Mobil & 3DS (Måndag 27/6)

Här kommer ett sånt där inlägg där jag stolt visar upp mina nya teknikprylar som gör att ni avundsjukt kommenterar "Näe! Sån vill jag oxå ha!"=)



Min nya och första smartphone: LG Optimus 2X! Har dual core-processor vilket ska göra den betydligt snabbare än flera andra telefoner på marknaden, men för att ha tvåkärnig processor så laggar den rätt ofta när man bläddrar i menyerna eller startar upp program. Är långt ifrån ett problem men reagerade ändå på det eftersom den ju ska vara så snabb. Förutom det tokälskar jag den och den var lätt värd 3800:-. Passade även på att gå över till fast abonemang efter ett par år med kontantkort.




Mitt andra inköp var både välplanerat men samtidigt spontant! Nintendo 3DS! När det utanonserades att en remake av Ocarina of Time skulle släppas till formatet var det ungefär som att säga "OK, den ska jag ha!". Pga mitt telefoninköp velade jag lite fram och tillbaka, är ju en del pengar det handlar om, men när CDON hade rea slog jag till. Återkommer med ett utlåtande om Zelda 3DS men konsolen känns riktigt lyxig med många inbyggda funktioner som nästan kan kallas egna små spel. Själva 3D-effekten är jag dock lite skeptisk mot: känns som man får ladda med ett glas asprin bredvid om man spelar med den för länge. Sett som en schysst bonus är den dock OK.

Superduper 8 (Tisdag 14/6)

Superduperawsome till Super 8!

Spielberg och J.J.Abrams superhypade hyllningsfilm till 80-talsscifi är här! Och efter över ett års hemlighetsmakeri med en superhemlig första trailer som start är vi äntligen i mål.

Total knockout...nästan, om du frågar mig. Det är inte långt ifrån en ren fullträff och jag råder er alla att se den för den är stundtals nästan hela tiden fantastisk (världens mest träffsäkra beskrivning har ni där). Vill inte spoila nåt utan se den bara. En av årets bästa, om inte bästa, film i dagsläget.


Kommer på en biograf nära dig...om några dagar!


Se inte så förvånad ut, grabben. Du är bara med i årets bästa film=)

Trippeltaska (Tisdag 14/6)

Hemkommen för en dryg halvtimme sen efter att ha jobbat 09-23 och "trippeltaskat" hela dagen. Sprugit mellan tre olika arbeten och projekt. Slitsamt men som bonus tar jag ut morgondagen som ledig=) På kvällen väntar förhandsvisning av J.J.Abrams nya superhypade och supertopphemliga film Super 8. Hoppas på en riktigt fullträff där!

Btw, sitter och stirrar på ett milslångt mail från skåne-*PÅGEN* Emil och suckar... Fan, kommer aldrig orka svara på det XD

Zelda HD (Söndag 12/6)

Nintendo har visat hur Zelda skulle kunna se ut på deras nästa konsol Wii U! Och det är f*cking gorgeous!!! Stilen är helt klart tagen från Twilight Princess (bossen är tex från Temple of Time) men kolla in ljuset! Animationen! Och kolla så Links huva rör sig! Gaah!=P Även om det bara är en tech demo så, snälla nintendo, låt nästa spel i serien se ut såhär! Skyward Swords ser btw fortfarande grymt snyggt ut det med.

Tags: GameTrailers.com, E3 2011: Full-Length Zelda Tech Demo (Cam), PC Games, PlayStation 3, Xbox 360


Konsten att tacka nej (Torsdag 9/6)

Tackade igår till slut nej till jobbet som klippass för en produktion på STRIX 15 juli-15 september. Visste redan från början att jag ville tacka nej men såklart blir man ju aldrig helt tvivelfri så därför flöt nästan tre veckor förbi med diverse möten där datum och uppgifter ändrades fram och tillbaka.

Har kommit fram till att klipperiet inte är särskilt kul. Allt har pekat för att jag skall tacka nej till erbjudandet. Mera ansvar och mera riktigt klippning. Precis där jag inte vill hamna. Men samtidigt så ska man inte göra såhär. Mådde jäkligt bra när jag mailade iväg mitt slutgiltiga svar till dem, men några timmar senare slog ångesten tillbaka. Fan håller jag på med...! När folk runtomkring mig glädjs över nya jobb så går jag här och tackar nej till vad som verkar vara ett drömjobb för en klippass. Man...gör...inte...så! Står ju skrivet nånstans i vårt samhälles osynliga lagbok över "folkvett".

