... Tråkigt det också, är ju en serie man följt troget sen i höstas... Kommer sakna Olivia, Peter och inte minst Walter=P Hoppas säsong 2 inte dröjer allt för länge...

Var ute och gick igår kväll och träffade på en igelkott. Fascinerande djur, dessa taggiga små varelser. Slog mig ner bredvid den i omkring 3 min och tittade på den. Fan va små de är.

Ja, det var ju intressant, eh?

Ska iväg på gratis speedway i Västervik om en stund. Fullt ös med andra ord!

Sovmorgon (Söndag 17/5 2009)

Ahhh, gå och lägga sig kl 5-6 på morgonen och gå upp vid 16.00-tiden på eftermiddagen... Brings back memories från Karlskoga;)

Ska strax ut och springa min vanliga runda, hoppas det går bättre än i förrgår... var helt sjukt trött i benen och i ryggen, fast har ju inte kunnat träna nåt pga produktionen så får väl skylla på det. Sen blir det väl några avsnitt 24 eller nån film för att sen återvända till bingen. Soft dag=P

Gick ju dåligt för Sverige igår i ESC: plats 21, synd på bra låt, men kul att Island kom 2:a, fast börjar bli trött på att de jag tippar som vinnare går och placerar sig på andra plats... var samma sak med Ukraina ifjol.

Förresten... Norge kan väl ta och köra upp sin jävla fioler nånstans...

Star Trekkk (Fredag 15/5 2009)

Börjar bli allt längre mellan inläggen här, ska försöka bättra mig. Hoppas det inte slutar på samma sätt som förra gången jag skrev det... då bloggen låg på is i nästan ett halvår=P

I onsdags hade vi efter lång väntan premiär på min del av klassens dramaproduktion Välkommen Hem! (http://193.235.216.29//Gamleby/GTV/valkommenhem.Wmv) Följ länken och ta er en kik, vettja. Min hand är med i filmen=) Den som lyckas hitta den får 12 kg godis av mig! Blev riktigt nöjd med slutresultatet, trots avhopp av både regissör och skådisar längs med vägen. Ska bli intressant att höra vad lärarna har att säga på utvärderingen.



Annars då? Tar igen mig med mycket TV-spel för tillfället. Vi har ju långledigt torsdag-söndag. Har till slut lyckats samla ihop alla 120 stäjrnor i Mario Galaxy (för andra gången XD) och spelat Crisis Core: Final Fantasy VII på Johans PSP. Trodde jag klarat ut det men ki fick jag när jag upptäckte att spelet fortsatte efter den berömda händelsen i Nibelheim... Ni vet, eld, Sephiroth och stort svärd=P

Igår var man dessutom på långväga biobesök, i Linköping närmare bestämt. Såg Star Trek tillsammans med Johan, Marika och en av våra skådisar Kerin. Kollade väl lite Star Trek Voyager när man var yngre men har annars ingen Trek-erfarenhet men älskade verkligen filmen ändå! Visst, brister har väl allt men för att va en blockbuster/sommarfilm så var den pretty darn good! Så, nu kan du andas ut, Sofia! Sebastian gillar också Star Trek!;)

Väl hemma gick inte Irland vidare till finalen i Eurovision=(  Hållar tummarna för att Island går och vinner imorrn och jag kan inkasera 1900 spänn på kontot hehe=)

Not much to do (Tisdag 12/5 2009)

Tjoho på er! De senaste dagarna har det inte hänt så mycket här i G-ville. Martin och Sandra var här på middag i lördags. Mycket trevligt. Jag och Johan köpte en fet kötbit för 170 spänn (innanlår) som vi bjöd på. Och klyftpotatis. Den kvällen tjänande man in många vuxenpoäng vill jag lova hehe...^^

Annars så går man bara och väntar på morgondagens premiär av vår andra dramaproduktion. Har inte haft så mycket med den att göra sen jag spelade in mina sista scener i fredags eftersom jag inte är redigerare. Men kollar läget hos redigerar-Manne lite då och då för att försäkra mig om att den ligger i säkra händer.

Har fått iväg en andra praktikansökan också. Denna gång till TV-bolaget Mastiff, de som gör Så ska det låta och Sveriges värsta bilförare bla. Just dessa produktioner kanske inte lockar mig så väldans men fick bra vibbar från stället när vi besökte dem i Stockholm.

Just det, vill passa på och tipsa om bandet Dead by April. Började lyssna på dem för några dar sen och låtarna går nu varmt i min laptop! I'm hooked!

Mastodontfilmning (Lördag 9/5 2009)

Så var det då lördag! Mina plikter som regiass äro över! Nästan iaf, ska väl hjälpa till lite med sluteredigeringen men har mest en övergripande roll där. Filmade nästan nonstop igår: på förmiddagen var det on location på en av regionalbussarna som vi fått låna (jepp, vi fick en låna en hel fucking buss!). Var tight om tid men gillar att arbeta under tidspress och vi hann precis färdigt innan bussen skulle återlämnas.

Sen var det då dags... kl 16.00 drog vi igång mastodontfilmningen i kontrollrummet på skolan... Vi hade varit där ett par timmar tidigare och riggat upp allting så var bara att sätta igång på stuts! Hade tänkt att det skulle ta runt tre timmar att spela in men vi blev kvar där inne i ganska exakt fyra timmar. Hade inte kunnat göra det snabbare, var bara att beta av scen efter scen i så god takt som det gick. Kände mig aldrig stressad men ville samtidigt inte låta alla skådisar och statister sitta och vänta för länge medan vi flyttade runt kamera och ljussättning så lite tempo fick man ändå ha. Att temperaturen i det kvava rummet steg upp mot 34 grader och att det började stinka svett ju längre tiden gick var dock inget som rörde mig ryggen!

