Emotionellt avsked (30/6)

Ska försöka få till ett så bra blogginlägg som möjligt i den här värmen. Har varit helt galet varmt de senaste dagarna... Inte det mest optimala vädret att konka möbler upp och ner i ett trapphus eller sitta 12 timmar i en bil som jag har gjort.

For tillbaka till Gamleby i lördags, kom fram runt 11 på kvällen och kunde konstatera att allt var sig likt. Förutom en lägenhet som ekade tomt, sånär som på mitt rum och köket där poleringsmedel och disktrasor lämnats kvar. Hade föreställt mig hur den skulle vara att komma tillbaka men kände märkligt nog inget speciellt... det enda jag reagerade på var att det luktade konstigt där. Eller rättare sagt, det luktade ingenting. Bara tråkig lägenhet.

I ett lugnt tempo bar vi sedan ut allting under lördagen och lastade ombord på kärran. På kvällen passade jag på att hälsa på hos Adam och tacka för denna tiden. Tipsade om sidan jag fixade lägenhet på, så får se ifall man får en ny GTV-granne i Stockholm^^

Strax efter lunchtid på måndag rullade lasset iväg från Prästgårdshöjden och jag hade för sista gången låst dörren till lägenheten: nr 10A som varit mitt kära hem sen den 11.e augusti förra året. På klassiskt Sebastian-manér lyckades jag med bedriften att tappa bort bort nyckeln och fick leta i 20 min innan jag hittade den och slutligen kunde skiljas från min lägenhet.

Johan och hans farsa skulle komma ner på måndag och hämta han sista grejer. Precis innan vi skulle åka fick jag sms om att de satt nere på Garpe centrum och åt lunch. Stack ner dit och snackade med dem i en 5 min för att sen sätta mig i den stekheta volvon och köra hem. Därmed var kapitel 1 av Gamleby-historien avslutad för min del. Har varit ett oerhört nyttigt och hektiskt år, men också ett år fyllt av saker jag inte vill ta upp här. Ett jobbigt år på många sätt och vis. Men försöker ta med mig det som varit positivt och fötränga det som var mindre bra. Svårt ibland, men vad är livet utan en rejäl utmaning? Sen måste ju min kommande självbiografi innehålla lite svärta också, eller hur?=P

Är oerhört glad över att ha lärt känna många nya människor (ni vet vilka ni är) i Gamleby och fördjupat min vänskap med gamla bekanta (ni vet också vilka ni är)^^

Vill inte dröja mig kvar i gamla minnen så avslutar härmed detta emotionella avsked=)



"Jag är framtiden och jag är ljus!"- okänd kvinna från Söderhamn

Hallo Gamleby!!!(26(27)/6)

Sticker iväg till Gamleby en sista gång imorrn och blir borta till på måndag. Ska packa ihop allting och flytta alla möbler till Strömstad igen. Kommer garanterat kännas underligt att komma tillbaka, men ska passa på att säga hejdå till Gamlebybon och klasskamraten Adam.

Håller tummarna för att Gambowl har renoverat färdigt!^^

Punkt (25/6)

Underligt det här... Jag har gjort över 40-50 bokningar på jobbet idag och trots det blir jag osäker på vilket datum det är när jag skriver blogg-rubriken... The human brain works in mysterious ways...

Punktform på bloggen idag! Vill prova nåt nytt..

-Transformers 2: Rise of the Fallen (eller som den så vackert heter på svenska "De besegrades hämnd"...). Såg den igår på bio med Borgis. Hade hoppats på att få med Tanumsgänget men de kunde sorligt nog icke närvara. Visste vad jag hade att förvänta mig av filmen (action och mycket röj) men tyckte det blev för mycket. Vet inte om jag tyckte filmen var dålig eller bra... Är kluven... Känslan efteråt var att de behållit allt det som var bra och dåligt med ettan, maxat det med 100 vilket gjort det dåliga ännu sämre och det som var bra blev det helt enkelt för mycket av... Kom flera gånger att tänka på Peter Jacksons King Kong: också den en lång film med mycket, mycket action och effekter, men utan allt löjligt fjant runt omkring samt karaktärer man faktiskt bryr sig om.

