Ge järnet, Hansson! (Tisdag 29/5)

Får väl först av allt slänga iväg ett grattis till Loreen som säkert läser den här bloggen. Det var hon väl värd. Sverige hade för en gång skull än en låt som bara var bäst helt enkelt. Ibland segrar rättvisan.

Middagen puttrar på i bakgrunden. Som den karlakarl jag är har jag stekt köttbullar och kokat tagatella med basilikakryddan tomatsås. Smaka på den ni. Ibland slår man på stort. Ska kolla färdigt The Royal Tenenbaums som jag påbörjade igår men va tvungen att sluta kolla på eftersom jag var dödstrött. Vid 21 är det sen OTW-jobb som gäller.

Har pretty much vart jobb och sömn typ nonstop sen vid midnatt i lördags då jag klev på mitt 00-16-pass på Big Brother. Va sjukt mycket jobbigare än jag trott. Däckade vid halv åtta på söndag kväll, vaknade vid halv tre på natten, åt två mackor och somnade om. Sen var det jobb 08-16 på måndag. Var helt slut större delen av gårkvällen och somnade runt halv tolv för att vakna upp ganska exakt tolv timmar senare. Marathonpass kallar jag det.

Går det riktigt illa måste jag jobba nonstop fram till 16 på torsdag då jag både har OTW-jobb och Big Brother inbokat på kvällen/natten respektive dagen. Men det är bara den här veckan. Sen är det ledighet som gäller i två veckor. Så jag ska passa på att njuta av att jobba järnet.

Weckans tips 17 (Söndag 27/5)

FILM: Benjamin Buttons otroliga liv
Den här får nog en del av er att höja på ögonbrynen, och hata mig inte än eller sluta läsa. Vet att det finns många där ute som verkligen inte gillar den och de flesta jag träffat ser den mest som en OK film. Berättelsen om Benjamins åldrande bakåt är verkligen en intressant idé som läpar sig väl för film. Första gången jag såg den blev jag kanske något besviken även om jag gillade den väldigt mycket. Det var däremot andra gången som jag såg om den som jag föll pladdask för den här moderna sagan. Tårarna rann och jag var helt slut i huvudet.

LÅT: Prolouge - to the ancient land (Shadow of the Colossus)
Så var det dags igen för ännu ett stycke tv-spelsmusik och denna gång blir det så långt ifrån blippbloppande som man kan komma. Shadow of the Colossus är ett av det vackraste spel, eller vilken typ av media som helst egentligen, som nånsin gjorts och grafiken ackompanjeras av ett makalöst soundtrack som slår det mesta på fingrarna. Även om jag kunde valt något av spelets mera fartfyllda låtar kom jag fram till att öppningslåten nog är den som sammanfattar spelet bäst. Så luta er tillbaka och njut, folks!

Kika på lägenhet i Alvik (Lördag 26/5)

Snabb update!

Var och kikade på ännu en lägehet igår med herr Emil. Skrev ju förra söndagen och jag skulle och kika på en lägenhet som förhoppningsvis existerade... Och ja... nog fanns den allt men ägaren verkade ha fått kalla fötter eller fastnat i Norge där han jobbade för den enda som dök upp var en mjauande katt.

Känn dig blåst, Sebastian...

Tur nog fick Emil napp på sin blocketannons redan i torsdags så vi var och kikade igår. Ligger i Alvik, 5 min från t-banan, 76 kvadrat, ca 6900 i hyra, garanterat minst 1 år... och en öppen spis:D Tyvärr ingen balkong men ska ju finnas anledningar att åka och besöka andra folks lägenheter. Den var också delvis möblerad men vi snackar inte mycket i möbelväg: två soffor, ett bord och en mickro om jag inte minns helt fel... Så vi bestämde oss för att köra! Ägaren svarade dock inte när Emil ringde (nej, inget bluffande igen. Hon sov nog med största sannolikhet) så vi inväntar svar därifrån om de tillåter att vi tar lyan.

