Serier och spel från 2010 (Torsdag 30/12)

Att sammanfatta ett helt år är en jäkligt svår uppgift så det tänker jag inte ge mig in. Har hänt så mycket att minnas alla höjdpunkter vore nästintill omöjligt. GTV-examen, första riktiga jobbet inom tv-branshen osv, osv...

Spel och serier är mkt lättare!=)

2010 var året som LOST tog slut efter 6 år (24 tog också slut med det har inte samma nostalgiska känsla hos mig). På seriefronten måste jag dock ändå fortsätta att heja för Fringe, min i särklass absoluta favoritserie sen ett-två år tillbaka. Trots en väldigt annorlunda säsong 3 so far så visar manusförfattarna att de vet vad de sysslar med. Annars så fortsätter Big Bang Theory att leverera kanonavsnitt på kanonavsnitt och serien har nu äntligen blivit nominerad på goldenglode-galan för bästa komedi. Va på tiden! Tror jag nämnt tidigare men How I met your mother var länge ett stort frågetecken i mitt liv. Fattade inte varför alla gillade det så mycket. Visade sig att det krävdes att börja från avsnitt 1 för att förstå vad all uppståndelse handlar om. Ingen lol-serie men den har helt klart sina stunder!

Måste också ta och rekommendera Avatar: the last airbender. Kan knappt fatta hur den kunde bli en så dålig långfilm... Såg också färdigt Battlestar Galactica i år. Helt fantastiskt finalavsnitt (även om s.4 va den i särklass sämsta säsongen)! Hoppas att den nya spin-offserien lyckas få med lite av det som gjorde originalet så bra.

På spelfronten är den klarast lysande stjärnan Mario Galaxy 2 för mig! Nintendo tog allt det som gjorde originalet så fantastiskt och maxade allt tiofaldigt! Att samla ihop alla 242 stjärnor är nåt av det mest tillfredsställande jag nånsin gjort! Åh, du sista gröna stjärna som jag hatar dig... Annars så införskaffade jag mig ju till slut en PS3 i och med releasen av Final Fantasy XIII. Ett köp jag inte ångrat en sekund.

Det i stort sett enda kravet jag hade var FF13 skulle överträffa del 12 vilket det gjorde ganska rejält även om spelet i sig var ganska långt ifrån den absolta toppen av serien som de flesta nog tycks va överrens om. Ett annat PS3-lir som jag till slut la vantarna på var Uncharted 2. Har fina minnen av det första spelet som vi spelade under vakenmarathonet i Karlskoga och även om det var en helt annan upplevelse att spela igenom del två själv så kan man inte säga annat än att spelet förtjänar alla utmärkelser det fått. Var ungefär som att spela med i en levande hollywood-blockbuster:)

Kingdom Hearts gjorde också storstilad comeback i Birth by sleep. Kom igen, Square-Emix! Gör fädigt FFXIII: Versus så vi kan få Kingdom Hearts III!! Ni vet att det är det vi alla väntar på (även om KH:3D till 3DS kanske kan bli nåt)!

2011 hoppas jag kan bli året då jag till slut lyckas spela igenom alla gamla RPG jag skjutit upp framför mig: Persona 4, Xenogears, Xenosaga I, II, III, Vagrant Story... Den enda klassikern jag tog min an i år var Chrono Cross som visade sig va både bättre och sämre än jag väntat mig. Gudomlig musik dock!! *sätter på soundtracket nu*=)

Hoppas ni alla får en toppennyår och ett grymt 2011! Jag är Sebastian som signar ut... Syns om ett år!




Årets filmer 2010 (Tisdag 28/12)

Inleder det här nyårsinlägget med att säga att jag skäms. Jag slog inte mitt rekord från ifjol. Åter igen blev det 22st biobesök under årets gång. Hade verkligen en bra känsla när jag började räkna samman alla, men nope. Sett till antalet timmar och minuter är resultatet dessutom sämre! "Ynka" 43 h och 7 min spenderade jag i biosalongen jämfört med förra årets 44 h och 28 min. Bättring, bättring Sebastian...

