Midsommarvecka (Tisdag 29/6)

Sitter och lyssnar på mugglenet.coms podcast och tillfredställer min inre nörd genom att höra dem analysera den senaste HP-trailern (skrolla ner och se den om du inte sett den!). Hade Sofia över för några timmar sen för att kolla på den. Nästan (bara näästan) så man funderar på att smyga in på nån Eclipse-visning för att få se den på bioduk...=) Haha, närå, jag skulle aldrig begå ett sådan förräderi!

Kör en dagssammanfattning av min midsommarvecka:

Tisdag: ankomst till Strömstad (whoho!). Mor och far firar silverbröllop så gick ut och åt med dem och brorsan.

Onsdag: ute och rekade beach inför midsommar vilket resulterade i att vi skippade den idéen totalt. Fick mig dock en del pikar eftersom mina kunskaper om vart Strömstads städer ligger visade sig vara ytterst begränsade, eller har jag fel Jessica?;)

Torsdag: Fick äntligen sätta tänderna i Mario Galaxy 2 så spenderade väl 7 h+ nere i källaren. På kvällen gick man genom tvättstugan in till Börje där vi samlat ihop oss för ännu en Wii-kväll. New Super Mario Bros Wii är verkligen en grymt bra multiplayer-spel. Rekommenderas varmt! ...Även för Bori!

Fredag: Midsommar! Min första lediga sådan på fyra år. Det blev grill på min altan och fest nere hos Börje. Vi var väl runt 8 st men blåmärkena, skrubbsåren och värken i min rygg dagen efter talar om att vi hade en jävligt kul kväll/natt!

Lördag: Hamnade av en slump hemma hos Jessica på kvällen där vi lirade nåt förfestspel (monopol och ölspelets oönskade barn) innan man slocknade som en stock runt halv två.

Söndag: Filmkväll nere i vår hemmabio. Har du hört ryktet om Morgans och Dance Flick. Båda två ganska dåliga (förutom två klockrena scener i Dance Flick som nästan fick mig ner på golvet av skratt)

Måndag: Color Line-debut. Allt var som vanligt.

Tisdag: Idag. Idag tar jag det lugnt. Läser om sista HP-boken, ser trailern till filmversionen och göttar mig allmänt i HP=)

The Final Trailer (29/6)

Haha, brukar ju säga att det här var den bästa Harry Potter-trailern hittills varje gång en ny släpps, men den här gången måste ni hålla med mig! Min EPIC-meter slog i taket redan i introt och efter det blir det bara bättre. Det märks verkligen att de lägger allt krut de bara kan för att få de två final-delarna så übermäktiga de bara kan. Precis som jag vill ha det med andra ord! Och av trailern att döma så är de väl inte helt fel ute=P

Enjoy (and beware of spoliers) "the motion picture event of a generation"^^

Ta vara på vardagen (Söndag 20/6)

I övermorrn (tisdag) åker jag till Strömstad för midsommarfirande och en snabb jobbrunda på gamla goa Color Line. Tänk att man kan längta så mycket efter räkkungadömet Electric city (ja, det särskrives på engelska). Har nog gått ett antalt kilometer här i lägenheten sen examen i Gamleby för tre veckor sen. Helt otroligt att det har gått så lång tid sen dess. Hur som helst är jag jävligt less på Vallgränd 5 nu. Att vara hemma vardagar medan alla andra jobbar eller redan lämnat Stockholm för övriga Sverige gör inte direkt att alternativen över att hitta på nåt ökar. Mitt SL-kort gick dessutom ut den 11e så har fått väga resalternativen noga, speciellt när man knappt har några större pengar att röra sig på fram tills löning i juli.

Man skulle gillat att kolla fotboll alltså, då hade situationen varit helt annorlunda=P Damn me!

