Jag gör detta (Måndag 27/9)

Upptäckte precis att det var en vecka sen mitt senaste inlägg så kör en classic update.
 
Jag sitter på STRIX. Klockan är 21.46. Jag håller just på att tanka in min sista XDCAM-disk för kvällen. 4/5. I helgen var mor och far på besök. Jag fick mat och ett par skor. Fast de ska jag inte ha på mig förrän det blir kallt ut. Jag menar skorna. Maten ska jag äta. Mor och far kom på fredag och åkte på söndag. Söndag var igår. Idag är det måndag.

Vad gör du?

Mr Pilgrim (Måndag 20/9)

I vissa fall är jag glad över att svenska filmleverantörer kan va så sega. Annars hade jag definitivt inte fått upp hypen för Scott Pilgrim VS the world. Filmen bygger på 6 st serienoveller (engelskans "graphic novel" låter så sjukt mycket bättre) av Bryan Lee O'Malley från 2004-2010 och hade premiär i USA 13/8. Sverigepremiär blir det först 29:e oktober =(

Storyn handlar om 23-årige Scott Pilgrim som för att han ska kunna dejta Ramona Flowers måste besegra hennes sju onda ex. Fantastisk premiss, eller hur? Tog ingen direkt notis om filmen efter första trailern. Såg ut som ännu en klassiskt akward-funny-komedi signerad Michael Cera. Men nu när jag både lirat demon till spelet (classic beat'em up SNES-style! Woho! CHECK IT OUT), läst recensioner och framför allt sett den senaste trailern som kickar ass nästan lika mycket som de sista 20 min av Kick-Ass gjorde^^ Grymt sköna tv-spelsassociationer!



Kunde inte motstå ett köp av den första volymen i serien heller så inkasserade den från sf-bokhandeln i förrgår. Riktigt grym men ska nog vänta med att läsa ut allihopa. Vill se filmen först.

I samband med filmen så har också denna prequel släppts. Exakt samma ugly-cool artstyle som i serien fast animerad med samma skådisar som i filmen.

SD (Måndag 20/9)

Måste bara få blogga av mig.

Ja, det är förjävligt att ett invandrarfientligt parti har tagit sig in i Sveriges rikstad men snälla alla ni där ute (främst på facebook)... sluta klaga på att ni skäms över Sverige eller att ni skäms över att vara svensk... De idioterna som röstade på SD ska ni inte ens kalla svenskar; ni har ingenting med de människorna att göra utan ni ska istället sålla er till de 95% som inte röstade på dem. Skäms inte över er själva. För jag menar, ni röstade ju rätt?

För att dra en parallel så knep ett parti vid namn Strömstadpartiet 28,7% av rösterna i valet 2006 i min hemkommun Strömstad. De kom med konkreta förslag som folk fattade: "Bort med husbilarna från sjukhusparkeringen!". Det var denna slogan som nådde ut. Folk sket i vad de hade för andra åsikter. Precis samma sak är det med SD: "Ut med invandrarana!" (för att uttrycka det grovt). Inget annat parti står dels för den åsikten, men inget annat parti har heller haft en så tydlig valpropaganda (även om det främst är medierna som fått det att verka så).

Jag är ingen politiker. Inte är jag särskilt politiskt intresserad heller. Jag är bara en simpel svensk som säger till när nåt inte står rätt till.

Kingdom Hearts: Birth by Sleep (Lördag 18/9)


(2010)

Man kan ju fundera till ursprunget av den här idéen.

Dysney möter Final Fantasy. Final Fantasy möter Disney. Tagghårige och dystert tystlåtne Cloud VS gladmynte och trallige Musse Pigg.

Och det funkar, säger du? Yeah right...

Ja, helt ärligt, det gör det=P Med bravur dessutom.

