Grannfejden: round två påbörjad (Tisdag 31/8)

Precis hemkommen efter mitt första av många kommande kvällspass på STRIX. Kastade mig igår in i ännu en höst av Grannfejdande med en stor fet skillnad från förra gången: denna gången får jag betalt. Vet inte hur jag lyckats ta mig såhär långt som till mitt andra jobb (jag, den profesionelle ensamvargen). Men jag är den siste att klaga. Att jag pga platsbrist enbart kommer jobba kvällar (ca 18-23+) ser jag bara som en bonus: bättre betalt och kortare arbetsdagar. Att man kommer få arbeta ostört och få hela STRIX-lokalen i stort sett för sig själv är det bästa dock (har lite planer på hur jag ska fördriva tiden medan jag tankar in material, men vill inte gå in i detalj på det ifall det inte blir av). Mycket mer avslappnat.

Jävlar vad klimakterire skotten Susan Boyle kan sjunga!! ...... Ja, just det! Blogga var det=P

Även om jag bara arbetat två dagar på Grannfejden så har jag en bra känsla om det här. Trevligt folk plus att de redan nu gett mig ansvaret att klippa 3 min i slutet av programmet. Helt lagom.


Ett av våra redigeringsrum. Stolen må se skön ut men skenet bedrar... (inte min Kill Bill-poster btw)


Utsikt från fönstret ner mot hammarbykajen. Påminner inte denna bild om en scen i E.T?


Hittade ett kassaskåp på golvet. Jobbar fortfarande på kombinationen. Räknar med att minst fem guldtackor väntar på mig därinne!



Test screening (Måndag 23/8)

De har haft testvisning av Harry Potter 7 Part 1 i Chigaco och DET SER FUCKING AMAZING UT!

Och ja, ganska fet SPOILERVARNING om ni klickar på länken, men det har ni väl fattat...

http://www.mugglenet.com/app/news/show/3721


Mina två personal highlights: de har lagt till en scen där Dobby dyker upp innan han räddar gänget från Malfoy's Manor. TACK! Detta var en av de grejer som jag var mest fundersam över hur filmteamet skulle lösa eftersom de har total igmorerat Dobby sen film två. Min egen hypotes var att Dobby skulle dyka upp på Bill och Fleurs bröllop som gäst (eftersom så många andra karaktärer har cameos där) men den de hittat på verkar perfecto.

Sen är det verkligen skitkul att de expanderat en händelse som Hermione bara nämner i  boken, nämligen när hon tvättar bort sig själv från sin föräldrars minnen och får dem att åka till Australien. I filmen kommer vi att få se hela den händelsen!

19:e november kan inte komma fort nog!!


Titellöst inlägg (orkar inte va kreativ idag...) (Torsdag 18/8)

Öhh... Jag är trött. Där har ni förklaringen till mitt taftatta bloggande de senaste veckorna. Försöker sova ut så gott det går (och ta regelbundna raster på jobbet så man kan powernappa på toaletten) men tycks inte funka. Min kropp har ställt in sig på man absolut inte kan sova längre än 9-10 på morgonen och absolut inte somna senare än elva-halv tolv på kvällen. Guld på vardagar, katastrof på helger då man gärna virar in sig ett par extra varv i lakanen fram till 11-12 på förmiddan.

Status på jobbet: drygt en vecka kvar. Såg fram emot lite ledighet men fick idag en förfrågan om att än en gång axla jobbet som klippass på grannfejden! Sure thing! sa jag och sådär, nu har man jobb fram till 24e oktober. Vet inte lönen än men gött att veta att man kommer kunna betala hyran ett tag fram över iaf.

Ska förresten på visning av en lägenhet i Farsta på onsdag. En 40-kvadratare för 3500 i månaden, förstahandskontrakt. Har inte större förhoppningar om att få den, ligger på plats 36 i kön men håller tummarna ändå.

