Ge mig en fond (Onsdag 29/2)

Ibland skulle man allt va kung. Eller ja, kunglig iaf. Ta Silvia tex.. hon har en egen fond. En fond dit folk skänker pengar för att hon ska använda dom till vettiga saker.

Jag hade så extremt gärna velat ha en fond nu. Fick hoppa in och jobba extra på OTW igår kväll vilket genererade 500 kr till kassan. Tyvärr måste jag vänta först till nästa löning för att få ta del av pengarna. Så en egen fond hade suttit extremt bra nu. Och ett gäng extremgenerösa människor. Över 9000 av mina sparpengar rök idag till hyran plus alla räkningar som typ gaddat ihop sig och bestämt sig för att just i februari så skall vi attackera Sebbe allihop samtidigt!

Blev dessutom nästan lite mörkrädd när jag googlade runt för att ta reda på hur lång tid det kan dröja innan a-kassan börjar ge mig bidrag. Hörde allt ifrån flera månader upp till ett helt jävla år! Då har jag blivit bankrutt och flyttat ut i en koja i skogen för länge sen om jag inte hittar ytterligare ett jobb:P

Då får ni gärna skapa en fond så jag kan pimpa min koja.

Btw, vann 130 spänn på oscarsgalan i söndags! Gissade rätt på att Girl with the dragon tattoo skulle vinna bästa klippning. Och att Hugo vinner pris för bästa effekter är ett skämt när både Apornas planet och Harry Potter slog den med hästlängder. Ja, ja, vad är väl en oscarskväll utan skandaler?

Weckans tips 4 (Söndag 26/2)

Får tyvärr bli en supersnabb för ska strax iväg på en eventuell oscarkväll/natt!

FILM: Pan's Labyrint
Typ världens bästa film. Typ.

LÅT: Zooey Deschanel - So Long
Top 10 vackraste qvinnan+en assvängig låt kan ju inte bli annat än awesome. Btw, bli inte rädda för den för att den är med i soundtracket till senaste Nalle Puh-filmen:P

*PUST* Sådär! Enjoy!


Jobbtjyv! (Onsdag 22/2)

En dag som denna, en dag där det inte händer nånting alls (förutom att se överskattade Scorsese-filmen Hugo), passar det ju utmärkt att slänga iväg ett inlägg. Ni har säkert redan stirrat tillräckligt på min garderobsblomma från förra inlägget.

Skulle egentligen begett mig in mot Titan om några timmar för att jobba natt men nån liten snorunge som redan tydligen var anställd där fick min tredagastjänst istället. Nejdå, jag är inte bitter. Igår fick jag iaf till slut iväg det sista jävla pappret till a-kassan. Satt i kö till deras telefontjänst i säkert en halvtimme på förmiddan för att de skulle hjälpa mig att fylla i en blankett. Visade sig att de tydligen ville ha ett anställningsbevis på mitt nuvarande helgjobb på OWT. Kul att ni säger det när jag ringde in för att be om hjälp för nåt annat egentligen. Så nu är allt jag vet fixat iaf. Kommer bli skönt med en fast inkomst från dem per dag fram tills man har heltidsjobb. Även om det egentligen inte känns helt OK att få pengar för att man är arbetslös. Man vill ju helst få sin inkomst från ett riktigt jobb.

Blev verkligen riktigt rastlös igår när jag fick beskedet. Jobbade ju torsdag-söndag nu senast och det va verkligen så obeskrivligt skönt att komma hem på söndag efter en riktig hårdkörarhelg och bara slappa: kolla serier (Castle, Fringe), nån film och chattta med folk:) Allt det kan jag ju fortfarande göra nu men det känns på nåt sätt som att jag inte förtjänar det.

I övrigt hade man besök av skånepågen Emil för lite mer än en vecka sen. Han var här på arbetsintervju och förhoppningsvis gick det såpass bra att han får jobbet. Vi snackade nämligen om att dela lya om han flyttar hit vilket skulle va askul. Han skulle få besked i början av mars men försöker hålla hoppet lågt så man kan bli positivt överraskad.

Jag har dessutom kommit igång med att se om första säsongen av Game of Thrones (vill du se den lagligt så spana in den på svtplay). Denna gång med främst Marika men också Johan när han inte jobbar. Två avsnitt (det är tio sammanlagt) i måndags hos henne i Gamla stan, sen fyra igår och kanske nåt imorrn annars så kör vi en episk avslutning fredag kväll! Sen är man laddat inför säsong två som börjar 1a april. No joke there, people:)



En växtanalys (Måndag 20/2)

I Gamleby fick jag en garderobsblomma av mina föräldrar och än så länge är det den enda växt som bor här i lägenheten tillsammans med mig. Den har rört sig från fönstret till badrummet för att nu stå mellan mitt skrivbord och tv:n.