UPPLÄGG
Ibörjan av spelet väljer man en av de karaktärer: Terra, Ventus eller Aqua. Nästan direkt efteråt kastas man ut i olika världar som alla är baserade på nån Disney-film. Oavsett vilken karaktär man väljer så besöker man samma världar men i olika ordning. Varje karaktär har sin egen sparfil vilket gör att man kan påbörja spelet med en gubbe för att när som helst byta till en annan och sen gå tillbaka. För att du ska få ut maximalt av storyn och spelet krävs det därför att du spelar om det tre gånger eftersom varje karaktär råkar ut för olika händelser och träffar andra figurer på banorna. Detta hade lätt kunnat bli extremt enformigt och tyvärr blir det till viss del det också. T.ex. jag klarade spelet först med Ventus och när jag sen gick över till Terra var jag nere på level 1; alla mina magier och attacker väck. Start over from scratch. Sen blir det också lite tradigt att springa runt i samma världar om och om igen även om min karaktärs motivation är annorlunda. Det här är väl spelets största minus men också det som gör att det sticker ut i serien. Tur dock att själva fightingsystemet är såpass kul.

STORY
Kingdom Hearts: Birth by Sleep utspelar sig först i serien. Ca tio år innan del 1. Men har man spelat de två originalspelen och de tre spinoff:sen så är det, det sjätte spelet i serien och storyn har definitivt exploderat sen Sora hittade sin första keyblade. Vad som dock är riktigt skönt är att man inte behöver ha nån erfarenhet av de tidigare spelen. Även om man definitivt kommer uppskatta alla cameos betydligt mer. Däremot så går det inte att undvika att Kingdom Hearts egen story har vuxit sig så stor nu att den överskuggar allting man gör i de olika Disney-världarna, som bäst kan beskrivas som uppspeedade versioner av filmerna. Och dessa är oftast ganska taffligt utförda. Så var fallet i de tidigare spelen också men nu är den "riktiga" storyn såpass mycket bättre genomförd att det nästan börjat störa. Hoppas Square-Enix lyckas väva samman detta bättre i framtiden.

GRAFIK
Min erfarenhet av PSP kan begränsas till tre spel, men kan ändå lätt säga att det här är riktigt snyggt. Nästan uppe på del 2:s nivå. Ansiktsanimationen av karaktärerna är fortfarande höjdpunkten och lyckas få fram en grym Disney-känsla. Fortfarande lite väl ensliga och tomma miljöer stundtals. Ett stort plus till Tetsuya Nomura som åter igen lyckas designa riktigt coola karaktärer (trots sin vanliga överdos av dragkedjor=P).

MUSIK
Yoko Shimomura återvänder till dirigentpositionen och levererar ett minst lika bra soundtrack som till de tidigare spelen. Nästan allt material är dessutom nytt men flera gamla favoriter som återkommer (Dearly Beloved). Ett par av de Disney-inspirerade låtarna repeteras kanske lite väl ofta men inget stort irritationsmoment (förutom Bibbedi-babbedi-bo... vill aldrig höra den satanslåten igen). Och jo, röstskådespelarna gör alla lysande insatser: allt från Knatte, Fnatte och Tjatte till Musse.

KONTROLL
Ingen tveksan om saken. Den absolut bästa kontrollen i ett KH-spel so far. I de tidigare spelen har det dröjt ganska länge innan man hunnit lära sig såpass många förmågor och attacker att battlesystemet blivit riktigt roligt. Nu är tempot redan från början satt till max. Kingdom Hearts II fick en del klagomål för att det var för mycket button mashin (min X-knapp fick sig en rejäl omgång). Detta har man också löst. Främst genom att balansera alla attacker och magier så de faktiskt är användbara men också med en så enkel lösning som att fördela dem på olika knappar. Att PSP:n sen inte är den mest argonomiska konsolen får man bara leva med. Däremot hade kameran behövt ses över ett par gånger till. Normalt stör den inte men mot slutet då de svåra bossarna radar upp sig och man far som en trimmad iller fram och tillbaka snurrar den lätt in sig i sig själv. Vet inte hur många gånger som jag velat kasta PSP:an all världens väg pga detta... FIX IT, SQUARE-ENIX!

TOTALT
Ett spel som står och faller på det som gör det unikt. Hade gärna sett att man försök få in mer varitaion i de världar som de tre karaktärerna besöker. Får det kanske att låta värre än det är, men så är icke fallet. Kingdom Hearts har alltid handlat om charm och på det planet levererat spelet definitivt samtidigt som stämningen markant har mörknad och storyn djupnat (trots att dialogen kan va lite lagom cheesey ibland). Och med ett battle system som aldrig varit bättre eller roligare så är Birth by Sleep nästan uppe på II:ans betygsnivå. En fråga dock: varför är Zack den enda FF-karaktär i spelet? Lite väl snålt.