Jag tackar nej till ett jobb och bjuder in en osäker framtid. Klyftigt, herr Hansson, klyftigt. Men samtidigt vill jag inte! Jag är färdig med redigeringsbraschen just nu. Den där kreativiteten och gnistan som behövs för att kunna klippa TV har aldrig riktigt infunnit sig.

Men samtidigt... Vad ska jag göra nu? Planer och idéer har man såklart men bestämda mål existerar knappast.

Vill bara klargöra att jag fortfarande har en en vecka kvar på STRIX. Kanske hinner komma i andra tankar fram tills dess. Just nu försöker jag bara övertyga mig själv att jag gjort rätt val, vilket jag vet att jag gjort. Gäller bara att få hjärnan att fatta det=)


Nationaldagsfirande (Tisdag 7/6)

Igår var det ju Sveriges nationaldag och för en gång skull (första gången nånsin faktiskt) så firade jag den. Eller ja, det fanns en ursäkt att dra ihop ett göng folk för grillning och spel!

Hängde i Vasapraken från sextiden till halv elva på kvällen då det hanns med både grillning som sagt, "alias" och några kast med x-zylo. Var en riktigt höjdarkväll! Tyvärr fick jag inte med mig några bilder därifrån så jag gjorde mig en istället=)



X-Zylo-skada+Legends (Fredag 3/6)

Som utlovat försöker jag hålla uppe mitt bloggtempo så här kommer ännu ett inlägg.

Solen skiner, sommaren är här och jag har dragit för gardinerna så man kan se nåt på dataskärmen! Ska åka in till centrum om en stund för en sista kontroll av de mobiler jag överväger skaffa. Var och spanade in dem för några dar sen och lutar åt en LG Optimus 2X. Känns definitivt prisvärd med tanke på de trimmade hästkrafter som finns under skalet. Då jävlar ska här liras Angry Birds^^



Var uppe hos Johan igår och lirade pingis och x-zylo. Vi fortsatte vår tradition att dels kasta i dagsljus men också att dra ner till gräsplatten senare på kvällen för ett spel på liv och död! Yep, höll på att förlora hela handen som ni kan se på bilden. Men är bara att bita ihop! Så jäkla kul i övrigt! Vi kastar mot vardera små fotbollsmål som står utställda mittemot varandra där vi agerar både målvakt och kastare/pitcher. Är extra kul på kvällen då man knappt ser den lilla runda turbinen som kommer farandes i 100 km/h (något överdrivet) mot en!


Försök fokusera på skylten i bakgrunden trots pac-man-nörden=P

I torsdag var det så äntligen dags för Legends, tv-spelskonserten helt tillägnad Nintendo med musik från deras största serier. Efter avhopp efter avhopp återstod bara jag och Sofia. Och efter Distant Worlds II ifjol sommar så hade jag definitivt höga förväntningar och visst fanns det ögonblick då jag kände rysningar men sammanfattningsvis så kunde det varit ganska mycket bättre. Är väl en personlig smaksak men jag förstår inte syftet med att arrangera om musik som redan från början låter fantastiskt. Är helt förståligt att 8-bitsblipp-bloppande måste anpassade efter en 100 man stor orkester men varför måste ni sväva iväg och freestyla var och varannan minut? Metroid-medleyt med sång (!) var bara obegripligt och varför väljer man nån helt okänd låt från Donkey Kong Country som ingen kunde relatera till? Höjdpunkterna var helt klart Mario Bros, Mario Galaxy (FY FAN VA BRA!), det 25 min långa episka Zelda-medleyt, Star Fox och F-Zero. Det var de arrangemangen som höll sig närmast originalen men samtidigt expanderade på dem. Så sammanfattningsvis kan man säga att ca 70% av konserten var riktigt mäktigt medan de återstående procenten definitivt gjorde mig besviken.

Passa på och lyssna på låtarna som ni länkas till om ni klickar på namnen ovan. Tv-spelsmusik är ett av livets höjdpunkter som fler borde lära sig gilla=)


OBS! Denna bild kommer tas bort om ca en timme pga pornografiskt innehåll=)

RSS 2.0