Arg och bitter (Torsdag 31/3 2009)

UPPDATERAD! RÄTT STAVAD (FÖR ER SOM BRYR ER OM DET)

Arg, bitter och stundtals förbannad. Så har jag kännt mig en stor del av de föregående dagarna. Har i stort sett förstört min grupps redigeringsschema i och med att jag valde min lata sida då jag skulle föra in allt det material vårt team filmat på folkhögskolan om matsalen till skolans hårddisk. Tekniskt strul och min okunnighet inom redigeringsprogrammet hade också med saken och göra... Vet att jag lägger allt för stor del av skulden på mig sjäv men inte lätt att tänka positivt i dessa mörka tider...

Har svårt att ta fram den där humorn som behövs i såna här situationer när alla jobbar och sliter... Känner mig mest bara arg och kan väl knappast påstå att jag sprider glädje omkring mig. Tycker nästan synd om min producent Johanna som satt med mig en stor del av kvällen under mitt redigeringspass. Vill passa på och tacka mitt team som står ut med mig när jag sysslolös och trött som en full fiskmås valsar runt på inspelningsplatsen (tar av mig hatten för er).

Det har tydligen varit helg, men det hindrar inte oss GTV:are från att jobba från tidig gryning till sen afton. Scenografi byggs och diverse redaktionella uppgifter skall utföras... Redigerade i lördags fram till 16.00 men pga av en massa krux och strul så blev jag kvar där till halvtio på kvällen. Inte världens kuligaste dag men kan ej förneka att den var nyttig, är ju redigering jag vill arbeta med i framtiden...

Söndagen var desto roligare med en överraskande filminspelning i lägenheten där jag skulle spela en slacker som sökte plats på Gamleby folkhögskola. Var Manne och Adam från klassen som ringde och väckte mig (och fick mig att inse att det nu var sommartid och min ursäkt om att det var för tidigt inte funkade=P) och frågade om jag kunde ställa upp. Sure thing! sa jag.

Hade stämt möte med Emil på skolan för att spela exploderande utomjordisk sci-fi-underhuggare till den andra halvan av klassens dramaproduktion kl 13.00 men det blev framskjutet ett par timmar. När stunden väl var kommen fick jag ta på mig min futuristiska dräkt (regnställ och svetsmask=D), greppa min eldkastare (damsugarsladd och en massa svarttejp), posera framför bluescreenen och explodera. Fem tagningar tog det men sen vart herr regissör Emil och hans fotograf Lea nöjda. Ska leta fram en bild på detta... Vill verkligen se om man såg så coolt ut som man kände sig!

En bild på Stina, Jonas (och EASYRIGGEN) on location på Gamleby folkhögskola där vi spelar in vår beställningsfilm.

Sladdare (Fredag 27/3 2009)

Dagen före idag (igår alltså) passerade utan att fylla nåt funktionellt syfte alls. Kändes mångt och mycket totalt värdelös. Hade ingenting i skolan att göra förutom att hjälpa till och spackla senografin, men också det kändes tämligen meningslöst när Catrin i klassens pojkvän var på besök. Han måste ha sett en hel del Äntligen Hemma för han kickade våra asses ganska rejävt i spackling och allt annat som involverade byggandet av scenografin.

Imorse var det uppstigning vid 05.00 för att möta upp mina två team-mates Jonas och Stina vid skolan en timme senare för att så fort som möjligt åka till Gamleby folkhögskola och att spela in den första av våra enminutsinformationsfilmer (långt ord); denna dag om deras matsal. Fick konka och stå med all utrustning men iväg kom vi. Var värsta snöstormen utomhus så var glad över att få filma inomhus. Kan väl inte påstå att tiden flög iväg men höjdpunkterna var helt klart gratismåltiderna! Kunde inte riktigt identifiera vad för sås de serverade sin kyckling i men gott som fan var det iaf! I övrigt hade jag som redigerare (eller allt-i-allo/ass (aka assistent)  på inspelningsplatsen) inte så mycket att göra förutom att bära sladdar... Min roll handlar ju nästan enbart om efterarbete så får vänta på min stund i rampljuset.

Har varit på bio också! Men det är en helt annan historia...=)

Imorrn ska jag redigera kl 08.00 XD Wiiiiiii!

Från båt till tåg - Zelda is back! (Torsdag 26/3 2009)

Nerd-varning på detta inlägg!

