Weckans tips 13 (Söndag 29/4)

FILM: I love you, man
Väldigt sällan som jag faller pladdask för såna här filmer men det här är verkligen en bromance-film som är nästintill perefkt. Kemin mellan Jason Segel och Paul Rudd är verkligen klockren och humorn känns varken krystad eller fånig utan faller sig utmärlt till handlingen. Se, njut och se om den!


LÅT: Zookeeper's Boy - Mew
Hade först tänkt att tipsa om låten Special som också tillhhör bandet Mews reportoar men kom på att jag en gång för länge sen (före tiden av Weckans tips) redan tipsat om den plus att jag ville tipsa om en kanske lite mindre mainstream låt av dem. Det fick bli Zookeepers's Boy som jag har noll koll på vad den egentligen handlar om men melodin och sången gör detta till något väldigt udda som jag tokälskar. Första gången jag hörde låten lyssnade jag säkert på den sju-åtta gånger på raken. Men glöm inte Special heller. Grym låt!

En lök i rymden! (Torsdag 26/4)



Hittade denna muterade rackare i kylskåpet häromdan. Gissar på att den fått en-två veckor på sig att skapa denna underliga utväxt. Gott smakade den iaf. Men när jag tittade på den insåg jag...



...att den skulle göra sig mycket bättre som en asteroid-planet i rymden! Lite Mario Galaxy över det hela. (OBS! BILDEN ÄR ETT MONTAGE!...om nån där ute skulle tvivla.)

Catching up (Onsdag 25/4)

Har fasat lite inför detta inlägg för det är så mycket som jag måste berätta. Helt fel inställning mot min egen blogg, jag vet, men jag har märkt att jag oftast vill berätta allt så detaljerat så möjligt så inga frågetecken poppar upp hos mina läsare. Det är kanske därför jag tycker att flera av mina äldre inlägg ser ut som små romaner så idag ska jag försöka hålla det kort och konsivt! ...Typ.

I fredags hoppade jag utbildningen ute på Tallink Silja Line. Efter mycket tänkande och grubblande (och ett "asså hur i helvete ska du kunna klara sommaren?" från min nuvarande boss på OTW. Ta det lugnt. Hon sa det med glimten i ögat...eller munnen eftersom det var per telefon) så insåg jag att det skulle krocka för mycket med OTW-jobbet på Hustoppen. Som jag tror jag nämnt. Om inte så har jag det nu:)

Det jobbet kommer sträcka sig från 17 juni-28 oktober så hela sommaren och hösten är fullbokat vilket känns skönt bortom förstånd. I september skall jag t.o.m få börja klippa lite så smått vilket ska bli kul!

Men tillbaka till Tallink... Hoppade som sagt av där i fredags men jag kommer ändå få lön för de 6 dagar jag gick på utbildning. Valde att säga tack o adjö precis av innan vi skulle börja öva på att svara i telefon. *PUST* Förutom jobbkrocken i sommar hoppade jag av pga att både OTW och min gamla klasskamrat Meter-My erbjudit mig jobb på deras respektive arbetsplatser i maj vilket gjorde att jag skulle fått byta bort ännu fler jobbpass på Tallink.


Bye bye, komplicerade-men-ganska-logiska-bokningssystem:)

Av nån jävla anledning som jag inte orkar vara bitter över längre så tackade jag nej till My och hennes inspelningsass-tjänst till förmån till nåt som ser ut att bli extrainhopp på OTW:s Mat-Tina och Ernst-produktioner. Hur mycket och när vet jag inte än. Well, well, har kommit över den bitterheten nu (min datorstol fick känna av en hel del av min ilska^^). Idag fick jag dessutom ett samtal från Big Brother där Marielle (också klasskamrat) jobbar så ska in dit imorrn för att kika på vad arbetsuppgifterna hos en liveloggare innebär. Inte tackat ja eller nej än men hon som ringde mig bjöd överraskande nog in mig än då. Trevlig överraskning! Alla inom TV är inte bara onda pengasnåla fifflare. Så min jobbsituation i maj kommer lösa sig ändå och det tackar man för!

Hmmm... Det där gick nästan lite för snabbt och smärtfritt att skriva.



Mat-Tina åker till sin favoritstad Berlin i ett av avsnitten i programmet Min stad jag jobbat med under våren. Dagen då jag tankade in materialet till det programmet är en dag jag sent glömmer vill jag lova!^^ Klicka HÄR för att se programmet. Spana gärna in Tinas bästa Berlintips under extramaterialet som jag klippt. Har även klippt större delen av webbintervjuerna till de andra kändisarna. Så, nu har jag gjort nog med reklam för mig själv!