Fingers crossed!

Kan vi hejda vårt åldrande? (Onsdag 23/5)

Fortsätter med videotemat men ännu en video som påverkat mig otroligt mycket. Snubblade över den för några månader på bestofyoutube och det är en av de största aha-upplevelser eller vad man ska kalla det jag haft på länge. Precis som Charlies video slår den verkligen huvudet exakt på spiken och bekräftar något jag ofta tänker på. Nämligen all denna kåthet som folk tycks ha över att man hela tiden måste göra nånting. Jag har ju varit deltidsarbetslös större delen av vintern och när man berättar det för folk låter det verkligen som att man inte gjort nåt annat än att gått och drällt men det stämmer ju ej. Klart man gör annat också. Umgås med kompisar tex och hittar på saker, men det är saker som kanske inte är så nya och därför lagrar man dom inte lika tydligt i hjärnan som tex ett nytt jobb där man bla lär känna nytt folk. Det är därför den här bloggen är en guldgruva ibland. Här kan jag ju läsa att jag verkligen gjort saker och ting när jag inte kan minnas dom glasklart.


Intravert (Måndag 21/5)

Jag har aldrig stött på en video som förkroppsligar så exakt vem jag tror att jag är.

Jag är en intravert.

Hade ingen aning om att det fanns en term som beskrev min personlighetstyp. Att det dessutom är en av mina youtube-favoriter, Charleiissocoollike (aka Charlie MacDonald), som pratar om det gör det hela ännu bättre. Spana gärna in flera av hans andra videos, knappst LOL-material men gillar bara att lyssna på vad grabben har att säga. Good stuff indeed.


Weckans tips 16 (Söndag 20/5)

Får bli ett kort inlägg idag. Ska strax iväg och kolla på en lägenhet som förhoppningsvis existerar...

FILM: Barnhemmet (The Orphanage)
När folk påstår att det görs för mycket dålig dussinskräck nu för tiden och hela tiden refererar till Hitchcock skakar jag bara på huvudet. Det räcker med att bara backa tillbaka till 2007 för att hitta en av mina absoluta skräckfilmer. Här talar vi inte om blod och inälvor utan om ren psykologisk skräck som långsamt kommer krypande. Att filmen dessutom fungerar som ett bra drama är en stor del i varför jag älskar den. Och dissar ni den bara för att den är på spanska är ni bara korkade.

LÅT: Come back down - Greg Laswell
Hörde den för första gången för bara några dar sen men kan inte sluta lyssna på den. Extremt sällan som jag faller för en låt under första lyssningen men det här är precis en sån. Den har ett så jäkla bra driv som jag lätt hade kunnat betala fullpris för att få höra på en konsert. Att det dessutom är en låt av Greg Laswell som gått och blivit en av mina favoritartiser det senaste året gör det hela bara bättre! Och glöm ej att spana in den sjukt snygga videon, folks.

Storebror levererar (Tisdag 16/5)

Lite osäker på vad jag får skriva om så jag tar det säkra före det osäkra och säger bara att jag trivs som liveloggare på Big Brother. Har jobbat två pass än så länge och förutom den konstiga dygnsrytmen som kommer med att jobba från midnatt till 8 på morgonen. Som tur är ska jag inte bara jobba de tiderna utan även vanliga dagspass.

Är ledig ett par dagar nu till på lördag. Efter det blir det nästan jobb varje dag fram till 1:e juni. Ska ströjobba några kvällar på OTW under samma period men förhoppningsvis blir det inte allt för många så man hinner andas ut mellan arbetandet. Samtidigt så känns det otroligt skönt att va igång ordentligt.

Weckans tips 15 (Söndag 13/5)

Yes, ni läste rätt! Idag står det söndag i rubriken för veckans tips. Dubbeltips denna vecka blir det pga mitt förra sena inlägg.

Vi går väl rakt på sak idag!

