The Hunger Games teaser-teaser trailer (Måndag 29/8)

Inspelningarna pågår fortfarande men det hindrar inte Lionsgate från att premiärvisa den första trailern (ok, teaser, teaser-trailer då för särskilt mycket info ger den inte) från Hungerspelen! Filmen bygger på en av mina absoluta favoritböcker och gud nåde om de fuckar upp det här. Svårt att ge nån bedömning än med tanke på att filmen har premiär först i mars nästa år men lyssna på musiken gott folk! If this is sign of things to come, then we're in for a treat! Grymt bra. Jennifer Lawrence ser dessutom mer och mer ut som det rätta Katniss.


Portal: No escape (Torsdag 25/8)

Kära läsare! Om ni ögnade igenom min Half-Life 2-recension kanske ni minns att jag barskt sa åt er att gå iväg och köpa pusselspelet Portal.

Inte? Ja, i såna fall så säger jag det igen: köp det! Så. Nu har ni inget att skylla på.

Hursomhelst så har en man med det tyskklingande namnet Dan Trachtenberg gjort en kortfilm baserad på det spelet och den är verkligen galet cool. Orkar ni inte ta er igenom det fyra timmar långa spelet så kan ni definitivt ge den här sju minuter långa rullen en chans.


Fem små rubriker (Onsdag 24/8)

RUBRIK 1: Tillbaka i Stockholm nu ifall nån där ute undrar. Kom hit redan i söndags kväll men eftersom jag inte gjort ett officiellt facebook-utlåtande ännu skulle jag lika gärna vara kvar där. Otroligt så beroende man har blivit av den hemsidan. Men för er som surfar in hit så vet ni.

RUBRIK 2: Var på intervju/möte för ett nytt jobb i måndags på ett bolag som heter OTW. Väntar svar på fredag men har en bra känsla om det här=) I såna fall är september och oktober jobbsäkrade vilket känns bra efter mitt sommaruppehåll.

RUBRIK 3: Ska in till STRIX nästa vecka också. Lite osäkert hur det kommer se ut men det kan vara dubbeljobb på g igen. Inväntar svar därifrån också.

RUBRIK 4: Sen ligger jag i startgroparna för mitt födelsedagsfirande. Hade planerat att ha fest här den 10:e men Oruts-odågan Eric hann precis före mig med att skicka inbjudningar. Hans band ska tydligen spela här uppe just den lördagen så plötsligt fick man stor konkurens!

RUBRIK 5: Och som sista memmo har jag startat min första pensionsfond. Fick mig en tankeställare för några veckor sen då jag klippte ihop några kortfilmer om ämnet. Några hundralappar i månaden kan jag definitivt llägga undan för mitt framtida jags skull. I'm gonna be a rich old man!

På tåget mot Strömstad (Tisdag 16/8)

Känns som att bloggen börjar bli mera up to date med det här inlägget. Sitter på tåget påväg mot Götet för byte mot transport till Strömstad för ett sista sommarbesök innan hösten och (förhoppningsvis) jobb tar över i Stockholm.

*wosh* Där susade man förbi Gnesta. Attans! Glömde kolla vad klockan var=P

Var ju planerat att jag och några till ur karlskoga-truppen skulle besökt Jonas i Malung fredag-söndag men blev ändrade planer så vi körde en mini-reunion i Stockholm istället. Blev jag, Jonas, John och Johan som gjorde stan. Eller ja, snarare pendeltåget/tunnelbanan med tanke på hur mycket tid man spenderar där. Men det hanns med både bad, bio (Captain America) och allmänt hemma hos mig plus en övernattning hos Johan i Sollentuna. Va en riktigt kul och skönt chill helg. Kul också att man fått upp tempot med att träffa kolarna: Halmstad nu i våras, Peter och Anders för två veckor sen och nu Jonas och John.

Som avslutning på helgen hade jag, Johan, Kerin och Marika Disney-kväll på söndag. Mästerdetektiven Basil mus och Prinsessan och grodan hann avverkas. Får se när man kan ta en fortsättning på det. Finns många guldkorn kvar.