Fick mig en kul nyhet igår kväll när man satt och letade nyheter, nintendo har utannonserat ett nytt Zelda! Som ska släppas redan i år! XD Som ett fan sen många, många år tillbaka sken man naturligtvis upp! Denna gång är det en uppföljare till 2007 års DS-spel Phantom Hourglass. Inget nytt om det nya Wii-spelet som sägs vara under utveckling...

Vad kan man säga om denna del i serien då? Jo, ser ut som ett klassiskt Zelda-spel och verkar bygga vidare på exakt samma koncept som Phantom Hourglass (utan de jobbiga stealth-delarna kan man hoppas)... Grafikmotorn ser exakt likadan ut, vilket egentligen bara är bra eftersom den cel-shadade och tecknade stilen från Wind Waker görs sig perfekt på DS begränsade hårdvara. Det stora dragplåstret denna gång är ganska uppenbarligen tåg. Svårt att säga vad jag tycker om det... Kan bli begränsat eftersom man är "on rails" hela tiden, men ser samtidigt riktigt coolt ut... Måste nog provas först. Önskemål då? Svårare och länge än Phantom Hourglass! Hade också sett att nintendo hade försökt förnyhela konceptet med olika tempel och försökt integrera det med omvärlden på ett diskretare sätt... Hoppas kartan (som man kan rita på) används lika grymt som i förra spelet, var lätt det absolut bästa med det spelet och något som alla spel borde ha!

Nä, nu har jag sagt min åsikt... ta en kik själva!





Förbannat ful! (Onsdag 25/3 2009)

Vill tacka Peter som fick mig att inse att min blogg kanske inte var världens vackraste. Därför blir det härmed än en gång premiär för en ny layout på bloggen inom knappt en vecka. Vad tycks denna gång?

The late show with me... (Onsdag 25/3 2009)

Så sitter man här än en gång... kl 01.23 en onsdag. Blev en sen kväll igen, Lea var här för att kolla film, "Darling" (svensk film när den e på topp...not) och "No country for old men" (helvetiskt snygg och välgjord). Lyssnar på Dia Psalma och letar nyheter inför morgondagen... Min huvudnyhet är än så länge brand på en pizzeria i Katrineholm, får se om jag lyckas hitta nåt som toppar det...

Vill passa på och tacka er som kommenterat bloggen! Vore kul ifall fler gjorde det, även om ni inte har nåt direkt att säga. Bara kul ifall ni skriver erat namn så vet jag vilka som varit här.

Over and out tills vidare!

Ny vecka, nya utmaningar... (Torsdag 24/3 2009)

Är hutlöst trött just nu så får bli ett kort inlägg...

Ny design på bloggen, som nån kanske har märkt. Onödigt att påpeka men gör det ändå. Vet inte vad jag hade för tanke bakom det hela... Det bara blev som det blev men är definitivt ingen slutgiltig design, still a work in progress så att säga. Vill dock tillägga att jag inte något överfan av tetris, tyckte bara den gjorde sig bra som bakgrund.

Ny vecka och nya uppgifter i skolan. De kommande två veckorna är jag nyhetsredaktör vilket innebär att jag måste släpa mig upp strax efter sex varje morgon, ta mig till skolan, ta reda på vad som hänt ute i den stora världen och sen berätta det för klassen kl 08.00.

Efter ynka tre timmars sömn vaknade jag läskigt pigg men med en irriterande svidande känsla i ögonen. Fick fixa och dona med nyheterna själv denna gång eftersom min kompanjon försovit sig. Får se om det går lika smärtfritt för min del de kommande gångerna...

Idag fick vi uppgifterna till vår beställningsfilm. Mitt team fick uppgiften att göra ett par korta faktafilmer om Gamleby folkhögskola, måttligt kul, men får göra det bästa av det. Resten av dagen gick åt till möten...möten...möten...något som kallas möten...och möten... Visade sig vara oerhört svårt för vårt team på fyra pers att bestämma sig vilka roller vi skulle ha: antingen producent, fotograf, ljudtekniker eller redigerare. Trots tre möten har vi ännu inte bestämt något. Samma sak kan väl sägas om vår kommande dramaproduktion där vi fortfarande efter 1-2 veckor tycks röra oss framåt i snigelfart. Känns som vi har haft våra två idéer i evigheter nu, kan inte bara nån sätta ner foten och fatta ett beslut, dammit!

Var hos en kurator idag btw. Gick bra.

Jaha, så kort blev det här inlägget... Kipp å haj på er!

