TV & lägenhet: en mkt bra combo! (Söndag 1/7)

Egentligen skulle allt i detta inlägg kunnat få sig ett eget inlägg men efter nästan tre års bloggande känner jag mig fortfarande som en rookie i den här världen ibland.

Men nu är lägenheten vår i! Emil flyttade in för nästan exakt en vecka sen och jag kommer så fort flyttlasset till nästa gubbe, som ska in i min nuvarande lya, kommer! Vilket tyvärr kan bli så sent som 31:e augusti... Är aspepp och allt känns så jävla bra. I onsdags inhandlade vi också en 46 tums LED-TV  från Philips för 6999:- som bara står och väntar på mig i Alvik. Gaaah! Hav varit där nästan varje dag under veckan för olika ärenden men i fredags kväll kollade jag och Johan film där och igår prommenerade jag och Marika runt i Alvik. Skitfint område och precis vid vattnet ligger nästan allt. Visade också henne lägenheten. Precis när vi skulle till att gå ryckte Emil upp dörren för att börja slänga in sina möbler han hämtat från Skåne.

Ikväll ska jag, hör å häpna, kolla EM-finalen i fotboll. Har insett att tvingar man sig för att hålla på ett lag kan det bli kul. Plus att jag bettat 130:- på att Italien går hem med guldbucklan. Kör hårt nu! Vinner dom kan jag inkasera 546 riksdaler vilket hade suttit pretty damn good:)



The perks of being a wallflower (Onsdag 27/6)

Ibland snubblar man över nånting som bara känns helt jävla rätt. När jag såg trailern till filmen The perks of being a wallflower blev jag genast extremt intresserad. Ungefär en halvtimme senare hade jag beställt boken som filmen bygger på, på adlibris efter att ha googlat runt lite. Den va ju billig så why not?



Slutdomen lyder att det är en av de bästa böckerna jag nånsin läst! Sammanlagt tog det mig inte mer än ett par dagar att ta mig igenom den men har man en dag över så kan man lätt ta sig igenom den i en sittning.




Trailern till filmversionen. Tycker den ger en bra bild av vad själva grundstoryn är.

Weckans tips 21 (Tisdag 25/6)

Det här får bli sista weckans tips på ett tag. Väljer att lägga projektet på is tills vidare. Efter ett par veckor med försenade inlägg så har jag till slut erkänt för mig själv att jag kanske inte riktigt har den där berömda glöden som behövs. Andan kan infalla när som men just nu får ni klara er utan tipset. Tror nog inte så många av er sörjer allt för mycket.

FILM: Lejonkungen
Här kommer en no brainer. Har ni inte sett den har ni nog spenderat livet under en sten på havets botten. Såg om den på midsommarafton och gåshuden var nästan ständigt närvarande. En stor dos nostalgi som spelar in såklart men när det kommer till tecknad film om musikalsjungande djur på den afrikanska savannen så finns det inte mycket som slår detta. Om något ens.

LÅT: Vapour Trail - Ride
Från ren allmänbildning i tipset ovan kommer här en doldis (för mig iaf). Upptäckte den via en bok jag läser just nu (the perks of being a wallflower) och hade det inte varit för den så hade jag nog med all sannolikhet inte upptäckt den så snabbt.

Så, det var det sista ni kommer få höra på ett tag från mina film-och-musiktips! Eller så sitter jag där på söndag och känner hur det kliar i fingrarna. Känns inte så sannolikt men konstigare saker har hänt.

Har ni hört tex att dom släppt chips med toast-smak på?

Strömstad i bilder (Torsdag 21/6)

Måndag 11/6
Grillkväll på Kantarellvägen som fortsatte med sällskapspel ner hos Börje!


Tisdag 12/6
Hälsade på hos Rönningborg och träffade Sandras lilla Nora


På kvällen åkte vi till Smögen och firade Mom & Pop.


Onsdag 13/6
Kikade på studentfirandet och hade Wii-kväll hemma hos Jessica.




Torsdag 14/6
Plåtade ute på Seläter med the gang (där jag kraschlandade på mitt armbandsur som pajade). Därefter blev det kul spontanfest nere hos Börje.


Fredag 15/6
Åkte till Grebbestad för att träffa Rebecka och kolla fotboll. Jag vart inte helt nykter.


Lördag 16/6
Vaknade upp rejält bakis med katten Jansson i sängen.


Det får bli sista bilden! Finns mycket, mycket mer i bildväg med detta får räcka nu:)

Att prata rätt (Onsdag 20/6)

Varför ska det vara så svårt att anpassa sig till stockholmsklimatet? Jag råkar ut för samma sak varje gång jag kommer tillbaka hit. Det tar alltid några dagars omställning. Det jag tänker mest på är hur och vad man pratar. Har redan råkat ut för flera, flera tillfällen där jag fått hejda mig i att säga saker. Saker som jag utan tvekan hade sagt i Strömstad till kompisarna där. Här uppe hade det antingen bara tagit död på samtalet eller resulterat i underliga blickar. Tro mig. Jag har testat.

Om det är jobbigt? Klart som fan det är jobbigt. Man får ju lägga band på sig själv hela tiden. Vilket gör att man måste tänka hela tiden. Och att övertänka saker är nåt som jag är bra på. Det roliga är att jag inte gör det bland folket i Strömstad. Vad gör jag då här, kan man ju undra. Good question indeed. Ring mig när ni kommit på nåt bra svar för jag har det inte.

Nu ska jag jobba klart här och hoppa på nattbuss hemåt!

Gnatt!

