Rastlös (Onsdag 25/1)

Längtar verkligen efter att få börja jobba igen. Även om man sysselsätter sig med saker här hemma och hänger med folk så börjar en känsla av obehaglig trygghet inbefinna sig. Fast känner mig ju extremt rastlös ofta så är väl ett tecken på att min kropp kämpar emot den känslan. Duktig kropp.

Har hört av mig till några till jobbställen utöver OTW så håller tummarna där. Även om jag är ganska säker på att det här bara är en övergångsfas så hade det varit skönt om framtiden inte varit riktigt så osäker. Inhandlade mina första paket nudlar på säkert över ett halvår iförrgår. Och ni vet att nudlar och tuffa ekonomiska tider går hand i hand. Så nu är jag förberedd!

Ska strax iväg till Johan för pingis och serier och ikväll vid midnatt anländer Peter från Höganäs eftersom han ska på arbetsintervju här imorrn förmiddag. Som om det inte räcker med en kolare så dimper Jonas ner på fredag eftermiddag efter att han avverkat sin intervju i Uppsala. Va? Finns det mer? säger du. Japp, ungefär samtidigt crousar John hit så blir storstilad kolare-reunion=)

Btw, nu är det Tintin-kaos på facebook igen. Filmen fick chockande ingen nominering i bästa animationskategorin till oscarsgalan så jag facebookade om det och ja... This is madness!:P

Prag 2012 (Söndag 22/1)

Att flyga är förbaskat kul! Nu kan jag äntligen konstatera det. 23 år tog det men nu har man äntligen tagit klivet upp i skyarna. Var på min första flygsemester nånsin förra vecka tillsammans med Sofia, Bori och A-K. Var i Tjeckiens huvudstad Prag. Ett ställe jag aldrig funderat på att besöka om de inte hade frågat om jag ville hänga med. Den enda relationen jag hade till stan var via olika fantasy-litteraturer som beskrev Prag som ett mörkt och gotiskt ställe med mycket mörk magi. Låter ju awesome! Istället för ett tråkigt standardinlägg med text kommer här lite bilder.


Den var svår att få ner i fickan, sa du?


Karlsbron mitt i smeten av Prag


Bori är övertygad om att Skee ligger runt hörnet. Ack, ack...




Den mäktiga St. Vitus katedralen som vilar på toppen av Prag.




Prag by night från Karlsbron. Sweet!


A-K fick plötsligt agera tullvakt=)


Tolkien-gasm! The White Tree of Gondor: the Tree of the King finns här i Prag, spejandes över staden. Awesome!!




10 kr på en av gravstenarna på den judiska kyrkogården.


Förseningar (Lördag 21/1)


En observation jag gjort...

Årets filmer 2011 (Måndag 16/1)

Då var det dags! Sent om cider (slurp) så kommer här min lista över 2011 års bästa filmer plus diverse andra (förhoppningsvis) underhållande kategorier. Påbörjade listan redan under juletid men var tvungen att skjuta upp den tills jag sett alla filmer som skulle kunna kvalificera in på den.

Har utökat listans vanligtvis tio platser till tjugo eftersom jag ansåg att det fanns så många filmer i år som förtjänar att synas. Som vanligt måste alla filmer haft svensk biopremiär under året (50/50 hade premiär på Stockholms filmfestival så den räknas^^). Även i år har jag knåpat ihop en film för er där ute som tycker läsning är för töntar (varför ni då läser detta är en gåta=P). Så håll till godo och enjoy!

Kan också tillägga att jag slog mitt gamla biobesökrekord (22) med hela 11 stycken. Så nu kan jag stolt säga att det nya lyder 33. Slog också rekord med antalet besök under en och samma dag: 3 st. Utöver detta har jag också räknat samman den samanlagda tiden för alla biofilmer jag sett: 63 timmar och 14 min. Nästa år siktar jag på att överstiga tre dygn i biosalongen=)

(Beklagar att youtube väljer att spolia placeringen)




Årets film
1. Niceville (aka The Help): tårfest och så gripande ett drama kan bli. Ingen tvekan. Bäst i år.
2. Super 8: du hör väl på namnet att den är super?;)
3. The Tree of Life: vacker, poetisk och tänkvärd bortom förstånd. Obegripligt att jag gillade den.
4. Trolljägaren: bästa "found footage"-filmen nånsin är norsk! Med troll!
5. 127 timmar: 90 min i en klyfta med James Franco visade sig va bland det bästa i år. Löve it.
6. Let Me In: precis på samma grymma nivå som det svenska originalet.
7. Four Lions: svart humor när den är som bäst. Jag låg nästan på golvet av skratt!
8. Harry Potter och dödsrelikerna - Del II: HP-serien kunde ej fått ett bättre slut. Tårarna rann.
9. Black Swan: läskigt bra Natalie Portman i årets mest obehagliga (men braiga) film.
10. Moneyball: knivskarp dialog och superba skådisinsaterser.
------------------
11. Source Code
12. 50/50
13. The girl with the dragon tattoo
14. Drive
15. The Beaver
16. It's Kind of a Funny Story
17. Never Let Me Go
18. Julias ögon
19. True Grit
20. Thor