Var nere på stan igår för att se om man kunde få sig en skymt av Vickan och Danne under deras kortege. Lyckades väl få mig en sammanlagd screentime av 1 sekund totalt för båda två, men nu har man en historia att berätta för barnbarnen iaf=P Men så har också de övriga 499.999 människorna som befann sig på plats. Jesus f*ckin christ, aldrig sett så mycket folk i hela mitt liv... Va som att stå där på Pelennors fält i Konungens återkomst, minus alla orcher och ett gäng nazguls.

Lyckades dock få en rätt så kul video när jag stod på Gustav-Adolfsplatsen (inte Nybroplatsen som jag sagt till en del). Snacka om att det är krut i tanten!


Knappnytt synar bröllopet (Fredag 18/6)

Jag måste ju också dra mitt strå till den där jävla överexponerade bröllopsstacken som Vickan och "Hej Robert här"-Daniels bröllop har blivit. Stort fan av knappnytt som jag är så får mitt bidrag bli att posta deras analys av kungabröllopet. Och ja vi kan ju åter konstatera att CP-Knappen är KUNG! Haha, älskar den störda missen (inte missen som i "nej, han missade!" utan "katt/misse")=P

För er som inte sett hans Halmstad-avsnitt så klicka HÄR!


50 onödiga fakta (Torsdag 17/6)

Då var det dags igen! Ännu ett totalt meningslöst inlägg men gillade det såhär såpass mycket att jag måste posta det. Råkade snubbla över en lista med 50 helt onödiga (men klockrena!) fakta om alla möjliga ting. Publicerar den här!

1. Fjärilar smakar med fötterna.

2. En ankas kvackande ekar inte, och ingen vet varför (jag vet: så du inte kan höra när den smyger upp bakifrån redo att hugga dig!)

3. På tio minuter frigör en orkan mer energi än all världens samlade kärnvapen.

4. 100 personer dör årligen till följd av att ha satt en penna i halsen.

5. Folk i allmänhet är oftast mer rädda för spindlar än för döden.

6. Elefanter är de enda djur som inte kan hoppa.

7. Endast en person av två miljarder kommer att leva till 116 års ålder.

8. Det är möjligt att leda en ko uppför en trappa, men inte nedför.

9. Kvinnor blinkar nästan två gånger så mycket som män.

10. Det är fysiskt omöjligt för dig att slicka din egen armbåge.

11. En snigel kan sova i tre år.

12. Inget ord i det engelska språket rimmar med "month".

13. Ögats storlek är detsamma från födsel till död, men näsa och öron slutar aldrig att växa.

14. Den elektriska stolen uppfanns av en tandläkare.

15. Alla isbjörnar är vänsterhänta.

16. En struts öga är större än dess hjärna.

17. Typewriter är det längsta ord som kan skrivas med tangenterna i en rad på tangentbordet.

18. Kackerlackan har en otrolig överlevnadsförmåga. Även om den mister huvudet kan den leva i flera veckor - tills den dör av svält.