Jag gillar min blomma. Den kämpar på trots att det kan gå ett par månader mellan mina vattningar men den är en tuff jäkel. Den heter ju inte garderobsblomma för ingenting menar jag=)


Weckans tips 3 (Söndag 19/2)


FILM: The Go-Getter
Det här är troligtvis den minsta lilla film jag nånsin fått en totalcrush på. Den hade premiär på Sundance-festivalen 2007 och fick sen ynka tre dagars tid på några få utvalda biografer i ett par områden i USA. Så vitt jag vet släpptes den aldrig i något annat land heller. Att jag ens sett den borde vara fantastiskt och just fantastisk är vad den är. Jag har ju en personlig fallenhet för lite halvskruvade indiefilmer och den här klassar helt klart in där även om den är av den mer allvarliga typen. Handlar om en killes resa över USA i en stulen bil som ägs av en tjej spelad av Zooey Deschanel. Av en slump ligger hennes telefon kvar i bilen så under hela hans tjuvresa talar de nästan konstant i telefon samtigt som det sker saker runt i kring dem. En ärlig och sann film om att växa upp. Det enda negativa som jag kan se det är att Zooey valde en annan man...

LÅT: Scars on broadway - Chemicals
Tog mig ett par lyssningar för mig att riktigt, riktigt gilla hela deras album men denna låt fastnade jag direkt för. Så sjukt härligt brutal rakt igenom med nästan epileptiskt snabba trummslag! Plus att den har en av de bästa rockrefrängerna enligt mina öron. Håller tummarna för att bandet lyckas få ihop mer än ett album för vore ett otroligt slöseri av talang annars.

Du kan kalla mig arbetslös (Tisdag 14/2)

Nu börjar det hända grejer! I övermorgon (torsdag) börjar jag jobba igen. Tillbaka gamla goa OTW som jag huserade under hösten. Ska bli så sjukt skönt efter nästan tre månaders hemmahäng. Första veckan blir det fyra dagar (fre-sön) men sen blir det bara helgjobb. Lite surt men hey, ett jobb är ett jobb och pengar är pengar.

Hur har jag då firat detta? Jo, genom att skriva in mig på arbetsförmedlingen! Var där igår och fyllde i en massa val på deras hemsida om vilka jobb jag kan tänka mig att söka. Sen fick jag prata med en handledare som tyvärr fick slussa mig vidare till en särskild arbetsförmedling inne på södermalm. Eftersom jag söker jobb inom media måste detta tydligen godkännas av en högre kulturinstans eller nåt sånt. Så dit drog jag idag och satt ca en timme och prata med en handledare som informerade mig om allt mellan himmel och gjord. Fast det som tog allra längst tid var att registerar alla mina jobb inom tv-branschen. Varje gång man påbörjar ett nytt projekt även om du är kvar på samma bolag så skrivs ett nytt kontrakt (även enstaka dagsjobb). Kände mig faktiskt jäkligt stolt över att jag hyfsat ofta sorterar upp mina värdepapper hemma så att såna situationer som uppstod idag går så smidigt som det kan. Lite kul var det dock när min handledare kommenaterade när jag drog upp jobb nr åtta  "Jaha, klippass säger du. Är du helt säker?"

Känns en aning bittert att man inte hunnit aktivera a-kassan förrän nu men ändå gött att veta att om jag går utan heltidsjobb en tid till så blir jag inte bankrutt iaf:) För så många jävla burkar att panta har jag inte. JOHN! Kom hit och köp cola!

Weckans tips 2 (Söndag 12/2)

Det här börjar ju bra:P Höll nästan på att glömma bort det redan efter en vecka! Men som sann Hansson-anda dyker jag alltid upp iaf. Så här har ni denna veckas tops!

FILM: Eden Lake
Från förra veckans deckare går vi över till skräckgenren och en film som jag så glad jag stannade upp och tittade på när jag råkade snubbla in på den under öppningsscenen på TV. Är inget för den känslige men för er som kan bortse från det blodiga så finns här en av mina absoluta favoritskräckisar. Rå psykologisk "panikskräck" som iaf grep tag i mig så hårt att jag var helt hyperaktiv efteråt. Dessutom kan barn va de bästa av filmskurkar.

LÅT: The Moon (klicka HÄR för remix)
Det hade ju inte varit jag om jag inte förr eller senare tipsat om en tv-spelslåt. Den första att få representera den digitala videoorkesterns värld (ha, sug på den ni!) är inte nåt som man kanske kan förvänta sig av mig (alltså inget Final Fantasy eller Zelda) utan låten The Moon från NES-spelet Duck Tales. Yep, Knatte, Fnatte och hela kalaset. Har aldrig självt ägt spelet men minns att jag spelat det som liten hos kusiner. Länkar både till originalversionen och en remix (för er som inte tåla 8-bitsgudomlighet=P).

Enjoy!