CV...CV...CV...CV... (Söndag 22/3 2009)

Med lite hjälp av franska pop/rock-gruppen "Superbus" pumpandes i bakgrunden försöker jag knåpa ihop mitt CV. Är väl egentligen inte särskilt svårt men har man som jag aldrig haft ett fast jobb utan enbart sommarjobb så kan jag väl inte direkt påstå att min arbetserfarenhet är så stor...  Jaha, nu regnar det ute... Då lär det nog inte bli nån filminspelning för min del. Hade tänkt att dra ut i skymningen och filma lite så man har nåt att leka med i avid (redigeringsprogram)... Fast kan kanske bli en del schyssta bilder ändå, får fundera på det...

Ringde upp Sofia idag för att kolla läget, har mest haft kontakt med henne via vykort, mail och sms på sistone. Hon var hemma i Strömstad och solen sken. Här regnar det det.

Här ännu inte bestämt mig för vart jag vill praktisera men måste verkligen få tummen ur nu och bestämma mig eller åtminstone vara så duktig att man börjar leta=P Fick ett tips via Jesper, Leas pojkvän, om MTV Mastiff Media AB där han praktiserat som tv-spelstestare till ett program. Visst, han hade andra uppgifter utöver det men är kanske inte så svårt att förstå vad som lockar mest med den praktikplatsen;)

Jag och Johan möblerade om storrummet (Johns rum=P) igår. Blev en riktigt bra lösning, ser ungefär ut som när jag flyttade hit, fast med två delar pinigisbord ståendes i rummet som lätt kan flyttas ihop då spel är aktuellt.

Tack till er därute som valt att kommentera bloggen, vore kul om fler gjorde det så jag vet vilka som varit här=) Även om ni inte har nåt särskilt att säga så kan ni bara skriva er namn i kommentarer. Tack på förhand!

Nej, nu har jag använt mig av bloggen som ursäkt alldeles för länge för att slippa undan mitt CV-arbete. Time to head back... Tjo!

P.S ås oxjkhoos

Va' saur? (Fredag 20/3 2009)


För första gången här i Gamleby stack jag frivilligt bort till GTV (sorligt, jag vet, borde gjort det för länge sen) för att använda deras utrustning. I det här fallet var det After effects som gällde. Hade fått en del idéer när vi hade undervisning i det i onsdags. Gick runt igår kväll och tog en massa kort i lägenhet på väggar och liknande för att sedan kunna knåpa ihop en tredimensionell version av lägenheten i programmet. Satt och lekte i ungefär tre timmar och måste säga att jag blev omoget nöjd. Tog en stund innan man kom in i rätt tänk men efter det så gick allt som en dans! Måste komprimera ner filen innan jag kan ladda upp den på youtube... Filen som är 49 sek lång är för närvarande 1,44 GB stor. Fortsätter den här positiva utvecklingen med after effects så kan jag nog (nästan) tänka mig att ha det som jobb. Nästa projekt är att göra en tredimensionell version av Kolaren (FTW!), mitt internathus i Karlskoga.

Skulle egentligen varit och grillat på internatet men klockan blev mycket, de hade nästan grillat färdigt och var tvungen att dra och handla. Får bli en annan gång.

Har kollat färdigt de 6 avsnitten av Kenny Starfigher och måste säga serien var lika totaly awsome som jag mindes den. Johan Rheborg är verkligen klockren som intergalaktisk polis och de flesta runt honom skiner i sina roller! Ser fram emot långfilmen oliiidligt mycket. http://www.youtube.com/watch?v=WYG0sSPVC5A Trailer till filmen.

Efter Kenny följde en synnerligen intressant pingismatch där Essén vann med siffrorna 21-10, 21-19 och 21-5. Var en rysligt kul match trots min 8 totalmissar till servrar. Men känner att backhanden börjar sitta bättre nu, lyckades få till några finfina poäng med den!

Wolli Bolli på er!

Eftereffekter... (Torsdag 19/3 2009)

Gääääsp! Somnade väl relativt snabbt igår (ca 00.34) men var ändå helt sanslöt trött under så gott som hela förmiddagen och vår after effects-undervisning, eller ja, undervisning och undervisning, vår föreläsare försov sig så vi fick förlita oss på den tutorial-video han lämnat till oss. Var inte speciellt kul men vi fick gjort det iaf... När vi sen gick vidare till att göra enkla 3D-objekt (http://www.youtube.com/watch?v=EBrSO9rfaf8&feature=related) blev det betydligt mera intressant! Riktigt kul faktiskt! Lite svårt att beskriva exakt hur vi gjorde men fick ett par "holy shit! this is fuking amazing"-utbrott ett par gånger^^. Har ett par idéer som jag ska försöak testa i programmet under helgen... Om de blir bra kanske jag lägger upp dem på min youtube-sida...