-Biljetter till premiärdagen av Harry Potter 6 i Götet är inkaserade! Fick mail igår om att biljetterna släppts, kastade mig på nätet och slängde iväg en reservation av plats 233-236, rad 9 på 14.15-visningen. Känns gött att ha det klart!

Nu sätter jag punkt för detta blogginlägg.

Lägenhet (23/6)

Har med 95% säkerhet fått lägenhet (bara min egen osäkerhet som utgör de sista 5%) i Stockholmstrakten, i Haninge (Handen) närmare bestämt. En 1:a på 28 kvadrat för 3900 kr i månaden=) Känns nästan helt fantastiskt! Så jävla gött att ha det fixat, men min snåla sida trackar mig hela tiden med kommentarer som "du kunde fått billigare om du valt att dela lägenhet" eller "du kan nog få närmare centrala Stockholm" men försöker bortse från dem.

Väntar bara på hyreskontrak och saken är biff! Blir för dyrt att åka upp och kolla på den så jag får helt enkelt anta det bästa. Det funka ju bra i Gamleby iaf^^

Satt i ett nästan 2 1/5 timme långt MSN-möte med kolare-folket och Anders idag där vi diskuterade vår reunion senare i sommar. Blir troligtvis biltripp genom Sverige med uppehåll på en del ställen för olika aktiviteter ex. övernattning på spökherrgård, besök i Karlskoga, forsränning osv^^ Kan bli grymt kul! Ser ut att bli 5-7 dagar så får gå ned på knä och be snällt till chefen om ledighet.

Annars då? Transformers 2 imorgon efter jobbet! Har inte allt för höga förhoppningar efter en vecka då nästan enbart negativa recensioner strömmat in på den... Men, men, har blivit överraskad förut så kan bli det igen!

I'm your master! (21/6)

Hade en lite annorlunda fjärde dag på jobbet idag. Fick nämligen ägera mentor/upplärare åt Gabriel som hade parantesdag och ville friska upp minnet sen fjolårets sommar. Blev åter förvisad ut i kuren, denna gång med sällskap av ovannämde person. Kul med tanke på att jag började kl 08.00 och annars skulle fått sitta ensam där ute i ett par timmar.

Var en knepig men kul roll; svårt att veta hur mycket lärare kontra arbetskollega man skulle vara: ska han ställa frågor till mig eller är det jag som ska informera honom om allt? Körde först en basic genomgång av allt på några minuter sen lät jag honom leka fritt och fråga ifall han stötte på problem.

Annars flöt dagen på som vanligt, känns som jag kommit in i rollen igen som norrmansbokandebiljettanställd^^ Lyckas till och med känna mig lite proffsig i min roll ibland, hehe låter löjligt jag vet, men känns jävligt gött att kunna såpassa mycket om ett jobb att man verkligen kan serva kunderna (jag-kan-nåt-som-ni-inte-kan-känslan). Även om jag absolut inte vill påstå att jag är fullärd, tvärtom, ligger fortfranade i djup lä jämfört CL-veteranerna här=P

Just det, har lånat min första bok på biblioteket på en herrans lång tid: "Män som hatar kvinnor".

Roland strikes again (19/6)

Trodde du att Michael Bay skulle stå som överlägsen segrare i tävlingen "förstör-hela-världen-på-film" i och med "Transformers 2"? Think again! Idag släpptes nämligen trailern Roland Emmerichs nya domedagsfilm "2012" där han... ja, bokstavligen talat förstör hela världen=P

Skrattade rejält när jag såg den här. För ni som inte vet det så har herr Roland redan förstört världen ett par gånger innan ("Independence Day" och "The Day after tomorrow") så att han återvänder till katastrofgenren efter istidsfloppen "10.000 B.C" är ingen överrasking, men hur fan ska han kunna toppa det här? Enligt trailern så förstör han ju rubb och stubb, alles, the whole thing. Finns ju inget kvar att explodera, sänka, demolera eller riva sönder?

http://www.worstpreviews.com/trailer.php?id=1275&item=1

Tänk, tänk, tänk... (18/6)

"Tänk först och tala sen" finns det ju ett ordsspråk som lyder. För mig så känns det snarare som "tänk först, utvärdera om det är värt att säga och tala sen"... 