FILM: Den bästa sommaren
*FLÄMT* Han tipsar om en svensk film! Nä, nu kommer jag aldrig mer besöka denna blogg... Då säger jag, lyssna på mig för jag vet att svensk film har ett ganska sunkigt rykte (iaf i mina vänkretsar) men det här är faktiskt bra. Har svårt och svara på om det beror på att den antingen känns ickesvensk eller om den helt enkelt är en bra svensk film. Lite halvflummiga begrepp men det är rätt och slätt en otroligt fin och gripande film. Den handlar om att hitta sin plats och att den kanske inte finns där du först anar det. Såg den första gången på högstadiet med skolan men den håller än idag. Dessutom kan man inte ge Kjell Bergqvist  nog med beröm för att spela en av de grinigaste och skönaste gubbarna i svensk filmhistoria:)

LÅT: Bright Eyes - Art Garfunkel
En specialskriven låt till kaninfilmen Watership Down (som ni förresten också bör se) från -78. Vet inte om det enbart beror på att jag förknippar låten med den vackra scen som den spelas till i filmen, eller något annat, men jag tycker det här är en av de mest rörande låtar att lyssna på. Är inget större fan av Garfunkel annars men just i den här låten träffar han alla akord i min musiksmak. Tål att lyssna på många gånger...

Och hittade tyvärr ingen annan video än med en med massa lökiga bilder på gulliga djur så titta inte på fanskapet utan lyssna bara...

Lägenhet kirrad (Söndag 13/5)

Veckan har kommit och gått... Ännu ett Game of Thrones-avsnitt har setts... Och ännu en lägenhet är fixad :D

Yep, jag ska flytta. Ut ur min lilla coola 28:kvadratare och in i en stor 76:a i Solna kommun. Närmare bestämnt i Bergshamra. Ett område med ca 8000 invånare (ungefär som Strömstad alltså) som har den högst utbildningsnivån i Solna kommun, enligt wikipedia iaf. 12 min till centralen med t-bana. Jo, jag tackar ja! Det va en kort sammanfattning men vill inte ropa hej helt och hållet. Ska kolla på lägenheten nästan söndag (20:e maj) och först då lämnar jag slutgiltig dom men i det stora hela är det klart. Stooort tack åt herr Emil Skelterwijk, min gamla klasskamrat från Gamleby, som faktiskt gjort allt grovjobb med att leta upp den. I take my hat of for you, dear sir! Men så ska han ju också bo där så kanske inte så konstigt alls...

Så japp, jag ska bli kombo (visst var det så det kallades, Jessica?) igen. Aka, dela lägenhet med en kompis. Efter att ha provat på ensamlivet i Haninge i nästan tre år kommer det definitivt bli en helomvändning men ska bli sjukt kul. Måste lära mig att sluta prata högt för mig själv bara...

Mer info kommer längre fram så stay tuned...

Weckans tips 14 (tisdag 8/5)

Skamligt, skamligt... Jag vet. Skamligt.

Två dagar sent. Skippar ursäktandet (fast jag började faktiskt jobba på Big Brother igår så hade mycket annat och tänka på) för vem vill lyssna på sånt?;)

FILM: Nausicaä från vindarnas dal
Innan du ignorerar denna film pga att du inte kan uttala det första ordet i dess titel så ska jag klargöra att det uttalas {Naosicka}. Så nu fick jag använt det där tecknet på mitt tangentbord. Först gången.

Nausicaä är Hayao Miyazakis andra film och är från -84. Faktum är att det var först andra gången som jag såg om den som jag förstord värdet i detta framtida apokalypsdrama. Är inte riktigt uppe bland hans allra bästa filmer men den sista kvarten framför allt som gör den fullkomligt magiskt. Yep, Sebastian drar till med ordet magiskt. Men ni kommer förstå... Musiken, bilderna... 20 tonsinsekter har aldrig varit så pretty!