BETYG: 3,9

Men nu vill vi allt ha Kingdom Hearts III Square-Enix!

Birthday party (Torsdag 16/9)

Hade ju besök av kolarna förra helgen (skrev jag inte exakt likadant i mitt förra inlägg? *kollar* jopp, gjorde jag) så denna helg blev istället min partyweekend med övrigt folk då jag skulle fira min obetydliga 22-årsdag. Sofia var den första som dök upp på lördagen och den sista som åkte. Passande nog så fyllde även Bori år så Sofia tågade vidare mot Uppsala på måndag.

Lyckades inte riktigt slå rekordet från min inflyttningsfest ifjol men totalt 11 st blev vi in min 28 kvadratare. De som kom var Adam, Sofia, Johan, Marika, Kerin, Jonte, Jojjo, Mattis, John och Sanna. Med andra ord både besök från Örebro och Karlstad (utöver Stockholm då). Totalt höll vi på fram till halv sex på morgonen då Johan, Marika och Kerin vandrade iväg mot pendeln i det dimmiga gryningsljuset.

Btw, hur många kändisar hann vi avverka där vid fyratiden? Lätt uppemot 90-100 st iaf!

Blev väl aldrig nåt riktigt trashparty (även om undertecknad tack o lov nyktrade till innan läggdags=P) men hade ändå jävligt kul. Vi hann med både party alias, moulin rouge-kareoke (som sagt jag var ganska djupt inne i dimman där ett tag) och så vidare... Adam rotade dessutom fram mina knallpulvergevär som jag inte pangat med på nåt år=)

Söndagen därpå bestod av pizza och kass anime (Sky Crawlers).

Peace out...



Ett tufft tåg (Måndag 13/9)

Hade ju besök av kolarna (karlskoga-folk) förra helgen och här har ni grabbar en hälsning till er! Som tack för BRIO-rälsen till mitt lok som kört samma bana lite för många gånger vid det här laget!



(Visst är musiken grym. Bara och söka på "kingdom hearts" så får ni upp fler bra låtar från samma spel.)

23:e september (Fredag 10/9)

Snaart! 23:e september smäller det! Ho-ha! Televisionens just nu bästa serie is back! =)

Ett mänskligare Sverige (Torsdag 9/9)

Jag vet inte hur valaktiva ni är kära läsare (de flesta av er iaf) men ingen kan väl ha undgått att vi svenskar går till valunorna den 19e september. Det är ju nästan lika stort mediauppdåg som när Vickan gifte sig (minus en hurtig Mark Levengood på operataket i Stockholm). Har inte bestämt mig för vilket parti som får min röst än, men lär knappast bli kristdemokraterna iaf.


Ett mänskligare Sverige?

Har kollat upp lite vad den här valaffischen betyder och tydligen handlar det om att vi svenskar inte ska låta nån (citat) "buffla sig fram"...

För fan, t.o.m GTV-Pelle har bättre ordvitsar än så där!

Det första jag kom och tänka på var människans dominans över djuren. Med andra ord, enligt kristdemokraterna ska vi trasha jorden ännu mer. Får lite Noas ark-vibbar också. "In med er i båten, era korkade boskap".


Ne, de borde satsat på denna istället! Då hade de iaf vunnit poäng hos humoreliten!

Todays forecast: yellow! (Fredag 3/9)

Solen skiner (typ), vinden blåser, ett gammal beverly hills-avsnitt rullar på TV4+ och ikväll anländer hela karlskoga-gänget för en gul helg här i Stockholm! Peter och Andres landar på arlanda vid halv nio-tiden medan Jonas och John rullar in på centralen strax strax därefter. Synd bara att Thom inte lyckades få ledigt, annars hade det blivit en komplett reunion (ok, då kanske man hade behövt vara i Karlskoga men man gör så gott man kan). Första gången vi allihopa är samla på en och sama plats samtidigt.

Behöver jag ens nämna att det kommer bli LEDGENDARY??

RSS 2.0