För mycket skräp? (Fredag 29/10)

Funderar på att städa i hallen=P Neeee...



Some movie music (20/10)

Orkestrerad musik är gravt underskattad.

Har alltid varit mera av en melodisk person när det kommer till musik. Jag lyssnar så gott som aldrig på texten i en låt utan är melodin tillräckligt bra så kan sångaren/sångerskan få sjunga i stort sett vad de vill. Eller ja, inte exakt vad som helst men ni fattar.

Eftersom jag är på god väg att lyssna sönder soundtracket till How to train your dragon så blev jag sugen på att tipsa om några andra bra låtar från filmer. Finns naturligtvis många, många fler men här är ett urval av mina favoriter. Enjoy!


A window to the past - Harry Potter och fången från Azkaban
One summer's day - Spirited Away
End theme - 5 centimeters per second
Honor him - Gladiator
Long, long time ago - Pans labyrint
UPDATE*
Molossus - Batman Begins
Never an absolution - Titanic
Adagio for strings - Plutonen
Jurassic Park theme - Jurassic Park


Every nerd needs a friend (Söndag 17/10)

Tänk om jag varit tvungen att jobba över fem minuter... tänk om jag inte läst Scott Pilgrim... tänk om jag valt att sätta mig en plats längre bort... Då hade jag aldrig varit med om det som hände i torsdags när jag gick extra tidigt från jobbet.

Satt på tvärbanan av en slump och bläddrade i min Scott Pilgrim-bok när en tjej i min egen ålder (tror jag) plötsligt sa "Ar det...Scott Pilgrim?". Hastigt tittade jag upp på henne och svarade "Yes" eftersom hon lät extremt brittiskt i sitt uttal. "Oh... Do you speak english?" sa hon lite chockat då. "Yeah... a bit", svarde jag och förberedde mig på en konversation där min gymnasieengelska skulle sättas på prov. Av nån anledning som jag inte minns sa jag sen "Eller ja... Jag är svensk egentligen". "Aha!" utbrast hon glatt. "Jag trodde du va engelsk eftersom du svarade yes", sa hon och skrattade. "Fast du lät extremt brittisk när du uttalade Scott Pilgrim", sa jag då.

Och på den vägen var det!

Därefter följde en fem minuter non-stop diskussion där det kom fram att hon älskade tv-spel, var en tvättäkta nerd, kände igen min FF9-t-shirt på direkten, hade samma Green Lantern-t-shirt som Sheldon i Big Bang theory, definitit skulle börja läsa Scott Pilgrim (efter att jag övertalat henne om dess awsomehet^^) och... *andas ut* hade ett litet guld-Keyblade som smycke runt halsen! Helt seriöst kära läsare, kvinnan hade en keyblade runt halsen av freakin gold! Var nästan för bra för att vara sant.

Hur slutade denna femminuterssaga då? Jo, vi tog hand, hon sa sitt namn, jag sa mitt och nu har jag skickat ut ett mail till alla på facebook med samma namn i hopp om att hitta henne igen:)

Inga nerdar bör lämnas ensamma!

Test drive LYSSNA! (Söndag 17/10)

LYSSNA! LYSSNA! LYSSNA! BEFINNER MIG I ETT EUFORISKT RUS JUST NU! LYSSNA! XD


GREATEST MAN ON THE INTERNET (Torsdag 13/10)

Borde egentligen lagt upp den här videon för en vecka sen men har ni honom i alla fall: The greatest man on the internet!^^

Klippet är från Ray William Johnsons youtube-show Equals Three som är bland det bästa som går på TV/internet just nu! Har ingen aning om hur många episoder han gjort (please, be my guest och räkna dem=P) men uteslutande alla jag sett är riktigt bra! Bara att börja avverka dom, folket!=)


Normal svenne-tid (Lördag 9/10)

Bästa hösten so far på bra många år. Inget rusk och slask. Solsken och rödlövade träd (antal nyuppfunna ord: 1!). Det gillar vi. Gör hela anpassningen från sommar till vinter betydligt lättare.

Började ju jobba dagtid på STRIX i måndags vilket gjort att min dygnsrytm ställts på ända. Inga långa nätter och sena mornar utan normal svenne-arbetstid. Har varit sjukt trött på kvällarna och använder det som ursäkt för mitt dåliga bloggande. Började min första dag datorlös men redan dagen därpå hade de snickrat ihop en redigeringsstation i ett pitoreskt liten rum (läs städskrubb) långt in i STRIX innandömen (dock med egen ingång^^). På torsdag fick jag flytta igen. Den här gången till Leif Adaktussons gamla kontor, roughly 4 m från min redaktion så definitivt ett avancemang.

Nämnde ju i ett tidigare inlägg att jag fått klippa den sista akten av ett av Grannfejden-avsnitten och har denna vecka fått klippa hela tre stycken såna, även om jag inte hann finputsa de sist två eftersom tiden är så knapp innan vår online:are (ihopsättare av programmet) måste ta över. Men den första kände jag mig definitivt nöjd med. Hade varit kul att få putsat på de två andra en dag eller två till men eftersom vi sänder dubbelavsnitt nästa vecka hinns det icke med (producentens order). Men har definitivt fått känna på hur en ordinarie klippare har det en dag på jobbet. Inte helt säker på om jag gillar allt detta ansvar. Well, well...

Va ute och hängde hos Marika och Kerin med Johan igår kväll för att hälsa på deras två nyinköpta (och extremt busiga) kattungar Pulver och Dante. Blev en soft kväll med pizza, nån halvdålig tv-film, en Johan som kutade runt i lägenheten med sin nya Nikon-kamera och en gnutta av "the greatest man on the internet"^^.

Nu ska jag dra ut en schwäng och njuta av helgledigheten!

RSS 2.0