Förra helgen inleddes med det dubbelbio med Johan: The Expendables (80-talstestosteronaction at it's finest! DOFF DOFF DOFF DOFF^^) och Predators (OK...). På lördagen kom Kerin och Johan hit. Drog ner och tog premiärdoppet (tredje totalt för mig i år) i Rudan-sjön. Har äntligen börjat få grepp om fördelarna med att bara kasta sig i istället för att plåga sig själv i en halvtimme genom att gå i från stranden, då vattnet sakta men säkert äter upp din kropp... pice by pice!

Till helgen bär det av till Örebro för ett besök hos paret Nyqvist, Jonte och Jojjo! Ser fram emot att få komma bort från den här stan ett tag.

När man väl kommer tillbaka dröjer det inte länge förrän mitt födelsedagsfirande drar igång. Kan knappt fatta att det är sant med har lyckats bjuda in hela kolare-gänget (Johan, Jonas, Thom, Peter, John och bergsmannen Anders)!! Efter vad som känns som miljarder misslyckade reunions blir det äntligen av. Ska bli galet kul! Men för att inte glömma bort alla som kanske vill smaka tårta här så ska jag ordna fest 10/11 september. Vill ni komma är det bara att höra av sig! Kommer gå ut med en facebook-anmälan också.

Så. Det får räcka för idag. Tjo på er!

Årets B-rullar! (Fredag 6/8)

I dessa tider då mästerverk som Inception går på bio kan det ju va gött att ha lite kassa b-filmer att se framemot! En härligt dålig film att skratta åt som man med gott samvete kan ge en 1:a på filmtispet.

Årets mest uppmärksammade b-rullar visar på en tydlig trend: förvuxna/muterade havsmonster! Detta ska vi ju naturligtvis tacka det katastrofala haveriet Mega Shark Versus Gigant Octopus för.

Först ut är Piranha 3D, den mest påkostade av gänget! En remake av filmen från -78 med samma namn vars uppföljare faktiskt regisserades av James Cameron ("it's the finest flying killer fish horror/comedy ever made"- Cameron^^)



Nu sänker vi standarden ännu ett snäpp. OK, ett ganska rejält stort snäpp...flera snäpp för att va helt ärlig. MEGA PIRANHA!



Varnade ju er. Men gott folk...det blir värre=) Is it a bird? Is it a plane...? No...IT'S SUPER SHARK!



Ni fortfarande kvar?=P GÖTT! Nu är vi framme vid min personliga favorit (även om det är hård konkurens från Super Shark Attack). Vad får man om man kombinerar de två okrönka oceanmonstren, bläckfisken och hajen? Jo, ser ni, då får man Sharktopus!!!

Sharktopus


Catfish (Torsdag 5/8)

Det här kan fanimej bli en av årets skrämmande/obehagligaste filmer! Rös av obehag när jag såg trailern. Inte för att den verkar speciellt skrämmande utan för att hela grejen uppenbarligen är sann...=P

Uppsynkare (Torsdag 5/8)

Första inlägget sen förra söndagen... Inte bra. Erkänner att jag slackat av, men kul att se att folk surfar in här ändå trots min bloggtorka. Skyller väl på tröttehet.

Vad har hänt sen förra gången då? Jo, vi har helt utan förvarning gått in i augusti (som jag hoppas fler än jag lagt märke till=P) och jag är inne på min fjärde vecka här på STRIX (three to go). Har varit bråda dagar med mycket att göra. Filmteamet är ofta ute på inspelning vilket resulterar i mycket material som måste tankas in och loggas. Dessutom har ljudet mer eller mindre totalhavererat i ett av programmen så gubbarna i redigeringen satte mig på att synka upp alla bilder med vårt back-up-ljud. Med andra ord man sitter och lyssnar på ljudet tills man känner igen vad de pratar om, sen letar man upp det klipp där man tror att det kan passa in och sen läppsynkar man det till perfektion=P Detta tar lååååååång tid och innebär en jävla massa pill, men ryktet säger att ett annat program här omkring ska använda sig av samma ljudinspelning så kanske att man har en framtid som Svieriges enda uppsynkare.

Men jag siktar ju på totalt världsherravälde så tror inte det (bidrag till min kamp är uppskattade. För kontonummer, hör av er)

Nej, nu ska jag återgå till att hacka trailermaterial åt TV4... Chop, chop, chop...

RSS 2.0