Satt och experimenterade med bloggens utseende igår men har ännu inte lyckas knäcka all kodskrivning så tills vidare får den se ut som de gör. Har bett Johan (Essén Trygg, min lägenhets-polare) om hjälp, men får se när man hinner...

Ikväll blir det troligtvis Kenny Starfighter-serien för att värma upp inför långfilmen, men först ska jag ut och träna!

Mys pys, hallonfrys på er!

Sårad klass och solsken (Onsdag 18/3 2009)

Tjo! Sitter hemma ovanligt tidigt eftersom vi åter igen har undervisning i grupper och mitt team skall inte ha lektion förrän imorrn bitti. Vad skall vi då undervisas i? Jo, After Effects ett riktigt grymt (vad det verkar) effektprogram som jag länge velat lära mig.

Igår hade vi besök av en maskör vid namn Anna från som satte djupa sår i klassen^^. Vi fick lära oss att måla blåmärken, skärsår, brännskador osv. Riktigt kul! Synd bara att man glömde mobilen hemma då man gärna hade velat dokumentera sina skador. Vid slutet av dagen fick vi i grupper spela in en kortfilm där våra skador skulle figurera. Jag fick spela reporter samtidigt som jag intervjuade den skottskadade Sandra, och Robin vars ben blivit avbiten av en häst.


Här kan ni se bilder på våra skador, men varning för starka bilder utfärdas...;)

Dessutom tycks våren vara här, har varit klarblå himmel och skinande sol två dagar i sträck! Och var kan man ta reda på om det här vädret kommer hålla i sig? Jo, SMHI, därför vill jag tipsa om deras hemsida  http://www.smhi.se/

Ha en angenäm dag!

FF & jag (Onsdag 18/3 2009)


Eftersom så gott som ingen (5 st) har varit inne på mitt "tent" på final fantasy-sidan ffuniverse.nu på ett år så flyttar jag all info om mig själv ur ett ff-perspektiv hit.

Vem är jag då? Tja, en kille från den norra delen av Sveriges framsida: en plats där ingen moogel eller chochobo troligtvis satt sin fot. Har alltid diggat att spela TV-spel men det var först i 11-årsåldern som jag för första gången kom i kontakt med ett FF-spel. Hade under mina år som prenumerant på Super PLAY sett hur lovord gång på gång östs över FF-serien och undrat om det var nåt för mig. Vill nog påstå att jag var en rookie inom RPG-genren vid den här tiden, hade bara klarat ut Super Mario RPG och Chrono Trigger innan men när jag lyckats lägga vantarna på emulatorversionerna av FF4, 5 och 6 var jag fast. Testade först 4:an men sveptes inte riktigt med, men när öppningssekvensen till 5:an rullade igång och Nobous main theme för spelet drog igång och Butz kom ridandes på sin chochobo så visste jag att det här skulle bli grymt. Lite underligt kan tyckas så var det del 6 som jag klarade först och jag minns fortfarande hur jävla stolt jag kände mig när jag satt där i familjens datorrum i källaren, knappt tonåring och tänkte: "Jag har klarat ett final fantasy-spel! Det var möjligt!" Sen dess har det bara rullat på med endast FF-X2 och FF12 som riktiga besvikelser.

Min absoluta favorit inom FF-serien är tveklöst FF9. För att kort sammanfatta hur jag känner för det spelet kan jag säga såhär: det är bättre än den bästa film jag sett; det är bättre än den bästa bok jag läst och det är bättre än den bästa musik jag hört. Get it? ikon

Nedan följer lite personlig FF-statestik

Bästa FF-spel:

Final Fantasy IX
Klarat: 4 gånger

Final Fantasy X
Klarat: 2 gånger

Final Fantasy VI
Klarat: 1 1/2 gång

Final Fantasy VIII
Klarat: 1 gång

Final Fantasy VII (Denna placering bör ej tas på så stort allvar eftersom jag aldrig gav spelet en ärlig chans, men i dagsläget så ligger det här)
Klarat: 1 gång

Final Fantasy V
Klarat: 1 gång ikon

Final Fantasy IV
Klarat: 1 gång

Final Fantasy XII
Klarat: 1 gång (och aldrig igen)