Nu ska jag avsluta detta inlägg och avnjuta det svenska landsakapet genom att stirra på skog i två timmar till.

Adjöss!

Fem dagar av Skåne DEL 2 (Måndag 15/8)

Så! Här kommer den spännande fortsättningen... Var var jag? Jo, en tant bjöd mig på nötter!

Berättelsen slutar med att jag fick smaka på hela hennes förråd av frukt som hon hade med sig. Hon bjöd ju trots allt och tror tanter har en grej för att se yngre människor äta upp deras mat. Annars hade hon nog troligtvis inte pladdrat på i över en timme om alla resmål hon gjort här i livet.

Väl framme i Eslöv möttes man av en uttröttad Emil som kutat från närmsta fest för att hinna fram. Därefter blev det guidad tur av...ehem...pärlan Eslöv restav av kvällen följt av nintendo 64-spelande och film innan man däckade på den gigantiska soffa han hade. Btw, varför är vissa människor välsignade med världens största balkong som är så stor att de både kan jogga och gå vilse där?! I'm not looking at you, Skelterwijk...

På lördagen blev det roadtrip med stopp i Malmö för att spana in turning torso och strosa i Västrahamnen som kan beskrivas som ett framtida utopiskt samhälle där klotrunda stenar sprutar vatten och husen består av perfekta kuber. Älskade stället. Måste helt klart tillbaka dit nån gång.




Därefter blev det bad i Skälderviken uppe vid Ängelholm på vad som måste vara Sveriges bästa sandstrand! Kändes som man befann sig på rivieran med stora vågor och kilometervis av sand. Att vattnet va lagom kallt kunde man leva med.

Sen blev det mini-golf (resultatet ligger säkert förvarat i mitt kryptonitförsedda kassaskåp så bry er inte ens om att fråga) och en tur till nåt litet gratis-zoo som låg bredvid. Var värt att dra dit bara för att se Emil pinas bland alla fjäderfän (de hade typ bara fåglar och hönor). Såg ett gäng coola maffiahöns med svart tuppkam.

Dagen avslutades med bio i Malmö (Source code: grymt bra thriller!) och ännu mer nintendo 64-spelande. Hade man bara kunnat kicka Emils skåne-ass i super smash och Mario Kart 64 så hade dagen varit perfekt=P

Innan jag åkte på söndag eftermiddag hann vi också med lite miniatyr-pingis på hans balkong. Måste skaffa ett sånt nu när Johan har det stora bordet...


Och som slutfinish drog vi för tredje gången under helgen till tredje rikets största stad: Malmö. Denna gång för badmintonspelande. Har nog aldrig spelat så bra förut. Vi till ett par riktigt bra räddningar där man gled fram på golvet.

Det var allt tror jag. Var ett så tight schema att nåt kan ha ramlat mellan stolarna i min minnesbalk. Jag är ju inte känd som nån minnesguru heller så förståligt=)

Fem dagar av Skåne DEL 1(Fredag 12/8)

Skåne-rapport!

Förra onsdagen kom grabbarna Peter och Anders på besök till huvudstaden från Höganäs respektive Kristianstad. De stannade fram till på fredag då jag på eftermiddagen skulle hoppa tåget ner till Eslöv.

Anders beskådar en lägenhet i kaos. "Tur att man inte bor här..."

