Star Wars (Måndag 31/10)

I samband med att den pengagiriga supergubben George Lucas släppte de sex Star Wars-filmerna på blu ray nyligen så såg jag ett perfekt tillfälle att gå tillbaka för att se om dem. Episode 4, 5, 6 och 2 kan jag knappt minnas när jag sett senast. Gissar på att det var i gymnasiet senast. Även om man nästintill kan rabbla handling, scener och repliker som rinnande vatten från filmerna så var jag jäkligt nyfiken på att se vad jag skulle tycka om dem idag. Som flera av er vet så är jag inte alls lika hatisk mot den nyaste triologin som alla bittra 30-plussare där ute är. Detta pga att jag aldrig funnit den äldre triologin vara dessa tokklassiker som alla star wars-religiösa hävdat. De är bra filmer helt enkelt. Nothin more, nothin less. Detta var vad jag tyckte tills jag såg om filmerna nyligen alltså.

Som ett fan av listor så kommer här du min Star Wars 6-top!

1. Episode V - Alltid hävdat att denna är bäst. Blev lite besviken på den men den håller ändå topplaceringen. Mörk och go. Men fy fan vad de spelar sönder "imperial march" och att Luke lär sig blir en jedi på en dag känns lite osannolikt. (4/5)

2: Episode III - Ve och fasa! Nästan högst upp! Japp, action och en mörk story faller herr Hansson helt i smaken! Övervägde ett tag att sätta den högst upp men mr Hayden "Anakin" Christiansen har fortfarande ett par scener av taskigt skådespeleri (skyller på manuset där). General Grievous ftw! (4/5)

3. Episode VI - Seriens stora överraskning för mig! Barnslig, javisst med krigande teddybjörnar men en helt annat stämning än de andra i serien som jag gillade skarpt. Varför Darth Vader numera skriker "NOOO!" i slutet äro dock en gåta. (3/5)

4. Episode IV
- En Disney-saga i rymden. En klassisk story som varken känns bu eller bä. Tar sig själv på för stort allvar när det egentligen bara är en simpel rädda prinsessan-historia. (3/5)

5. Episode II - Betydligt sämre än vad jag mindes. Både skådespelriet, dialogen och effekterna är stundtals ganska sunkiga. Men man får ju sig ett skratt åt Hayden:) (3-/5)

6. Episode I - Jag vet. Den är sämst. Pottfrillande Anakin är småjobbig. Jar Jar Binks är ett sändebud från helvete. Bla, bla, bla... Men den har sina höjdpunkter! John Williams "Dual of the Fates" är nåt av det bästa han komponerat och faktum är att nog barn kan gilla den. Gjorde jag iaf. (3-/5)


ICO (Tisdag 25/10)

Köpte iförrgår Ico & Shadow of the Colossus-HD collection till PS3. De upppiffade varianterna av två av playstation 2:s mest kultförklarade spel. En duo spel som anses va startskottet för "spel-är-visst-konst"-debatten.

Karaktärerna Ico och Yorda har blivit sån slags fronfigurer för små spelstudios med tydliga artistiska visioner. Bolag som vill visa att "more is less". Och jag hejar på dem, helt klart. Men kolla gärna IQ:n på era karaktärer först... More on that later...



Shadow of the Colossus har jag ägt i fler år i sitt originalutförande till PS2 men Ico har jag aldrig spelat så det var den egentliga anledningen till mitt köp. Två dagar (eller 6 timmars speltid) senare rullade sluttexterna på min TV. Såhär i efterhand borde jag vara besviken men jag gick aldrig in med skyhöga förväntningar. Med erfarenhet av konstnärliga filmer så vet jag när man ska hålla dem låga.

Ico är en fint spel med härlig stämning men jag kommer knappast buga för det varje gång jag går förbi min spelhylla. Exprem simplecism är mitt stående intryck och är väl det som folk gillar med det. Man guidar flickan Yorda i rollen som pojken Ico genom att ledsaga henne från punkt A till punkt B. Löser pussel på vägen och nitar skuggmonster med pinnar. Standard stuff. Ibland måste man dock släppa Yordas hand och det är då problemen startar. Den här tjejen är korkad. Riktigt korkad. Den här fågeln är defintivt inte flygfärdig, if I say so. T.ex. för att spara måste båda två sitta på en stensoffa. Det fattar inte den här damen alla gånger. Jag sitter och skriker "SITT!" medan hon glitchigt står och snurrar på stället, helt lost. Liknande problem finns överallt. Fightingsystemet är dessutom något av en filler med bara en attack osv.

Så betyget får bli 3/5.

Oh, btw Shadow of the Colossus är fortfarande fantastiskt:)

En diskmaskin från Avatar! (Torsdag 20/10)

Kom precis tillbaka med en påse frallor från ICA 5 min bort. Har fallit i frallafällan "1kr/st" så går dit nästan varannan dag och prackar på mig. Gott som tusan men knappast ekonomiskt i längden. Har haft slut på pålägg några dar nu också men än så länge så funkar smör fint. Fan, va jag är snål. Men när billiga COOP ligger 25 min bort är det lätt att bli lat...och snål på samma gång uppenbarligen. Istället för att köpa det jag vill ha dyrt på ICA-när så köper jag ingenting alls tills det är absolut nödfall då jag tar mig i kragen och COOP:ar loss. Igår när man skulle in till jobbet vid 09.30 hanns inga frallor med så då blev det två kokta ägg och en clementin till frulle. Nom-nom-nom=)

Just det, igår jobbade jag dag eftersom Anton Körberg (yes, son till DEN Körberg) skulle komma in och spela in speaker (sker via en mikrofon i ett litet ljudisolerat ofta skabbigt rum). Eftersom tekniken strulade som en grinig gammal gubbe förra gången kom jag dit ett par timmar tidigare för att checka och preppa så gott det gick.