19. En krokodil kan inte sticka ut tungan.

20. Cigarettändaren uppfanns före tändstickan.

21. Under ett år sväljer du 14 insekter medan du sover.

22. Hajen är den enda fisken som kan blinka med båda ögonen.

23. Det är omöjligt att nysa med ögonen öppna

24. Högerhänta lever i genomsnitt nio år längre än vänsterhänta.

25. Många hamstrar blinkar med ett öga åt gången.

26. Namnet Wendy dök upp för första gången någonsin i boken Peter Pan.

27. Noshörningens horn består av sammanpressat hår.

28. En människa äter i genomsnitt åtta spindlar i sömnen under sitt liv.

29. Serien Kalle Anka var en gång i tiden förbjuden i Finland på grund av att han inte har några byxor.

30. Varje år dör det fler människor som blir sparkade av åsnor än som omkommer i flygolyckor.

31. Det vanligaste namnet i Sverige är Maria Johansson

32. Det finns fler kycklingar än vad det finns människor på vår planet.

33. Jordnötter är en av beståndsdelarna i dynamit.

34. Vi föds utan knäskålar. De är först utvecklade vid sex års ålder.

35. Greklands nationalsång har 158 verser. Ingen har hittills lärt sig alla verserna utantill.

36. Jättebläckfisken har världens största ögon.

37. En guldfisk kommer bara ihåg de tre senaste sekunderna i sitt liv.

38. Guinesse Rekord-bok håller rekordet för att vara den mest stulna boken på allmänna bibliotek.

39. Det var en dansk som uppfann inbrottsalarmet, men tvärr blev det stulet innan han hann ta patent på det.

40. I vartenda avsnitt av TV-serien Seinfeld kan man se något med Stålmannen på.

41. Om man kunde köra bil till solen med en konstant fart av 100 km/h skulle det ta 176 år att komma ända fram - utan vilopauser.

42. En sköldpaddas sköld består bland annat av djurets revben, och det betyder att sköldpaddan har revbenen sittande utanpå kroppen.

43. Piloter, som i nödsituationer skjuter ut sig med katapultstol, får varaktiga men av detta. De blir 3 cm kortare varje gång de gör det. I regel får de därför bara göra det två gånger.

44. En genomsnittlig chokladkaka har åtta insektsben i sig.

45. Fallande kokosnötter dödar fler människor än hajar gör.

46. Den bok som utgivits i flest upplagor, förutom Bibeln, är Ikea-katalogen.

47. Internet består till 61% av porr.

48. Eskimåer använder sina kylskåp för att maten inte ska förfrysa.

49. Charlie Chaplin vann en gång 3:dje pris i en Charlie Chaplin-lookalike tävling.

50. Det vanligaste ordet världen över är okej. Det näst vanligaste ordet är Coca Cola.


Zelda: Skyward Sword (Onsdag 16/6)


Första trailern till nya Zelda: Skyward Sword!!

Svårt att säga vad jag tycker än så länge, men fick inte samma mäktiga och episka känsla som av första Twilight Princess-trailern.

Som ni ser så ser grafiken ut som en slags lätt pastellfärgad version av Twilight Princess, med tydliga drag av Wind Waker. Spelet styrs helt och hållet av motion plus vilket gör att Links svärd kommer följa dina handrörelser till 100% (kan man ju hoppas iaf). Jag önskar dock att det inte bara är i själva kontrollen som de största förändringarna ligger utan att (precis som ryktena som florerat de senaste dagarna) Nintendo valt att förändra hela upplägget... Ni vet... tempel+världskarta+tempel+världskarta...

Men gubbarna i Kyoto brukar ju veta vad de sysslar med så jag är övertygad om att Skyward Sword (ska det verkligen heta så?) kommer bli minst lika bra som de överiga delarna i serien.

FAN TA ER OM ANNAT!

Jag har sett GUD (Söndag 13/6)

Och han heter Nobuo Uematsu=)

Okar inte med nån djup förklaring, utan säger bara EPIC, EPIC, EPIC, EPIC och EPIC!! Efter 2 1/2 års väntan va Distant Worlds-gänget tillbaka i Stockholm för premiären av omgång två. Missade förra konserten (gråter om nätterna) så att jag skulle missa även denna var så gott som uteslutet.

Var den nå bra då?

Det var det mest pampiga och episka jag nånsin varit med om! Hela Stockholms filharmoniska i konserthuset...framför den bästa musiken ur Final Fantasy! De youtube-klipp som redan dykt upp (The Prelude och Liberi Fatali) må ge en hint om hur det var, men asså den stämningen som fullkomligen exploderade när Nobou (iförd flipflops och orange bandana!) klev upp på scen går inte att beskriva. Skulle kunna tvångsmatas på den resten av mitt liv! Hatar att använda mig av uttryck som "magiskt"... men det var det ta mig fan stundtals! Kunde nästan tro att läktaren skulle falla sönder när delar av publiken började göra "raketen" under final-applåderna tex, eller när Nobou går upp till kören, slår sig när längst ut och sjunger med i One Winged Angel.