"Att tänka alltså finns jag", å fan, då existerar jag verkligen!

"Sebbe, du tänker väldigt mycket, va?" sa en klasskamrat till mig en gång på högstadiet. Det är först på senare år som jag förstått hur rätt hon hade. En fråga jag ofta ställer mig är: tänker jag rätt? För ibland efter att man yttrat sig slår det mig att "hmm... det där lät ju jävligt korkat". Hur kan det gå ihop om jag tänker mycket? Jag borde ju ha de mest korrekta och väl uträcknade svaren av alla, kan man tycka... Kan det vara så att jag tänker långsamt...? Att jag är fullt kapabel att säga smarta grejer, fast långt efter alla andra...? Lika bra och hålla tyst.

Är någon upplärd inom konsten att inte tänka så får ni gärna kommentera.

Color Line (17/6)

"Color Line är ett norskt rederi, som bedriver trafik med kombinerade passagerar- och bilfärjor mellan Norge och Sverige, Danmark och Tyskland." - källa Wikipedia. Jupp, där har ni min arbetsplats! Inte på själva fartygen utan strandsatt i Strömstad på färjeterminialen strax intill våra sköna hamn.

Skrev ju igår att det troligtvis skulle ta ett par dar innan man kommit in i "bokningsrytmen" men kan till min positiva överraskning meddela att man skönk in i alla knappkommandon, hemilga koder och det rätta snacket med kunden sjukt snabbt=P

Min uppgift är ju att boka biljetter (aka boardingkort) så snabbt så möjligt åt kunden... Kan bara föreställa mig hur trött man kommer vara på norrmän mot slutet av augusti=p

Nytt för i år är det nya fokus på telefoni då vi får ta emot helvetiskt mycket mera samtal pga en massa nya avtal vilket innebär att vi har en hel radda med små nyanställda som sitter inlåsta i två små rum och enbart sköter telefonkommunikationen^^ Skattar mig lycklig över att få ha direktkontaken med kunderna, även om jag också får ta telefon from time to time.

Mycket nytt folk men också massa gamla klassiker: Päivi, Kenth, Rozanna (BAJS) och Ida Wallin... Herregud, var får den människan all energi ifrån=P Hon är som en solbränd kräfta eller liten hustomte som dyker upp när man minst anar det häver ur sig de mest underliga och ibland hysteriskt roliga saker... Enda minuset är avsaknaden av Karlskoga-Adis, förrädaren som stack till MAX... Come back!

Vart överlag väldigt positivt överraskad över hur glada alla verkade över att se mig=P Trodde inte jag kunde betyda nåt.

Verkar som den här sommaren ändå kan bli helt OK, men ser den fortfarande som ett väldigt långt busstopp innan Stockholmspraktiken. Fast en väldigt bra busshållsplats, med loads of good stuff!

Jobbigt värre (16/6)

Shit...redan dags för jobb... Jobbigt värre... Men det är bara bita ihop de första dagarna tills man vant sig. Ska bli intressant och se hur mycket som fastande ifjol... Får nog bli en del pluggande imorrn kväll när man vet vad som sket sig under dagen=P

Well, well... Återkommer imorrn med full rapport.

G-natt!

En låt för er (15/6)

Har inget särskilt att skriva idag så varför inte lyssna på lite bra musik istället för att läsa?
Grym låt från The Sounds nya album. Ett av mina favoband.


Mössa och bugg (13/6)

Ska man va fin får man lida pin, eller ja, det gör väl inte ont att slinga håret med inte är man snygg iaf=P Sitter här med klet i håret som sticker ut ur små hål från något som påminner starkt om en babyhuva. Brukar slinga håret på sommaren, känns väl somrigt kanske... kul med variation åtminstone.

Har varit mycket släkt och mycket kompisar sen man kom hem. Mor fyllde ju år igår så då käkade vi upp resterna av studenttårtorna. Stel grädde smakar inte gott.

Igår kväll/natt var man "ute och slog runt". Första gången sen i julas i Strömstad. Blev en synnerligen märklig kväll. Först kollade jag och Sofia på HP-trailers hemma hos mig innan vi mötte upp med Jessica och några till på Pråmen (Strömstads flytande restaurang XD). Väl där beslöt vi oss för att ta oss in på Cod innan kl 23.00 för att slippa betala inträde. Detta sket sig dock eftersom det visade sig vara inträde ändå: 150 spänn, lite för mycket för min smak så jag Sofia och nån tjej som jag inte kan komma ihåg namnet på körde bort till Oxygen(O2) där inträdet var gratis.