Men kvalitetsmässigt så tycker jag ändå att 2010 var ett något bättre år än det förra. Skillnaden mellan filmerna på min best of-lista har varit hårfin i så gott som alla fall. Var många, många bra filmer som fick stryka på foten och placera sig precis utanför listans tiondeplats. Även om skillnaden mellan en sjundeplats och en tredjeplats må se stor hur så behöver den inte vara det i verkligheten. Very tajt med andra ord har det varit.

För att modernisera mig från förra årets photoshop-lista så har jag i år knåpat ihop en video med mina tio favoritfilmer. Och ja, som videon spoliar så kommer How to train your dragon på tredjeplats=P

Alla filmer måste ha haft svenska biopremiär i år för att kvalificera.


Bubblare
: Kick-Ass, Salt, Sebbe, Robin Hood, The Kids Are All Right, Monsters, Tron: legacy

1.Inception
2.Vägen
3.How to Train Your Dragon

4.The Social Network
5.Toy Story 3
6.Scott Pilgrim vs. the World
7.Up in the Air
8.Harry Potter och dödsrelikerna - Del 1
9.The Town
10.The Fourth Kind

Årets bästa gamla film som man sett i år

The Go-Getter (skulle jag tipsa er om en film i hela detta inlägg så skulle det va denna)
Eden Lake
Rocket science

Årets överraskning
How to train your dragon
Robin Hood
The fourth kind

Årets bioupplevelse
Harry Potter och dödsrelikerna del 1
The Expendeables
Inception

Årets musik
How to train your dragon
Tron Legacy
Avsked

Årets besvikelse
Flickan från ovan

Årets scen
Forbidden friendship SPOLIER (How to train your dragon)
Test drive SPOLIER (How to train your dragon)
Snurrande van= snurrande korridor (Inception)
Badass-gevär DOFF DOFF DOFF (The Expendables)

Årets måste se B-film
Hero of Time

Årets bästa sista 20 min
Kick-ass
Clash of the Titans

Årets WTF??!!
Grönsak i röven (Macgruber)
Dansscenen (Harry Potter och dödsrelikerna del 1)
Att Robin Hood var bra (Robin Hood)

Årets bästa slut
Harry Potter och dödsrelikerna del 1

Årets bästa svenska
Sebbe^^

Årets sämsta
Percy Jackson och kampen om åskviggen
Somewhere
The last airbender

Hit å dit (Måndag 20/12)

Back in the village. Strömstad. Kom hit för några timmar sen. Har chillat med familjen och ätit pizza. Gött och soft. Ska stanna här fram till 3e januari med en avstickare över nyår som jag försöker lösa just nu. Måste nämligen ta mig till John i Malmköping på nyårsafton (eller dan före), tillbaka till Strömstad på nyårsdagen för att närvara på Rönnings dotters dop den 2e och dagen därpå ska jag dra kosan österut igen till Stockholm för att börja jobba den 4e. Pressat schema med andra ord, men framför allt DYRT schema. Sitter och försöker räkna hur detta kan gå ihop. It must work!

Kan bli bra ändå (Torsdag 17/12)

Ska precis logga in på facebook och skriva skiten ur det skånska fanskapet för att han inte kommer till Stockholm (hälsningar till Emil om du läser det här^^). Naaaaw, sånt gör jag inte. Men jävligt trisst none the less=( Men kan man inte få ledigt, så kan man inte få ledigt.

Kan nog bli en toppenhelg ändå. Först jobb imorrn (jepp, det är kul(med tanke på att jag inte gjort det på ett tag)) och sen på lördag blir det först pingis och kanske badminton med Johan för att på eftermiddagen gå på Tron: Legacy i 3D med honom, Marika, Kerin, Martin och Lea. Kanske får med några fler också.