Dubbat stjärnkrig (Fredag 10/2)

Idag har jag ägnat fyra timmar åt att möblera om här i lägenhete och resultatet blev ju sådär så imorrn gör jag nåt åt saken. Tills dess kan ni ju kolla in det här. Star Wars: episode I har som ny kanske hört fått nypremiär på bio (i 3D=O) och som om det inte vore illa nog att låta flera människor få uppleva den sämsta filmen i serien på storduk en gång till, så har man nu gått och dubbat fanskapet till svenska. Som plåster på såren hittade jag den här fruktansvärt roliga driften på webben. Drömma kan man ju men om de får ihop alla dess skådisar kanske episode IV kan vara värd att dubba=)



Jag blir fan galen (Tisdag 7/2)

Igår fick nån fullkomligt urkorkad människa (jag utgår iaf från att den var en human varelse) för sig att stjäla min plånbok på gymmet. Så nu inväntar jag en leverans av nya kort. Som tur var hade jag redan beställt ett nytt visa-kort förra veckan så jag fick det idag. Kan man iaf köpa mat och ett nytt sl-kort (som mor och far tacksam bekostade. Tjuven åker nu gratis kommunaltrafik häruppe i 28 dagar tack vare mig. Aaaah, ibland känner man sig verkligen omtänksam=)) Som om det inte kan bli värre så valde min telefon att lägga av idag så nu är man lagom isolerad. Den påstår blankt att jag saknar sim-kort vilket sitter där det ska. Nämligen i telefonjäveln! Så nu ikväll hann jag precis köpa nytt sl-kort, hoppa på pendeln innan tele2-butiken inne på kungsgatan stänger. Väl framme frågar de efter ID.

Fuck. Jag hade glömt passet hemma eftersom mitt körkort låg i plånboken. Så var bara att åka hem igen och åka in imorrn med sitt pass. Känner mig som nån illegal invandrare.

Jag blir så trött bara...

Weckans tips (Söndag 5/2)

Men vad är då detta? Jo, har länge funderat på att ha nån form av regelbundet nyhetsinlägg här (helst vill jag starta en podcast^^) och även om detta inte är riktigt samma sak så är det här ett sätt att varje vecka regelbundet tipsa om en film och en låt jag tycker hela världen borde känna till. Funderade ett tag på att ha tredje kategori men kom inte på nåt vettigt så lämnar det öppet tills vidare.

FILM: Sherlock - A study in pink
Är egentligen inte en riktigt film men pga speltiden (90 min) av denna pilot till tv-serien Sherlock tar jag med den här. Dessutom är den alldeles för bra för att inte nämnas. En modern tappning av Arthur Conan Doyles bokdetektiv med en helt sanslöst bra Benedict Cumberbatch (säg det sju gånger snabbt!) i huvudrollen. Rapp, rolig, välskriven och så genomklockren (tror jag uppfann ett nytt ord precis...)

LÅT: Eels - Hey Man (Now You're Really Living)
En ny bekantskap i mitt liv. Hörde denna i slutet av en film häromveckan och den fastnade. Sväning och bara grovigt skön.

Så, det var ett inlägg! Nu gäller det bara att se till att få ut ett varje söndag. Känns som jag lagt nivån lagom högt för mig att klara. Men ska inte jinxa det här:P

Gymma (Onsdag 1/2)

Tjenare februari! Då var man inne i månad numero två under undergångens år. Börjar snart dra ihop sig. Kommer vår jord att gå under? To be continued, säger jag bara...

Precis kollat klart episod 10 av Fringe säsong 4. Fortfarande jäkligt bra serie även om den ännu håller på att återhämta sig från den universiella tidsparadox som säsong 3:s finish innebar. Om det du just nu läste inte gjorde dig ett dugg klokare föreslår jag att du direkt letar upp första avsnittet och börjar kolla.

Idag påbörjade jag mina tio gymdagar som Haninge kommun gett mig gratis i brevlådan via en rabattkupong. Har inte varit på ett gym sen Gamleby dvs mer än två år sen. Drog tid strax innan lunch. Var mer än lagom nervös när jag gick dit och såg alla tjejer jogga i fönstret och en biffig kille som kastade sin träningsväska över sin mastiga axel. Fokusera, fokusera... Var bara att hålla masken och inte försöka se alltför noobig ut. Kul detalj: ganska facinerande att verkligen alla 40+are som tränar på såna ställen ser ut som Sylvester Stallone. Förutom en kort liten indier med halv meter långt skägg som stod och posade samtidigt som han pratade med världens södermalmsdialekt:P

Hade fem grymma dagar från onsdag-måndag då nästan alla kolare-kompisar var här. Film kollades, badminton spelades och bussar kom aldrig! Får önska Peter och Jonas båda lycka till med sina jobb som de båda har på g i Stockholmstrakten!


Såhär kul har jag när jag kliar mig själv på hakan!


RSS 2.0