Final Fantasy XI (ej spelat)
Final Fantasy I (ej klarat)
Final Fantasy II (ej klarat)
Final Fantasy III (ej klarat)

Bästa CGI-sekvenser (går ej enbart på snygghet):

Final Fantasy IX - grymma, känslosamma och helt enkelt bäst
Final Fantasy VIII - fantasifull användning av CGI tilsammans med real time-grafiken. bra action-och känslosamma scener
Final Fantasy X - synd att CGI:n mest dyker upp då en karaktär ska introduceras, annars bra använt
Final Fantasy VII - konstig blandning då CGI-sekvenserna stundtals försöker likna PS-grafiken, annars märks det att spelet har några år på nacken
Final Fantasy XII - tråkiga och botox-baserade karaktärer, dessutom alltför få och ofta bara miljöbeskrivande klipp

Bästa musik i FF:

Final Fantasy IX
Final Fantast VI
Final Fantasy VII
Final Fantasy IV
Final Fantasy X
Final Fantasy V
Final Fantasy VIII
Final Fantasy XII

Favoritkaraktär i FF-spel:

Final Fantasy XII: Balthier
Final Fantasy X: Auron
Final Fantasy IX: Vivi
Final Fantasy VIII: Rinoa
Final Fantasy VII: Cloud
Final Fantasy VI: Terra
Final Fantasy V: Lenna (?)
Final Fantasy IV: Cecil (?)

Längst tid:

Final Fantasy XII: ca 70 h
Final Fantasy VIII: ca 60-63 h
Final Fantasy IX: ca 50 h
Final Fantasy X: 42 h
Final Fantasy VII: 33 h
Final Fantasy VI: 32 h
Final Fantasy V: minns ej
Final Fantasy IV: 19 h

Top 10 jobbigaste/onödigaste karaktärer:

1. Penelo
2. Penelo
3. Penelo
4. Penelo
5. Penelo
6. Penelo
7. Tidus
8. Vaan
9. Cait Sith
10.Zell

Så det kan gå... (Måndag 16/3 2009)

Har precis kommit hem från Tjustbion dit vi i klassen beger oss ungefär en gång i månaden (cirka) för att kolla någorlunda aktuella filmer. Idag stod den tyska filmen "Die Welle" på schemat, en historia om hur åt helvete det kan gå när en klass uppmanas att starta en diktatur. Ingen feel good-film direkt... Byggde tydligen på en sann historia från 60-talet när en lärare i USA utförde samma experiment. Stundtals väldigt gripande, men kändes väldigt dramatiserad och tidsperioden för hur snabbt klassen gick från demokrati till diktatur var alldelles för kort.

I övrigt ringde jag till hälsomottagningen idag för upplysningar om psykologer. Blir så irriterad på att en läkare först måste godkänna min psykiska hälsa som "instabil"... Känner jag att jag måste snacka med nån så ska väl inte en läkare godkänna om hurvida jag ska få betala pengar för att göra det... Det är väl för fan upp till mig själv.

Händelserik helg (Söndag 15/3 2009)

Sitter här och försöker ta i helgens intryck. Mycket att bearbeta. Spelade in Adams sketch till 1000apor i fredags, blev riktigt kul och de bägge regissörerna (Adam och hans pal Anders) verkade nöjda. Hoppas den dyker upp på sidan snart...utan omröstning den här gången.

I samma veva dök Jonas, som inte satt sin fot här sen november, upp här och blev förvisad till köket under inspelningen. Resten av kvällen gick åt till tacos och två filmer. Efter att ha diskuterat ämnet fram och tillbaka kom vi fram till att vi inte enbart skulle kolla på B-filmer utan få in lite kvalitativ film också. Vi öppnade kvällen med Ridley Scott's "Body of Lies". Helt OK film och kanske mer därtill, var ganska trött trots att kvällen var ung. Efter det hoppade vi fram och tillbaka mellan att kolla på Oscarsgalan, bilder från Karlskoga-tiden och våra nyhetssändningar. En bit efter midnatt blev det då dags för Uwe Bolls "Far Cry": en totalt urusel film som man fick garva en hel del åt. Ser fram emot att följa denne tyske regissör... Har hört att han bedjat sina fans om bidrag så att han kan finasiera sin nästa film. Vile glück!