Johan mötte upp oss hos mig innan vi drog till Heron City och såg kvalitetsfilmen Poppers pingviner. Underhållande faktiskt. Senare under kvällen/natten tog vi reda på om min kuftmadrass funkade som vattensäng. Det gjorde den och min lägenhet är tack o lov fortfarande fri från fuktskador. Men hey, det va kul=)

Dagen därpå blev det badminton vid universitet och senare bad nere vid Rudan-sjön här hos mig. Vi tog med oss min luftmadrass som denna dag faktiskt fick vara fylld med det den egentligen skall vara (luft alltså...). I drygt tio-femton minuter höll vi sen på och paddlade ut till fontänen mitt i sjön och tillbaka. Kändes som att simma in i den kallaste av regnskurar men hey, det va kul=)

Väl på fredag måste jag fått SJ:s skabbigaste tåg på vägen ner till Eslöv. Hett som en varmugn och iskallt när fönstrena öppnades. Till råga på allt fick jag en väldigt berest äldre dam (aka TANT) som gärna berättade om hennes turer över världen. Men jag har mig själv att skylla. Man ska inte tacka ja till nötter när en dam bjuder.

Peace!

Konsten att torka tvätt (Torsdag 11/8)


Finns ingen som kan torka tvätt som en Hansson;)

Half-Life 2 (Måndag 1/8)

Tipsade ju häromdan om PS3/360-spelet Limbo men känner att jag måste blogga en smula om att jag också spelat ut ett av världens bästa spel... iaf om man ska tro en många kritiker där ute. Och nej, detta är inte ännu en hyllning till nåt spel i Zelda-serien (även om en sån krönika aldrig sitter fel=)) utan jag pratar om Half-Life 2 från 2004.

Lite back story först!

Half-Life 1 släpptes 1998 till PC och anses va en milstolpe inom tv-spelsindustrin då det lät hela spelet utspela sig ur karaktärens ögon. Med andra ord precis som du och jag upplever världen. Inga filmsekvenser som avbröt upplevelsen utan det enda som avrböt själva spelande var laddningstiderna.

Jag har själv aldrig spelet det men tyckte konceptet lät intressant så för ett tag sig gav jag spelet ett försök. Tyvärr är min erfarenhet av att spela shooter-spel på dator ganska begränsade så att säga. OK, jag suger ganska rejält på det. För många knappar som alla ser likadana ut, plus att mina desperata tio fingrar definitivt inte räcker till för att göra allt det som spelet vill=P Så det försöket gav jag upp ganska omgående.

Som tur var hade jag inhandlat the Orange Box till PS3. En samlingsskiva med fel olika spel inom Half-Life-universumet (bland annat pusselspelet Portal som ni ska springa iväg och köpa nu!). Bland annat Half-Life 2! Så med en rejäl ordentlig kontrolldosa i handen gav jag mig i kast med "mästerverket".

Meh=/

Beror definitivt på att first person shooters inte är min favoritgenre men i mina ögon är det en väldigt ofta frustrerande upplevelse. Gillar konceptet med att du som spelare agerar regissören och själv väljer vad du ska se och titta på för det är en bra story. Men ofta är själva kontrollen så galet klumpig att jag bara vill låta huvudpersonen Gordon Freeman köra upp sitt vapen där solen aldrig skiner! För att vara en shooter är spelet väldigt plattformsinriktat. Ofta måste man hoppa mellan plattformar och tajma sina hopp med milimeterprecision men eftersom jag aldrig kan se mina fötter dör jag om och om igen! Och mellan varje död måste spelet ladda....och ladda...och ladda! Uppemot 20 sek varje gång vilket är under all kritik. Finns dessutom två sekvenser där man rattar runt en bil och båt som jag bara vill glömma för att slippa drömma mardrömmar. Kontrollfysik från helvetet!

Men mellan sina stunder av pladdask-kontroll så skiner spelet. Världen har en otroligt stämningsfull östeuropeisk stämning som verkligen passar spelet apokalyptiska känsla. Dessutom finns en super awsome-sekvens ungefär mitt i spelet där man tar kontroll över ett gäng av gigantiska starship troopers-insekter som man kan bussa på sin fiender. Episkt och blodigt!=)

Domen: bra spel, intrssant story och karaktärer men klumpigt utfört. Och hur kommer det sig att även om jag spelar "världens bästa spel" så går hälften av min speltid fortfarande ut på att jag slår sönder lådor vilket Mario gjort sen 80-talet?



RSS 2.0