På bottenvåningen var det helt dött men en gammal klasskompis till mig dök så där blev man kvar till kvart över midnatt, satt mest och snackade. Sen kom kvällens höjdpunkt!=) Blev uppdragen till lougeavdelningen där det försegick gammeldans till dansbandet "Gamblers"=P Fick mig ett par rundor på dansgolvet med Sofia innan man yr av allt snurrande som bugg innebär, stapplade hem runt 1 på natten.

Oväntat men kul!

Studenten-09 (11/6)

Och så har dom sprungit ut! De små liven! Ut i verkligheten, eller ut i friheten som de skrek igår. Svårt att inte minnas sin egen student för två år sen. A very special day indeed; många avsked, många kramar, en arg rektor och en Fredrik som skapade kallabalik i matsalen=)

Efter att portarna prick 15.00 öppnats så stormade de ut, 90-orna. Daniel hittade oss snabbt och jag hängde på honom min 50 ml-vodkaflaska innan resten av släkten tog över med blommor och annat krimskrams. Medan vi stod där i allt vimmel av människor ökade reget och Daniel började smart nog använda sig studentskylt som skydd=P

Hängde med pappa ner i parken där traktorna och lastbilarna släppte av studenterna efter de två obligatoriska varven på stan. Efter att ha plockat med oss Daniel for vi till Kantarellvägen 8 och fortsatte kalaserandet med släkt och vänner. Blev mycket upprepande för min del eftersom alla ville höra hur det gick med skolan och min praktik, så framåt kvällen var hjärnan ganska seg men nu har man iaf jobbit in en hel del vuxenpoäng för ett bra tag framöver.

Idag stack jag och brorsan upp till Nordby för att spana in utbyggnaden av köpcentrumet (nu över 100 butiker! Ryktas att det är påväg upp mot top 5 Biggest Mals in Sweden). Blev kvar där i öer 4 timmar (!), helt sjukt länge... fattar inte vad vi gjorde? För min del blev det bara klädinköp även om man letade efter kuldklimpar bland de begagnade PS2-spelen.

Kusin Erika skulle kanske komma förbi under kvällen, blir nog film.

Tjo!

Ström-stad

Hej hopp! Tänkte bara meddela att jag är tillbaka i Strömstad igen. Fick skjuts från Jönköping av moster Wally och dennes man Sven-Åke. Efter en del om och men tog vi oss till Skee och mormors gamla gård där mor hämtade upp mig för den sista kilometertransporten hem. Vad kan man säga? Allt ser precis likadant ut. Bra är väl det. Har ju kommit in i stadiet där man börjar gnälla på förändringar i ens uppväxtort=P

Var ju tvungen att sätta brorsan på prov då han nyligen tagit körkort, så vi tog oss en tur famåt kvällen bortåt Skee-hållet. Gick finfint. No complaints there.

Fick arbetsschemat inför juni månad idag: ser riktigt gött ut må jag säga! Många sweeta tider. Börjar den 17e.

Har väl inte greppat riktigt att jag inte längre bor i Gamleby. Ska ju tillbaka dit i slutet av månaden för att hämta de tyngre grejerna, men mitt liv där är över! Kommer sakna allt och många;) Ni vet vilka ni är.

Tack också till Johan som jag fick dela lägenhet med under året. Hade inte kunnat få en bättre lägenhets-mate^^ Nuff said.

Dags att sova. Stor dag imorgon för lillbrorsan;)

Den sista "hela" dagen (8/6)

Finns det inte en oskriven regel som säger att man inte ringer hem till nån innan kl 10.00? Då inför jag en sån iaf. Vaknade två gånger imorse strax efter kl 09.30 av att det först var nån jävel som ringt fel och som skulle ursäkta sig i all oändlighet om varför han ringt fel. I don't give a shit dammit! Två minuter senare ringer Folksam som lagt märke till att jag bytt adress och därmed inte behöver min hemförsäkring längre. "Då säger vi upp den", fnittrar en glad norrläning i andra änden av luren. "Mmm. Hejdå", avslutar jag och somnar om.