Lördagen inleddes med att vi kollade på John Travoltas livsverk "Battlefield Earth" baserad på "religionen"/"sekten" scientologi. Också urkass men knappst världens sämsta film som så många påstått. Fram emot 16.00-tiden dök Jonte och hans polare Danne (en riktigt kul typ som verkligen kunde skratta!) upp för att spela lite TV-spel. Blev en hel del Super Smash (både N64, gamecube och wii-versionen). Johan gjorde klart från första sekund att "jag hatar smash" så alla försök att övertala honom lades ner. Efter en 45 minuter var det så äntligen dags för spelet som vi väntat så länge på: "Demolition Girl" till PS2, köpt på Rusta för 99 kr. Länkar till en video av spelet så låter jag den tala för sig själv  http://www.youtube.com/watch?v=jonX70l5Eu0&feature=related . Låt mig bara säga att vi hade jävligt kul!^^ 20.00 var det tårtdags på internatet för att fira ett par glada individer i klassen som fyllde år. Precis som man anat hade Sandra och Martin slagit på stort och gjort en riktigt monstertårta som nästan mätte en halv meter (uppåt).


Var en kul men flummig kväll med många tvära kast mellan personer och samtal (stavmixer!). Appropå kast, Sandra hällde vatten på mig när vi försökte gå därifrån. I hämnd kastade jag tårta på henne, jo, jättemoget, jag vet, men fan va kul det var! Väl hemma (ca 22.15) blev det en snabbdusch och middag och sen satte vi igång med nya Will Smith-filmen "Seven Pounds". Otroligt svårtolkad film som i mångt och mycket förstörs av en sjukt enerverande pianoslinga. Får klura på den ett tag till innan betyg dyker upp på filmtipset.

Sista filmen innan Jonas åkte på söndagen blev "B-filmen" "Bolt"^^. Kul och mysig Disney-animerad film som lyckades få en att le och skratta en del. Därefter hann vi med ett uppdrag till på "Demolition Girl" innan stunden var kommen och tåget rullade iväg från perrongen med herr Jonas i. Så fort vi kom tillbaka spelade jag och Johan ut spelet och gav oss själva en stor applåd. Inte ett öga torrt. Lär dröja ett tag innan man får se Riho Futaba igen...

Vill tacka Lea för filmmagazinet "FILMDÅ!" som jag och Johan fick av henne för att vi hjälpte henne köra lite kamerautrustning tillbaka till skolan. Skall definitivt lusläsas!

Imorrn är det dags att än en gång stifta bekantskap med bödeln Camilla Roos och hoppas att man får behålla huvudet även denna gång.

Puh, blev ett jävligt långt inlägg:P


Äta Billys (Fredag 13/3 2009)

Får bli ett kort inlägg idag... Sitter och käkar en Billys och ska strax iväg och hämta Lea eftersom vi ska tanka ut lite material till betaband borta på skolan. Har i stort sett noll koll på hur det ska gå till men räknar med att Le(n)a har läget under kontroll. Senare idag ska jag och Johan hjälpa Adam att filma en ny sketch till 1000apor, ska bli intressant! Just det, sen så kommer Karlskoga-Jonas på besök över helgen! Var minsann inte igår. Hoppas på en helg med mycket B-film och Kenny Starfighter!

Back online again... (Lördag 7/3 2009)

Har beslutat mig för att återöppna min blogg fast med ny adress. Har ingen aning om hur aktiv man kommer hinna vara men nu finns iaf alla gamla inlägg åter på nätet.

The sweet joy of internet…
Posted on Augusti 29th, 2008
Vi har äntligen fått igång vårt bredband i lägenheten! Men såklart så skall helvetet jävlas med mig och logga ut med ca 2 minuters mellanrum hela tiden. Herr Essén Trygg fick dock igång sitt utan några som helst problem efter att vi installerat routern och satt nöjt och surfade i nån halvtimme innan mina problem på något mystiskt och magiskt sätt upphörde. Aja, men eftersom jag numera har ett snabbt internet så hoppas jag kunna vara lite mera aktiv här på bloggen, fast kan inte lova nåt.