Bubblare: Maktens män, Another Earth, The Adjustment Bureau, Catfish, The Fighter, Tintin, Fast 5


Årets bästa gamla film som man sett i år
-Harry Brown
-Stand by Me
-State of Play

Årets överraskning
-Niceville
-Trolljägaren
-The Thing (prequel)

Årets bioupplevelse
-Harry Potter och dödsrelikerna - Del II
-Super 8
-Niceville

Årets komedi
-Four Lions
-Bridesmaids
-Our Idiot Brother
-Trassel
-Paul

Årets besvikelse
-Blue Valentine
-Attack the Block
-Winter's Bone

Årets sämsta upptäck
-The Goonies
-Star Trek: the motion picture
-The Happening

Årets snyggaste
-The Secret of Kells
-Tintins äventyr: Enhörningens hemlighet
-The Tree of Life

Årets musik
-Drive (LYSSNA)
-Super 8 (LYSSNA)
-The Adjustment Bureau (LYSSNA)

Årets scen
-Summer Wars- KOI KOI (utan text, se filmen först folk!)
-Super 8 - Letting go (slutscenen)
-Thor - "I need a horse!"

Årets badass
-Machete (Machete improvises!)

Årets WTF?!
-Your Highness: James Franco, Natalie Portman, Zooey Deschanel: hur man fått ihop alla dessa skådisar i årets sjukaste film är för mig en gåta. Kul var det dock.

Årets sämsta
-Area 51

Årets nyupptäckt
-Benjamin Buttons otroliga liv
-Juno

Årets bästa vikingarulle
-Thor

Årskrönika 2011 (Söndag 8/1)

Vad kan väl mer vara passande än en årskrönika dagen då Gladiatorerna, en blast from the past, återvänder till TV4?

Klockan har passerat midnatt och jag borde verkligen sova med tanke på att jag ska upp före kl 5 för att vara flytthjälp så detta får bli en kort en. Som jag sagt i tidigare årskrönikor så är ett helt år för stort att sammanfatta och man kommer ändå aldrig ihåg allt kul man haft för sig under ett år.

Tyvärr har mitt 2011 präglats till stort del av en rad händelser som skedde i februari. Vill inte gå in på detalj här (och de flesta i min bekantskapskrets vet redan vad det gäller) men de var saker som fick mig att omvärdera hela min livssituation. Att jag valde att tacka nej till flera jobb och ta sommaren ledigt berodde till stor del på det. Jag har varit nära den berömda väggen flera gånger de senaste åren så kände att jag verkligen behövde en paus. Även om jag på klassiskt Sebbe-manér ångrade mig redan första dagen av min sommarledighet. Men nu, ibörjan av 2012, ångrar jag det inte en sekund. Det enda jag kanske ångrar är att jag faktiskt behövde det. Ja, ångrar är väl fel ord egentligen men jag hade ju hellre tagit ledigt av en annan anledning:P

Vissa människor är verkligen svin här i världen och jag önskar att jag aldrig kommer få något att göra med den personen jag syftar på. Glassa på du, men kan inte låta bli att tycka lite synd om dig. Och tack för att du gjorde mitt liv en hel del jävla jobbigare:)

Vill också skicka iväg en hälsning till alla er där ute som jag faktiskt tokgillar att umgås med! Tack! TACK (stora bokstäver gör allt så glasklart). Ni är vad som gör mitt vanliga vardagsliv så kul och (för att slänga in en feelgood-klyscha) värt att leva! (Fan vad jag kommer spy över all denna sentimalitet om några år när jag läser detta)

Godnatt och härligt 2012 till er! Räknar med att ser er här samma tid nästa år. *FLÄMT* Ja, nästa år. Världen kommer inte gå under, people!

...

Och där jinxade jag det precis.


Jävla ältande (Fredag 6/1)

Ibland känner jag mig bara så jävla patetisk. Varför kan man inte bara släppa saker och ting istället för att envetet hålla fast på dem. Jag vet ju vad som är rätt men ändå är det som att jag har ett stort bollplank i huvudet där bollen (aka tanken) bara studsar tillbaka. Nu går jag ut och går och lyssnar på lite IGN-podcast. Gött väder också. Ser en gnutta kallt ut men äh, jag är en viking=)

Min årskrönika och bästa film-lista är på g förresten. Har tre filmer jag måste hinna se innan jag publicerar listan.

RSS 2.0