Weckans tips 20 (Tisdag 19/6)

Ännu ett tips, ännu ett sent tips bör man väl säga vid det här laget. I söndags hade jag i stort sett nada tid då jag satt på tåg och buss hela dagen och kvällen men kunde gjort det i måndags men varför göra det när man kan skjuta upp det liksom? Och varför inte göra det när tipset fyller 20 dessutom...

FILM: Moon
Stillsam och med knappt mer än en skådis lyckas denna framtids-månbonde-skildring uppnå så mycket mer än majoriteten av världens alla filmer! Sam Rockwell är här i sitt livs roll perfekt och filmen har en långsamt krypande känsla av att du alltid vill veta mer trots sitt neddragna tempo. Spänning på hög nivå utan vare sig explosioner och 3D-effekter. Glöm inte att lyssna på det klockrena soundtracket också.

LÅT: Don't look back (hoppa fram till 1.20 för att själva låten ska börja) - She and him
Aaahh, Zooey Deschanel, du vackra men oåtkomliga kvinna! Förutom att vara en grymt kompetent skådespelerska är du ju också en grym musiker och för oss som inte kan få nog av detta fruntimmer så klicka på låttiteln för att ta er till videon till den här grymt sköna och catchy låten. Jag vet. Catchy. Ett väldigt corny och käckt ord men hey, det passar! Stor kredd ska såklart M. Ward också ha som gjort flera av låtarna tillsammans med Zooey.

Credits (Tisdag 12/6)


Far min hade rätt! Första gången man gör debut i eftertexterna till ett program (Big Brother)!:D

Weckans tips 19 (Tisdag 12/6)

FILM: Little Miss Sunshine
Den som har mage att inte gilla denna toksköna och samtidigt helgalna film borde få stirra in i en vägg för resten av sitt liv.

LÅT: Fix you - Coldplay
Det finns människor där ute som på allvar hävdar att detta är en av världens bästa låtar. Jag säger: dom är definitivt inte fel ut!

Ja, det var en vecka i juni! (Fredag 8/6)

Denna veckan har varit (och är) en händelserik sådan!

I onsdags firades ju såklart nationaldagen...vilket såklart inte firades alls om man nu inte räknar med att jag spelade fotboll för första gången på tre år. Såklart knäcker jag nästan stortån (naglen fick sig en blodig törn iaf) som vanligt, jävla tåpajar...tåpajer? Vad jag letar efter är pluralformen av att inte sparka på bollen med bredsidan. Något av en specialitet för min del. Nåväl, jag spelade mest bara för att de andra på planen skulle känna sig duktiga. Typ.

Hade också kick-off på Hustoppen i tisdags på OTW. Är en aning osäker men tror det va min första kick-off jag deltagit i. Eller mitt första projekt som haft nån för del delen. Var midsommartema så nubbarna flödade friskt och man gick väl inte därifrån helt rak i ryggen som en fura:) Men var en riktigt kul och trevlig 6 timmarstillställning.

Förutom detta har jag varit inne nästan varje kväll och jobbat på Tinas sommarkök (i söndags morse vågade dom släppa ut mig från redigeringen och lät mig åka och hämta band utanför Norrtälje vilket innebar en glimt av programledarinnan själv!). Big Brother tog ju slut för min del för nästan exakt en vecka sen vilket va asskönt. Hade varit tufft att fortsätta jobba dubbelt till och från på två olika jobb. Trivdes där men ska bli skönt med fastare arbetstider framöver. Far min meddelade dock att jag tydligen stått med i eftertexterna till BB-finalen. Tvivlar inte på farsgubben men håller just nu på och letar reda på sanningen! Bild utlovas här i såna fall:)

Utöver detta har kirrat mig en ny lägenhet! Jag och Emil skrev på kontraktet under ett proffsigt möte på McDonalds i Alvik igår. Inflyttning sker tidigaste 11:e juli och senast 31: augusti. Beroende på när nästa hyresgäst vill flytta in här i Handen.

Hittade ett knippe bilder på mobilen och eftersom det varit snålt med visuella intryck här på bloggen på sistone får ni här något att lägga ögonen på!


I söndags. Väntar vid Högmarsö på att Mat-Tina-teamet ska komma med linjefärjan och ge mig band.


Häftigt ljus vid bryggan till linjefärjan vid Högmarsö. Darkness VS Light.



Påväg från Gärdets fotbollsplan i onsdags. Ibland tycker Stockholm om att visa sig från sin bästa sida!

Weckans tips 18 (Måndag 4/4)

Börjar nästan kännas mera som regel än undantag att jag ursäktar mig för att weckans tips är försenat... Men jag har alltid en bra ursäkt. Dvs innan jag skrivit ner den här och inser att jag lätt hade hunnit om jag bara ansträng mig så jag skippar det snacket idag och går rakt på sak!

FILM: (500) Days of Summer
Om man ska klassa (500) Days of Summer för nåt så får det väl bli romcom. Gör man det är den det överlägset bästa som producerats inom genren, men det vore samtidigt att förelolämpa filmen för det här ju, som ni vet, inte en kärlekshistoria utan bara en historia om kärlek och något sådant kan man inte slarva bort genom att skämta om den. Däri ligger filmens styrka, den vågar vara galen och "quirky" men berättar samtidigt en historia om kärlek där allt inte slutar med att de nygifta rider iväg mot solnedgången. Samtidigt är vissa scener så genialiskt och skruvat designade i sitt utförande att man blir förvånad över att filmen får ihop det på nåt sätt. Svårt att sätta ord på allting så jag råder att bara gå och se den. Se så. Off you go!

LÅT: A real hero - College & Electric Youth
Ni som sett filmen Drive känner säkert igen denna och även om den passar perfekt in i filmen är den minst lika bra på egna ben. En låt att bara luta sig tillbaka till!:)

RSS 2.0