Trötthet…
Posted on Augusti 28th, 2008
Trötthet kan verkligen vara fascinerande: när man tror att man nått sin trötthetsbotten kan man verkligen överraska sig själv med att dagen därefter vara ännu tröttare. Ungefär så har denna veckan varit. Och idag blev det riktigt jobbigt: ungefär halva klassen hade varit uppe till kl 04.00 eftersom de varit i Västervik på  “after ski” på en pub där, och naturligtvis var helt slutkörda.  Att man själv var trött som ett fån gjorde inte saken bättre. Tröttheten tycktes smitta av sig. Tänk er detta tillsammans med ca 6 timmars föreläsning och ni har vår klass idag. Det jobbigaste av detta var att Göran hade sin första riktiga lektion med oss idag och gick igenom en massa saker som man verkligen ville lära sig och som är nödvändiga för att kunna jobba i branschen… Men det gick nog hyfsat. Åt btw på Gambowl idag: de serverade buffé bestående av pastagratäng och nån form av köttgryta. Delikat med tanke på det ringa priset av 60 kr.

Blää som i blogg…
Posted on Augusti 23rd, 2008
Vill bara påpeka att jag lever, har varit en helt vansinnig vecka… skolstart med allt vad det innebär fast med extra allt den här gången: lekar, lektioner, utflykter osv… var länge sen jag varit så trött dagtid. Skulle nog klassa utbildningen som fantastisk om jag bara inte varit så trött…=P

The Old Village…
Posted on Augusti 12th, 2008
Vet inte hur länge till jag orkar hålla den här bloggen till liv, börjar redan nu tappa lusten… Med skolan som börjar på måndag så kommer det nog bli ännu svårare… Har kommit fram till Gamleby och varit här ett par dar: betyg 5/5 so far. Fin lägenhet och trevlig hustomte!

What’s up Tanum?
Posted on Augusti 8th, 2008
Steg upp tidigt i morse för att hinna upp till Nordby köpcenter med brorsan innan stället invaderas av alla de tusentals norrmän som dagligen fläckar ner den svenska marken. Åkte ursprungligen upp dit för att köpa fyra begagnade spel vi sett ut för några veckor sen, men såklart har de flyttat runt bland spelen så våra visioner om att återvända hem med fyra “nya” guldklimpar sprack snabbt… Vi lyckades dock lokalisera ett av spelen (Klonoa 2) och hittade dessutom tre exemplar av “24: the game”, varav ett följde med mig hem=). Har inte testat det än, väntar tills Gamleby, men har spelat lite Klonoa och måste säga att jag är svag för old-school plattformsspel i 3D, föll direkt: kan nog matcha det första spelet som jag älskade när jag var yngre. På kvällen bar det av till Tanum för att ha filmkväll (vi kollade “Balls of Fury) med gamla gymnasiepolare: var grymt kul och man ångrar verkligen att man inte umgås mer med dem… Men, men jag skyller allt på jobbet! Kvällens höjdpunkt var när Rebecka utbrister “Den funkar inte!” när hon undersökar Adams nya iPhone. För att rädda situationen undersöker jag tingesten och kan konstatera efter en sekund: “Klart den inte funkar om du är inne i hastighetsmätaren och du sitter still!"=
)

En tyst kväll på stan…
Posted on Augusti 7th, 2008
Var håller allt folk hus? Ok, det var visserligen onsdag men lite folk måste det väl finnas kvar här i stan. Var ju nästan kusligt tomt på folk. Var ute och gick med Sofia nere på stan igår kväll efter att vi plöjt igenom två spännande avsnitt av Prison Break. Tänkte se ifall man kunde höra nåt av Timo Räisänen som skulle spela på The Cod igår kväll men det verkade helt dött där inne… Hörde inte ett knyst… Nåja, man fick sig en promenad i alla fall.

God natt
Posted on Augusti 6th, 2008
Har tråkigt kl 03.33 på natten… därför går jag och lägger mig! God natt!

Out of work…
Posted on Augusti 4th, 2008
Så då har man jobbat färdigt för denna sommaren och måste säga att det känns så jävla skönt! De senaste dagarna har man varit så trött på kunderna att man bara gått runt och varit arg på dem hela tiden… “Jävla idioter… Att ni aldrig lär er! Det har jag ju sagt 250 gånger till er!” Aja, satt ute i kuren med min kur-mate Adis för fjärde gången igår (slutade igår alltså) och den mannen slutar aldrig att förvåna… Igår ville han att vi skulle kramas framför kunderna så att de skulle tro att vi var gay=p Har varit och klippt mig nyss och nu väntar en skön vecka då jag bara ska softa och ta det lugnt och göra det som sommaren egentligen är till för: spela TV-spel och kolla film=)