Idag är det min sista "hela" dag här i Gamleby innan tåget tuffar till Strömstad imorgon. Bittert, men känns gött att avsluta den med att Karlskoga-Jonas är här på besök och att vi troligtvis ska köra gokart=) Kanske att man får med sig några från internatet också.

Hoppas man hinner med en sista pingismatch mot Essén också, har blivit alldeles för lite av den varan den senaste veckan... Ingenting alls faktiskt=( Vill ju ha en sista vinst!

Svårt att greppa tanken på att man snart är tillbaka i Strömstad igen... Tillbaka i sitt gamla pojkrum. Hoppas vi kan få ihop vår Kolare-reunion så snart som möjligt så man får träffa Karlskoga-folket igen. Lätt att få socialabstinens i Strömstad^^ Lär väl bli nån eller ett par turer till Götet för att hälsa på gymnasiegänget också.

Biosommaren är i full gång och igår var det Terminator Salvation som gällde (något senare än beräknat eftersom vi kollade finalen i franska öppna mella Söderling och Federer, tappert kämpat men räckte inte hela vägen). Hade filmen brytt sig lika mycket om sina karaktärer som den brydde sig om sina stundtals vrålsnygga och adrenalinpumpande actionsekvenser så att den kunnat vara precis lika bra som trailern antydde. Men...ändå helt klart värt ett biobesök. Kändes kanske inte som terminator, men det räddade den datoranimerade Arnold!

Nationaldag (6/6)

Grattis, Sverige, ännu en nationaldag som ingen bryr sig om!

Sitter här med härlig träningsverk i axlar och överarmar efter att ha kört en del bänkpress igår. Satte dessutom nytt rekord på min löparrunda^^ Kändes ganska passande med tanke på att jag snart flyttar. Jag har gjort mitt här i Gamleby.

Vad sysslar man med här i Gamleby om man inte längre går i skola då? Jo, man hänger där ändå, vilket jag gjorde igår. Plockade massa bilder och några få filmer från serverna som jag ville behålla. Sen satt jag och övade på slowmotion-maskinen EVS:en en stund... En otrolig manick som får tiden att gå bakåt, om man kan bemästra den till fullo det vill säga. Krävs flinka fingrar för sånt.

Har aldrig annonserat on en lägenhet förut så blev väldigt positivt överraskad när jag upptäckte att jag redan efter 3-4 timmar hade fått 4 st svar på min förfrågan om eget rum/lägenhet i Stockholmstrakten på blocket.se. Ska kolla lite med släktingar först innan man bestämmer sig helt. Kul att man verkar ha flyt iaf^^

A hint of the future (5/6)



Mmmmmmmmmmmm! =) Zelda Wii=) Första bilden!

Avtoning (4/6)

Oj, oj, verkar ha kommit åt en öm tå där, Peter!=P Haha, jo, jag ser också fram emot Golden Sun DS! Sa ju att alla spel jag glömt ligger under "many, many more" ^^

Jaha, ja... Då sitter man här. Skolan är slut. Kramar har utdelats. Men inte känns det något speciellt. Svårt att svara på varför. Var bara några få som åkte hem direkt. De flesta är kvar på internatet några dar till. Själv så bär det av hemåt på tisdag. Broder Daniel tar ju studenten på onsdag... får se om jag lyckats uppfylla hans önskan om ett par gula byxor i present.

Johan och Lizette drog till Göteborg för deras andra praktik på STCC för nån halvtimme sen. Beräknad återkomst är inte förrän på söndag så lägenheten är nästintill tom, sånär på mig. Får la se vad man hittar på. En del film lär det bli iaf. Har tonvis mycket som ligger på lager.

So long for this time!

E3 is here!! (3/6)



Då var den igång! E3: världens största spelmässa! En 3 dagars lång guldgruva av trailers, nya spel och massa annat godis för oss gamers! Som uppvuxen Nintendo-fanboy så var deras presskonferens självklart mässans highlight för mig, och vill inte påstå att jag blev besviken! Efter förra årets bottennapp med Wii Fit och Wii Music som höjdpunkterna så hade gubbarna i Kyoto ryckt upp sig ordentligt.