=)=)=)=)=)=)=)=)



Galax-DVD (Söndag 13/6)



Dagen fångst! Härlig och fet är den!^^ Snacka om att jag har läntat! Uppföljaren till ja, ett av världens bästa spel är här!!! Synd bara att moster Wally tog med sig Wii:et till Strömstad för några dar sen för att spara lite packning åt mig. Ännu en anledning till att jag längtar efter Strömstad: sysselsätter mig med så gott som noll vettigheter vardagar, men så ska väl ett "sommarlov" vara också:P

Har kollat igenom "lär dig spelet"-DVD:n som medföljde (därför spelet säljs i en extra stor box). Med den skulle t.o.m pappa kunna lära sig spela! En överdos i pek-pinne-estetik där ordet övertydlig ALDRIG har existerat. Ett exempel: DEl 1: tryck spaken framåt för att Mario ska springa...(wait for it!!)...framåt!^^ And so forth...

Åsa (Tisdag 8/6)

Jag såg en tjej på tåget idag.

Jag väljer att kalla henne Åsa.

Åsa var helt fantastisk.

Åsa påminde lite om en ung Naomi Watts.

Fast lite, lite rundare i ansiktet. Och med sju finnar.

Åsa kanske var 17, 18 år.

Jag ville prata med Åsa, men Åsa hade en kompis och sin mamma med sig.

Så istället tittade jag på Åsa.

I smyg. Ibland.

Jag tog av min mina hörlurar för att höra hur Åsa lät.

Åsa var så fin.

Åsa klev av på Stockholm central.

Jag ville springa efter. Berätta.

Men det gjorde jag inte.

Troligtvis kommer jag aldrig få se Åsa igen.

Suck...

Gonatt!

Säsongsavslutningar (Lördag 5/6)

Sommaren är här och med den kommer så också säsongsavslutningar. Vi förväntas nu pinas i tre-fyra månader innan den där jävla cliffhangern till slut får sin uppföljning! För de som inte helt är med på noterna så talar jag ju om tv-serier.

För min egen del är det Fringe som ska jävlas med mig sommaren ut. Säsong 2 slutade för bara några veckor sen och med den skyhöga kvalitet som serien hållet hittills (med en peak på avsnitt 16) så har jag höga förväntningar på s.3!

I övrigt så tog två av mina all time favoritserier sorligt nog slut härom veckan också. LOST och 24 (miss ya guys). List-fanatiker som jag är tänkte jag därför rangordna deras respektive säsonger.

LOST

Nostalgiskt kommer LOST alltid vara min personliga tv-favorit. Kan t.o.m med gå så långt som att säga att det här är mitt Super Mario inom televisionens värld=P Startskottet som drog igång allting. Tittade så gott som ingenting på tv-serier då TV4 drog igång säsong 1. Och ja... Resten är historia! I vissa fall hatar jag att ranka saker och ting (t.ex. LOST) för hela serien håller en så jämnhög kvalitet. Även om s.5 ser ut att vara vida överlägsen s.6 är så inte fallet.

1. s.5
2. s.4
3. s.1
4. s.3 (spoliervarning! klicka HÄR endast om du sett klart s.3. Detta är scenen som kommer förfölja mig till graven! Gåshud.)
5. s.2
6. s.6

24

Svårt beslut. Säsong 1-4 ligger relativt nära i kvalitet medan de fyra andra haltar en bit efter. 24 har dessutom en tendens att antingen tappa ganska rejält eller hämta upp sig ordentligt halvvägs in, så flera av säsongerna kan ha många, många highlights men sammanfattningsvis inte räcka till för en högre placering.