Hallå (Tisdag 14/12)

Jag är snart nära gränsen till att låsa dörren till lägenheten och kasta in nyckeln i brevinkastet. Då har jag inget annat val än att dra nån annanstans. Klättrar snart på väggarna här! Senast jag hängde med nån va i torsdags då Johan var här. Hade planer på att få hit han, Aho och Dalghi på fredag för att ha den där avslutningskvällen vi aldrig fick för ärofulla tema tasty dog 59. Det blev inget av. Sen på lördag skulle jag firat Sanna Boman, men inte heller det blev nåt. Söndag va så lugn en söndag ska va. Va planerat filmkväll igår men även där köpte alla rainchecks. Och idag skulle kanske Aho dykt upp men icke.

Varför är allt folk här i stockholm så jävla upptagna?

Hoppas Emil lyckas slita sig från skåne-land och ta sig upp hit över helgen. Hade vart super!

O'm...da beava' (Fredag 10/12)

Har vi trailern till nästa års bästa film här?


Julgala (Torsdag 9/12)

Ööööööööhh... Klockan är 04.15 och jag sitter på jobbet och tankar in materialet från TV3:s julgala som ska klippas av nån ambitiös redigerare om några timmar. Hör en kör ropa "HALOOOOOOO" bakom mig... HÅLL KÄFT! Jag vill sova... Men, men pengar är ju aldrig fel att få. Inspelningen skedde för "bara några timmar sen" runt 19-tiden. Jag hade ingen egentlig roll på location utan hade blivit ditbjuden av min projektledare på Grannfejden, Ullice (stockholmska för Ulrica), så jag kunde få hänga lite utanför mitt redigeringsrum. Väldigt uppskattat och kul att få besöka en OB-buss igen. Senast va ju när vi GTV:are hade banracing förra våren.

När väl allt va bandat och klart skulle jag köra allt hit till STRIX, men överföringen till hårddiskar drog ut på tiden så kom inte hit förrän tio i tolv. Snacka om seeegt, men va gör man... Nu har jag ju sett Måns Zemmelröv live...höhö...

Funderar spontant på att stanna uppe tills jag ska möta brorsan på stan vid halv elva om några timmar=/

Hänt i veckan (Måndag 6/12)

Suck... hade hela det här inlägget klart i mitt huvud igår innan jag somnade... får göra mitt bästa för att återskapa det.

Större delen av förra veckan satt jag och jobbade till och från med ett slags kalenderprojekt till facebook. Ni som är vänner med mig där har säkert lagt märke till det. Startade ju den 1:e. Det är en uppföljare till min och Johans TV-idé som vi pitchade i Gamleby för snart två år sen (GEZUS! time sure flies...) där vi lät några ur klassen gestalata sig själva i olika sporter som vi ritade i photoshop paint-style. Gör samma sak nu fast med resten av klassen=) Baserat på de kommentarer vi fått på FB så verkar det uppskattat! Btw... måste ladda upp dagens bild nu...

Annars så har jag tagit mig igenom säsong två av Avatar, kollat in lite film, raltat runt i snön och tvingat in mig till stan ett par gånger så man kommer ut lite. Och just det! Köpte Donkey Kong Country Returns i lördags också så har blivit en del timmar med Wii:et! Good old 2D-plattforming at its finest! Grymt!

...Med andra ord: jag njuter av min between job-situation^^

Har spelat både pingis och badminton med Johan under veckan också varav det sista sanneligen va på tiden. Mr Skelterwijk, Emil, kommer ju kanske upp hit lagom till Tron-premiären (17:e för er som har noll koll på sånt) så man måste ju komma iform igen. Drog en sväng till Hässelby i fredags också för en soft kväll med Scene it och annat lustigt.

Nu ska jag vakumpacketera och fördela upp min middag så jag har ett gäng matlådor inför resten av veckan. Har svårt att få upp motivationen inför att laga ordentlig mat varje dag så gör klart allt nu så står man sig ett tag=P

P.S jag bakade ciabatta igår. Vart är världen påväg?!

Snö och rimfrost (Lördag 4/12)

Var ute och plåtade lite i förrgår med min gamla Nikon coolpix 4300. Fick inte bara kämpa mot ett snabbt försvinnande dagsljus utan också en kamera påväg in i den eviga slummern... Kyla och maskiner= ingen bra kombination. Här är några av bildern iaf. Enjoy!









RSS 2.0