I övrigt har man varit ute och seglat jolle på böljan blå. Absolut en trevligt upplevelse, men inte inte så kul som jag mindes det. Kan ju bero på att jag fick släpa jollen i land i 5-gradigt vatten.

Ikväll kommer Sandra och Martin hit. De ska käka middag här. Har ingen aning om hur jag hamnade i den här sitsen men den skrämmer mig som fan iaf. Har ingen aning om vad man ska bjuda på... Gröt?

Mellandag (Onsdag 6/5 2009)

En mellandag i vår produktion. Vi filmade färdigt allt, rubbt och stubb, jupp, allt som skulle göras i studion igår. Kom hem ett på natten och är idag sjukligt trött... Visst har man sovit lite halvtaskigt under den gångna veckan men har ingen aning om varför man är så extremt trött just nu... Borde väl inte sitta här, men känner min plikt till er läsare;)


Blodigt värre för programledare Emil;)

Har kört runt och lämnat tillbaka scenografi i Västervik men ska strax hoppa i säng (ja, jag skiter i att klockan är 3 på eftermiddagen) och kolla ett avsnitt "Fringe" (grym serie som alla borde se).

Hittade under mina resor på internet i förrgår länken till ett fanprojekt som jag inte hört ett sus om: "The Hunt for Golum". Tydligen har ett gäng saga om ringen-geeks under två år arbetat med ett egen film som ska utspela sig före ringentriologin. Såg den igår och kan väl inte direkt börja dyrka dem efter att ha sett den, men ambitiös var den! Synd att den inte var särskilt bra=P Men vill ändå tipsa er om den, bör ses om man gillar sagan om ringen.

Peace out!


Tummen upp, Sverige (Måndag 4/5 2009)

Den svenska översättningsklubben har gjort det igen: "Transformers: De besegrades hämnd" - det är titlar som dessa som gör man känner sig stolt över att vara svensk (hoppas min ironi kom fram). Del 2 i transformerssagan kan nu solla sig till skaran av hemska översättningar där "Mörkrets hämnd", "Motstånd" och "Citronträd och motorolja" redan befinner sig!

Låt oss hoppas att Sveriges befolkning i framtiden blir såpass bra på engelska att vi kan slippa dessa hemskheter. TACK!


Kameratrött (Måndag 4/5 2009)

Har 15 min paus i vår inspelning i studion... Är kameraman och är trött som ett as... Går lika segt som när en snigel renoverar om sitt hus... Hela tiden en massa petitesser om saker som krånglar... Känns som folk onödigt försöker uppnå perfektion när det gäller vissa grejer. Vill inte klaga på er, men vem kommer lägga märke till dessa "fel" när väl filmen är färdig? *Pust*

Hade inspelning av några extrascener i kontrollrummet imorse. Gick som en dans=) Fick regissera Nils i en scen. Ser framemot att fortsätta detta på fredag!

I övrigt så har vår dramaproduktion stött på extremt många hinder på sin resa... Vet inte hur många skådisar som lämnat återbud, men nu har vår regissör Eric fått hoppa in i en av rollerna iaf=P Hade inget annat val när den ordinarie skådisen kastade in handuken imorse och inspelningen drog igång vid lunch. Vi har dock fått tag i en "riktigt" skådis (Johanna Nånting, ser ut som Lucy Liu) i en av rollerna, känns nästan som att vi inte är värdiga nog för henne men hon verkar ha kul.

So lång och tills vidare!

Check the gate! (Lördag 2/5 2009)

Sköna maj välkommen!

Shit, redan maj... Tiden går minsann fort... Lite mer än en månad kvar här i Gamleby. Känns surt. Man är så hemmastadd här med allt folket och skolan. Ser inte direkt fram emot att börja sommarjobba igen; blir visserligen fjärde sommaren på Color Line och vanan sen ifjol sitter förhoppningsvis i sig. Håller tummarna för att Adis kommer tillbaka=P

Har en ledig dag från mina plikter som regiass idag. Blev jävligt nöjd med inledningen till filmen vi spelade in igår i folkhögskolans garage. Imorrn kväll (söndag kväll) blir det en kort scen i ett trapphus där jag ska regissera Sanna som fick hoppa in i rollen som backpackern Jane när Lotta på bråkmakargatan-tjejen (Grete Havnesköld) hoppade av efter att ha läst manus=P

På måndag ska jag spela in ett par mindre scener i en buss vi hyrt in och på fredag kommer mitt riktiga mandomsprov då vi ska filma i kontrollrummet här på skolan. Mycket ljus som ska riggas och många statister att hålla reda på, men jag litar till 100% på mitt team! Om jag litar på själv däremot är en helt annan sak;)

Tänkte passa på att uppdatera lite på trailer-fronten. Igår släpptes den senaste trailern till Transformers 2; ser väl ut ungefär som man kan vänta sig av en Michael Bay-film: 90% explosioner och 10% töntighet, men WOOOW vad grymt det kommer bli att se den på bio XD Är riktigt taggag för en riktigt CGI-action-summerflick-blockbuster!

Men den film jag troligtvis ser fram emot mest är Terminator Salvation! Hoppas på en riktigt rå actionrulle med mycket svärta! Trailer släpptes för nån månad sen, men såklart att den också ska upp här!

RSS 2.0