1. s.2
2. s.3
3. s.1
4. s.4
5. s.8
6. s.7
7. s.5 (här finns dock mitt favoritavsnitt!)
8. s.6

Rekord (Fredag 4/6)

Otroligt kul att se att så många som 21 st surfade in här i tisdags och kollade in min grupps examensfilm! Mitt gamla rekord på 11 unika besökare under en dag (oh yeah, that's some record alright=P) rök all världens väg. Man ska definitivt inte underskatta facebooks-marknadsföringsmöjligheter^^

Jahopp, och nu då? Min tid som GTV-are äro över även om jag kommer fortsätta bära min intag 14-tröja med största stoltet. Den är jävligt skön faktiskt=)

Gjorde en såpass bra sammanfattning ifjol av min Gamleby-tid att jag låter det vara. Har ju knappt satt min fot där nere i år ändå. Och eftersom jag räknar med att fortsätta husera här i Stockholm känns en sådan sammanfattning också en smula onödig... hmm... vad kan jag då sammanfatta? Jo, min tre examensdagar!

I Johans saab (axelina FTW!) crouisade vi in i byhålan vid sexsnåret på torsdagskvällen förra veckan för att ordna en XDCAM-master av vårt slutprojekt. Med oss i bilen hade vi Marika, Sandra och Adam. Trevlig trupp!

Efter en oförglömlig torsdagsnatt i campingstugorna som inte gör sig riktigt rättvisa i en beskrivning här på bloggen (den inkluderar en Aho som får magknip när hon håller sig för skratt, en Dalghi som uppenbarligen låter som Johan, en alltför omtänksam Manne och två personer som gör sitt bästa för att fejka sin sömn^^) så kastades vi rakt ut i två dagar då klassen skulle visa upp totalt 8 st kortfilmer/ dokumentärer.

Vår grupp var först ut (gött att få det överstökat så fort som möjligt tyckte jag).

Även om vår film inte var den tekniskt mest avancerade (det va ju en dokumentär FFS!) så lyckades vi ändå få väldigt bra kritik; långt ifrån perfekt men det va inte helt oväntat. Kändes sjukt härligt efteråt när folk kom fram och berömde oss. Den karamellen kommer jag suga länge på!

De resterande filmerna höll en skyhög kvalitet. Kändes extra härligt att höra från vår lärare Pelle att någon ur ledningsgruppen hävdat att våra filmer höll högre standard än vad DI gjorde. Vaaa?? Jag tyckte jag hörde nån ropa SUCCÈ! XD

Därefter följde ännu en oförglömlig natt ("SNACKA OM EPIC FAIL! POWNED!"- Nils) och till slut examensfesten som va lika lugn som en filbunke om man jämför med några av de fester vår klass hade när vi fortfarande bodde i Gamleby (jag kan ha fel, såg bilder dagen efter på hur någon smetat in Thomas ansikte i kalkonskivor...), men en trevlig tillställning none the less!

Sen bar det hemåt...i en betydligt bakfullare bil än under ditresan. Och nu är det slut. Eller ska man va så klyschig att säga att det här bara är början... ;) Sparar på de filosofiska klurerierna och konstaterar istället att jag för första gången sen jag var 6 år inte har en utbildning att återkomma till när höstens ruggiga mörker sänker sig.

Life sure is exciting!

Btw, har möblerat om lägenheten. En riktigt kreativitetskick som blev kungligt bra! Vart hade alla dessa extra kvadratare gömt sig kan man undra...=P


Två glada snubbar och en glad snubba på examensfest!
Foto Lea Zuna (fotograf Jonte)

URFOLKET (Tisdag 1/6)



I väntan på en längre lägesrapport från mina examensdagar i Gamleby postar jag min grupps (Team Tasty Dog 59!!!!) slutfilm: Urfolket!

Låter filmen tala för sig själv. Se och njut! Thx till Johan som laddade upp den.

Klicka HÄR om ni vill se den i fullscreen. Blir riktigt bra kvalitet om ni sen väljer HD (dvs om er mäktiga datamaskin klarar det=P).

Kommer ta med mig en DVD-kopia till Strömstad för er som vill se den breda ut sina vackra HD-vingar på familjen Hanssons bioduk på Kantarellvägen 8. Kanske att ni får se lite extramaterial då...*tease* *tease* ;)

RSS 2.0