Tror jag väntar med resten av allt jag ville skrriva om till imorrn. Yep, nu har jag lovat att ett inlägg kommer imorrn så varsågoda och mailbomba mig med arga meddelanden om jag glömmer det.

Weckans tips 12 (Söndag 22/4)

Hmm, två stycken weckans tips-inlägg på raken. Har blivit jävla mycket jobb nu i veckan så har inte hunnit fylla ut med nåt inlägg mellan men ska se om man hinner plinka iväg nåt imorrn för det har definitivt hänt grejer att blogg om vill jag lova. Men tills dess får nu nöja er med detta.

FILM: Trolljägaren
Ibland dyker det upp filmer som helt enkelt inte ska lyckas. En sån film är Trolljägaren.

Den är norsk.

Det är en norsk film med dataanimerade troll.

Det är en norsk fakedokumentär (mokumentary) a la Blair Witch Project med dataanimerade troll.

Och det är just dom tre punkterna som gör den så fenomenalt grym! Den använder alla sina uppenbara nackdelar och omvandlar dem till positiva egenskaper. Den tar ett löjligt tema och behandlar det med extrem realism, eller ja så realistisk det nu kan bli och reslutatet är min personliga favorit inom found footage-genren (klicka på länken för att läsa mer).

LÅT: Dieseldöden - Raubtier
Det här kan vara för hårt för en del av er där ute men jag är helt knäsvag för detta norrlänska vidunder till band! Grymtish!

Weckans tips 11 (Måndag 16/4)

Ber åter igen om ursäkt för ett försenat tips. Men fortfarande bara två gånger hitills som jag missat deadlinen med ett dygn. Hoppas ni kan stå ut med det och låta era liv fortgå ändå. Hade Sofia på besök hela gårdagen så fanns inte så mycket bloggtid till övers. Men här kommer det iaf!

FILM: Yrrol
Det finns vissa filmer som man skäms över att man inte sett. Yrrol var en sådan film utan att jag visste om det. Visst, jag kände väl till den och fick ofta folk att höja på ögonbrynen när jag berättade att man inte sett den. Men det är såhär i efterhand som jag själv skäms över mig sjölv för det var länge sen jag skrattat såhär mycket åt en film och att jag gått miste om en sådan pärla är skamligt. En samling hopsamlade löst kopplade sketcher på 90 min kan man lätt beskriva Yrrol som men det geniala och den sjuka humorn i (nästan) varje scen som gör denna så briljat. Och glöm inte... "Jag har ätit pannkaka!"

LÅT: Regina Spektor - All the rowboats
Här är en artist som säkert många av trodde jag skulle tipsa om tidigare men ville spara henne och såg chansen nu då hon precis släppt sin senaste singel. Galet sjukt snygg video har ryskamerikanska damen Regina dessutom knåpat ihop. För detta är verkligen musik när både text och melodi är i nästintill perfekt samlang! Yep, stora ord men bara en sån sak som att jag faktiskt lyssnar på texten i en artist låtar säger nåt om henne. Hon har många guldkorn så denna låt är bara en början!

Snart ZZZZZZZ (Fredag 13/4)

Äntligen ordentligt hemma i lägenheten. Inte vart här sen i måndags egentligen.

Måndag: åka buss till Göteborg. Min ända värker rejält efter mer än 6 h på buss. Sover hos Daniel.

Tisdag: fikar med gamla gymnasiekompisen Elin (Eklund) innan det bär av på Nightwish-konsert på kvällen med Sofia. Daniel jobbar bakom kulisserna och fixar mig en gratisbiljett. Mange tack!



Onsdag: vaknar upp med värk i hals, rygg och ben: med andra ord, det va en grym konsert! Jag och Daniel fikar med kusin Erika innan jag åker hem senare på kvällen. Snabbtåg X2000. Yeah. 4,5 h sömn blir det senare.

Torsdag: dötrött kl 08.15 börjar mim utbildning på Tallink Silja Line två dar efter de andra pga göteborgsresan Korvstoppning av information hela dan. *PUST* Direkt efter jobbet blir det förhäng i Gamla stan innan GTV-reuinion av alla möjliga årgångar på Viking Hotels skybar. Kul, trevlig och många bekanta ansikten man inte sett på länge bla Karlskoga-Tobias som pluggar i Gamleby. Hemma strax före 01.

Fredag: halvsovande tar jag mig till Värtahamnen för dag två av utbildningen. Går bättre. Får göra övningar och folket verkar schysst. Träffar Sofia och Uppsala-duon Bori och A-K strax före 17 på Jensens Böfhus. Slutade med att vi satt där till 21 och snackade och åt. Nu är jag trött och borde däcka. Jobb på OTW imorrn.

Tack och adjö världen för denna gång. Länge sen jag var såhär slut.