Gick det bra?

Såklart inte^^

Speakerbåset från helvetet beslöt sig för att göra entré igen. Tydligen nåt fel på grafik-eller ljudkortet. Så efter vad som kändes som en evighet av awkwardhet verkade allt rulla. Hurray! Resten av dagen gick bra och känner mig lite småtolt över att Anton lånade några av mina kommentarer om vissa reklamfilmer=)

Var på projektmiddag hemma hos honom i måndags med nästan hela projektteamet. Vi åt tacos och kollade på premiäravsnittet. Riktigt trevligt och han hade en asball diskmaskin som man skulle kunna tro han snott från Avatar (ledtråd: den lös blått).


På tal om trevligt, var på fest hos Essén i lördags. Han hade slagit på stort både på kakfronten och när det gäller att hålla oss sysselsatta. Kolla bara in den här coola väggen av konstverk som vi alla lyckades åstakomma (under varierande grader av alkoholhalt^^).



Nu ska jag kolla Star Wars: ep II innan jobbet. Adjöken!

Bästa söndagen (Söndag 9/10)

Äntligen en helt ledig dag där man bara kan slappa! Kan inte beskriva hur mycket jag njuter av den här söndagen! Igår jobbade man visseligen inte men var ute med Lizette och hennes kompis Martin från 17-tiden fram till efter midnatt på en skitmysig brittisk pub med tillhörande fängelsehåla i Gamla stan! Så blev ju inte en uppvilningsdag direkt då jag knapp hann vakna innan det bar av iväg. Har varit en kaosartat vecka på jobbet med problem som följts av problem, men grymma som vi är så red vi ut stormen och nästa vecka ser riktigt najs ut! 17:e oktober kl 19.30 på kanal 11 är det säsongsstart för programmet (all världens reklam).

Gjorde en lista över höstens kommande måste ha-spel idag. Ser tufft ut med tanke på att två redan släppts eller släpps inom en tre veckorsperiod från mitten av november till början av december. Men gäller att prioritera och där vinner Zelda med hästlängder. Hoppas kunna spela det läääänge=)



Vad ser du framemot?

Twitter (Måndag 3/10)

För er som känner att ni skulle vilja följa mig på ytterligare ett ställe (utöver facebook, denna blogg, real life osv) så tog jag mod till mig och blev twitter-medlem för några veckor sen. Mest för att kunna följa intressanta människor så återstår att se hur aktiv man själv blir där. Ett gängt helt random personer har dock kuligt nog valt att följa mig(!).

Kolla gärna in vad Shaylax61 har för måtto här i livet. Are we meant for eachother?:P

HÄR finns jag iaf.

Flygande klossar (Lördag 1/10)

Hade en fint utstakad plan över vad det här inlägget skulle handla om. Jag har ju t.o.m snickrat ihop lite bilder för er, älskade läsare (internet-ironi^^), så nånting med dom måste det ju ha att göra med.

Kalasväder här i Stockholm! Om hösten fortsätter i samma spår (dvs fortsätta likna sommaren så mycket det bara går) så kanske jag förlåter moder natur, Gud eller vem/vad det nu är vi ska skylla de två senaste vintrarna på.

Gick in till Haninge centrum igår och tog den här bilden. Funderar alltid på när de resternade klossarna ska falla ner så byggnaden blir komplett. Håll med mig, det här huset är som gjord för tetris=)


Jobbet på OTW rullar på fint. Har fått ansvaret att bestämma helt och hållet vilka reklamfilmer som ska vara med i de 20 sista programmen. Teamet har varit upptagna med planering och inspelning så har suttit och snickrat själv på programmen. Kan bara hålla tummarna för att de är nöjda: finns ingen tid för ändringar då vi kör igång den riktigt klippningen av programmen på söndag. Mycket att göra indeed men det här kan vara mitt bästa klippass-jobb hittills. Definitivt det mest ansvarsfulla. Har också fått agera mentor/lärare till min kollega Elin som började i onsdags och som ska assa hos oss framöver.

Nämnde jag förresten att OTW är saften och sötsakernas paradis? Finns överallt!


Under veckan har man hunnit med lite badminton-och pingislirande med herr Essén också. Fick mig en kul flashback när hans både flickor (aka inneboende) provade pingis efter vi var färdiga. Ahhh, tänk att man en gång vart där...kanske dock inte så lågt nere;) Överlag en mycket underhållande vecka som fortsatte med fest hos min granne och fellow strömstadbo Johanna. Vart en trevlig kväll men klippet jag tänkte dela med mig är från förra lördagen då jag, Johan och Marika...ehem..."röjde loss" hos mig=)



P.S vet att jag utlovade en serie krönikor i tidigare inlägg men har helt ärligt glömt bort det så vi får se när jag tar tag i det. Kommer knappt ihåg vad för idé med dem jag hade men det lär ni märka, kära läsare!

Tills dess... over and out!

RSS 2.0