Först ut var två nya Mario-spel till Wii: Super Mario Galaxy 2 och New Super Mario Bros Wii, varav det förstnämnda var väldigt väntat och samtidigt så otroligt gött att det var sant! Första gången en konsol belönas med ytterligare ett tredimensionellt mario-spel och jag tackar inte nej. Galaxy var ett av världens bästa spel så fortsätt gärna på samma spår när grunden är rock solid. Det andra ser ut som en plattformsvariant av Zelda-spelet Four Swords Adventures. Kan bli hur kul som helst^^

Men vad är E3 utan ögonblick då du i chock sätter colan i halsen? Okej då, denna mässa hade väl inget Wind Waker-ögonblick (jag grät FFS!), men när Nintendo utannonserade Metroid: Other M satt jag mest kluven. Ni trogna Metroid-krigare därute vet mycket väl vad som gör ett Metroid till ett Metroid-spel: stämningen! Känslan av ödslighet; att du ensam och själv måste ta dig igenom ett långt äventyr där bara du kan lösa pusslet eller där bara du kan spöa bossen! I Metroid Prime 3 tyckte jag man funnit en slags perfekt balans mellan ensligt exploaterande och en mera story-driven berättelse.

Låter trailern tala för sig själv, men räcker med att säga att change is coming! P.S det ser fortfarande hur råcoolt ut som helst och tack Nintendo för att ni verkar ta en redan vuxen serie i en ännu vuxnare riktning=)



0.00-1.33 New Super Mario Bros Wii 
1.33-3.35 Super Mario Galaxy 2
3.35-5.40 Metroid: Other M (SE!)

Övriga spel som ser intressanta ut , Final Fantasy XIII, Assassin's Creed 2, The Last Guardian, The Legend of Zelda: Spirits Tracks, Final Fantasy Crystal Chronicles: The Crystal Bearers (jepp, det är ETT spel=P) och many, many more...

*Pust* tror jag kom ihåg alla där... Om nån anser att jag missat nåt spel så ligger det troligtvis under "many, many more"^^

Inget nytt Zelda till Wii dock...än. Men som sann Zelda-geek så har jag lärt mig att vänta. Och väntar gör jag.

Mycket att se fram emot med andra ord, synd bara att man redan har så mycket gammalt som ska spelas igenom=P Man vill ju inte låta de mest färska liren vänta allt för länge.

Nej, sleep time. Sista skoldagen imorrn! Woho! ...Eller nåt.

Towards the end (Tisdag 2/6 2009)

Sitter här med en blandning av allergi och förkylning. Nicht kul. Idag och igår hade vi våra sista "riktigta" lektioner med föreläsare. Denna gång var det "starta eget" som gällde. Ett ämne som jag tror skrämmer de flesta, mig själv inkluderad. Var till en början riktigt intressant och känslan av att "det här borde jag nog lära mig" prockade städigt på en, men fy fan va tråkigt det blev=P Passade nog på att slå rekord i antalet sömnryck under en och samma dag. Mot slutet började Frida kasta lappar i huvudet på mig för att få mig att vakna till^^

Som slutkläm på dagen hade vi prov i ämnet. Behöver jag ens nämna hur jag tror det gick? Bryr mig ärligt talat inte. Så urbota korkat att squeesa ihop en månads företagsekonomi på två dagar och hoppas att det sitter som en smeck.

Just det, igår var vi ett gäng på ca tio pers som fått blodand tand efter gokartracet i Linköping så vi drog till Västerviks gokartsbana med lärare Pelle för att få en sista chans att visa vad vi gick för! Slutade 5a tätt efter segerklungan, men ho-ha vad kul det är!

I övrigt så har Lizette från klassen flyttat in här. Hon var tvungen att säga upp rummet på internatet och spenderar sina sista dagar i Gamleby här hos oss. Ovant och får en att tänka i andra banor^^

Strax/ snart (vet inte riktigt) ska vi till ze internatet och äta tacos. Har varit ett jävla tjat om att vi ska sitta ute men vem orkar sätta upp ett tält när det redan regnar och när alla vill va inomhus??? Vet ni svaret så hör av er till mig.

RSS 2.0