Att segla för Jesus…
Posted on Augusti 1st, 2008
Ett lågt ljud som sakta växer sig starkare… Det låter som musik… Det är musik… Plötsligt hör jag “Hosiana!” vrålas ut över hela hamnområdet här och “Elida”, den heliga turistbåten, kommer seglandes förbi genom hamnutloppet med texten “Sailing for Jesus” målat med stora bokstäver på sidan. Åh, herregud…

HP6-trailer!!!
Posted on Juli 30th, 2008
http://harrypotter.warnerbros.com/harrypotterandthehalf-bloodprince/ YEAH! HP-fan:et i mig har trängt sig fram! Warner Brothers har äntligen släppt teaser trailern till Harry Potter och Halvblodsprinsen! Har redan sett den ett par gånger och kan bara säga att det ser grymt ut! Skådisen de castat till unge Tom Riddle är verkligen helt perfekt! Trailern visar också ett par klipp från den nya actionscenen som de addad för att få upp tempot i filmen. En blöt Ginny Weasley minsann…

Dålig humor…
Posted on Juli 29th, 2008
Hmm… Börjar se en trend bland mina blogg-inlägg: de skrivs nästan uteslutet när jag har tråkigt på jobbet, vilket i och för sig inte är så konstigt egentligen. Sent pass idag: 17.30-23.30, sitter här och väntar på 2 bilar…nej, 1 för nr 2 kom nyss. Lyssnar på P3 (grym kanal som man verkligen lärt sig gilla under sommaren) och surfar lite på filmtipset.se (ni som inte är medlemmar där har ingen aning om hur beroende man kan bli av den sidan) och läste nyss en polares kommentar på en film han sett:) kan väl säga att jag skrattade ganska högt (ett tecken på hur dålig humor jag kan ha samt hur tråkig en kväll som denna kan vara). Här är länken ifall ni är intresserade: http://www.filmtipset.se/film/definitely-maybe.html, läs “Cloudanes” kommentar. Så, då har man avklarat den sista bilen, nu ska bara båtfan lämna kajen…

Lite sån mini-golf(bangolf)…
Posted on Juli 28th, 2008
Har spelat lite bangolf med halva tjocka släkten (ok, nästan…) idag efter jobbet. Tog nästan två timmar (21.00-23.00) att gå runt på ett område med en diameter på max 50 meter… men var faktiskt riktigt kul: umgås man bara med rätt folk inom släkten så behöver den inte alls va jobbigt. Är rätt så nöjd med resultatet men mitt snitt måste sänkas från 3,5 till 2, får bara 3:or och 4:or hela tiden känns det som. Hade sen en väldigt het debatt med Tanums-polaren Adam runt midnatt fram till kl ett (normal msn-tid alltså) om filmuppföljare som var närapå att urarta kändes det som:P

Adis i kuren…
Posted on Juli 24th, 2008
Andra inlägget och redan nu börjar det ta emot… Aja, vi får se hur länge detta håller. Fick sitta ute i kuren idag på jobbet (första gången på en vecka). Och gissa vem som är tillbaka efter en månads sjukdom, jo Adis. “Va fan vill du?” fick jag som hälsningsfras. Hade velat sagt nåt katschigt tillbaka men skrattade bara. Är verkligen fascinerande hur mycket han kan fjäska för kunderna… När han säger hejdå till dem är det som om han känt dem för evigt och inte vill slita sig ifrån dem; “Heeejdåååå…!”. Roligast idag var helt klart familjerna som bjöd mig på hallal-korv med pannkaksbröd och cola efter att jag skämtsamt sagt “Åhh, ni har mat. Bjuder ni?”. Blev nöjd med Adis skratt-reaktion;) nej, dags att räkna kassan nu, ska hem och diskutera möbler på msn sen.

Kaffe, Åsa och Copter…
Posted on Juli 20th, 2008
Wow! Trodde aldrig att jag skulle syssla med nåt sånthär men vad gör man inte en tidig morgon på jobbet… Gick upp och tog min första kaffe för sommaren för att bota min trötthet, vilket den inte gjorde… För mig är kaffe tydligen inte alls nåt uppiggningsmedel utan mest bara en osmaklig svart dryck som lät konkureras ut av Jolt och liknande energidrycker… Kan förresten rekommendera www.flashspelonline.com för tråkiga stunder. Gå in på undermenyn sportspel och spela Copter, hur beroendeframkallande som helst! Har nyss lärt min jobbkamrat Åsa (43) hur man gör och hennes rekord ligger för närvarande på 273 m… Slå det om ni kan!:)

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0