LÅT: Let us quest - Steve Jablonsky
Ah! Äntligen lite filmmusik, tänker säkert många av er där ute. Eller ja, kanske. Hur som helst, syftet med det här tipset är ju att introducera er till låtar jag älskar men som också kanske inte så många av er känner till. Den här låten här tror jag definitivt är en sån. Gräver man lite så är det svårt att tro att en sån här episk och pampig låt hör hemma i en av senare års mest bisarra komedier (Your Highness), men det gör den! Och strunt samma om filmen är lite sådär, lyssna istället bara på låten! Halvvägs in när ledmotivet drar igång är jag lyckligast på jorden:)

Decisions, decisions, decisions (Lördag 5/5)

Snurra, snurra, snurra. Mycket som snurrar i huvudet nu. Varför känns det alltid som att allt, och jag menar ALLT, kommer emot en samtidigt. Här har jag gått och jobbat deltid sen februari och hoppats, sökt och letat efter mera jobb. Och sen i slutet av mars/början av april, precis när man ska börja tjoa och jubla över att våren är här, så kommer en lavin av beslut som måste fattas. Har säkert gått upp flera levels på vuxenskalan. Vad jag vill säga är att om herr Gud finns så är en ganska tackig regissör. Just nu tror jag min publik kippar efter andan efter all information som kastas över dem:P Ta alla tre Sagan om Ringen-filmer och tryck ihop dem på 10 min and you get the picture.

I nuläget känns det dock nästan kusligt lugnt, iaf på jobbfronten. Trodde väl aldrig att jag skulle tacka ja till ett jobb på Big Brother men ska bli riktigt spännande. Prova på något helt nytt. Ska jobba som liveloggare där i lite drygt tre veckor mellan 14 maj-4 juni om det blir som de sagt... Ska samtidigt försöka rycka in på OTW när helst de vill ha min hjälp.

Vill bara nämna att jag kände ovanligt mycket press inför det här inlägget. Signade nämligen upp på mötesplatsen.se igår och insåg att jag hatar att skriva presentationsinlägg om mig själv. Där man ska beskriva hur man är som person, ens mål med livet, bla bla bla osv... Satt och övertänkte allt så nu har jag tagit med mig det tänkandet hit. "Är det här tillräckligt bra?" osv istället för att bara go with the flow. Det som gjorde det extra jobbigt var att jag hade en språkpolis vid sidan om mig som ifrågasatte mitt sätt att bygga meningar. Inga "men" efter punkt. Bullshit säger jag. Gå du och skriv dina milslånga fylle-sms... Eller rus-poesi, som vi bestämde oss för att kalla det:)

Miskowsky besöker surffabrik (Torsdag 3/5)

Var precis inne på TV4:s hemsida och hittade ett webbklipp till Min stad-projektet som jag klippte för ca två veckor sen. Till min stora förvåning har de gjort noll ändringar i klippet utan allt är som det var när jag lämnade över det till Felix vår redigerare. Exakt samma klipp, samma musik. Fan va kul det känns:) Klippet är med Lisa Miskowsky på hennes Lissabon-besök där hon kikar in på en surffarbrik.

Klicka HÄR för att kolla!

Buffy-kväll (Torsdag 3/5)

En aning sent kanske men jag var på Buffy the vampire slayer-kväll med Marika på SF-bokhandeln förra lördagen. Jag kan (eller kunde ska jag väl säga nu) i stort sett nada om serien. Visste att Firefly-skaparen Joss Whedon låg bakom den men hade ingen aning om vilken stor fanbase och vilket aktivt community det fanns bakom serien. Så satt mest tyst där bland alla galna fans och försökte få dem att inte döda mig pga min okunskap.


För min del va detta kvällens höjdpunk. En alien-docka i rätt skala som hängde i taket. Varför? 'Cause it's awesome.


Titta på alla nördar. Ja, på denna bild är de en aning utspridda men i flock är de som starkast!

RSS 2.0