Weckans tips 10 (Söndag 8/4)

Woho, weckans tips firar tio veckor! Idén uppstod ju eftersom jag egentligen vill starta en diskussionspodcast som rör liknande ämnen men eftersom den önskan ännu inte gått i uppfyllelse så kör jag på här! Ända sen jag startade bloggen har jag velat ha ett återkommande veckoinslag som ger läsarna en trygghet av att veta att det kommer iaf alltid minst ett inlägg i veckan. Och hitills har jag väl ehem, lyckas med det (i 9 fall av 10 at least) nästan till 100%. Sen om ni bryr om vad jag säger, det är en annan femma:)

FILM: Supersugen
Det finns så otroligt många mediokra komedier eller som bara kan klassas som OK. Jag vet att jag är jäkligt svärflirtad på skrattfilmsfronten och att jag enligt många har otroligt kass humor (Hallô alla göteborgare i min fanclub!) typ Scary Movie 3 men ibland så hittar man filmer som Supersugen som egentligen är ännu en grov kuck-och-sex-komedi men som lyckas vara så fruktansvärt rolig tack vare sin ensamble och samtidigt berätta nån form av vettig story. Har sett den tre gånger och precis som ett gott vin blir det bättre med åren. Även om jag är av åsikten att vin oftast smakar skit ändå men metaforiskt så passar det in på filmen:)

LÅT: Without you - Beware of the Boo
Helt otroligt att jag ens lyckades hitta denna på youtube men med ynka 7 lyssningar så var jag inte helt fel ute med att ingen känner till dessa. Min bror som tipsade mig om dessa för säkert 5 år sen och då var jag inte så insatt i musik så jag antog väl att de här såklart snart skulle slå igenom men shi fick man. Deras myspace-sida (ja, myspace! Sa ju att det var ett tag sen) har inte uppdaterats på säkert också 5 år men tur att deras 5 låtar fortfarande är hur grymma som helst. Denna är nog kanske bäst. Enjoy!


GoT is back! (Onsdag 4/4)

Då var Game of Thrones tillbaka efter nästan ett års frånvaro! Kändes otroligt skönt att säsongspremiären som jag såg idag hemma hos Johan med Marika och herr Esséns inneboende Annis (noob i sammanhanget men hon joinade ändå) levde upp till förra säsongens höga standard. Vi fick oss ännu mer drakar, naket men nu också barnamod. Yep, serien tycks gå igenom allt det som är förbjudet på tv och visar det:) Bara tidelag som fattas vid det här laget.

Annars var jag på gratisvisning av 21 Jump street igår med Johan och jag ber att gå och se den på bio! Lätt den roligaste film jag sett på länge. Tokgillade!

Och om jag tokgillade det där så kan jag väl säga att kombinationen av en stor pizza och diverse rusdrycker inte är nåt jag kan rekommendera. Man mår inte så bra helt enkelt, I will say no more. Var 2012-års grillpremiär i lördag på Johans (inglasade och uppvärmda) balkong med elgrill. Kim, Kerin och systereliten till Johan dök upp inklusive en make och bebis. Soft och kul. Gjorde en verkligen sugen på sommar men antar att det kalla vädret gör att man får vänta lite till innan vi är där.

Nu är jag trött så varför inte spela lite Xenogears! Imorrn blir det bio igen. Nån liten film som hette...Titanic tror jag? Får se vart den hamnar på betysskalan;)

Weckans tips 9 (Söndag 1/4)

FILM: Kingdom of Heaven
Sällan har en film fått ta så mycket kritik för att sen rädda det med en director's cut-version. Tyvärr är det alldeles för få som tycks känna till denna bortglömda Ridley Scott-film. Majoriteten av de som sett den såg den mest som en axelryckning och när de sen fick höra att det finns en förlängd version av filmen som är nästan 40 min längre förstår jag att de inte direkt kastar sig över den. Men så fel man kan ha! Scott har själv sagt att det var studion som tvingade honom att klippa ner den och därmed ta bort flera viktiga plot pionts. Till att börja med så gillade jag originalfilmen mer än de flesta men det är verkligen när de extra 40 minuterna tillkommer som det gör skillnad. Så låt inte det halvunkna ryktet kringa denna korsriddarsaga skrämma er (eller Orland Bloom i huvudrollen) utan leta upp director's cut-versionen och njut av storyn, det snygga fotot och ett av 2000-talets bästa soundtracks.

LÅT: Skinnarviksberget - Amanda Mair
En ny bekantskap för mig! Hela fem dagar färsk för att vara exakt. Broder Daniel (yes, min riktiga brorsa) som tipsade mig om henne och just denna låt och vad kan jag säga. Du hade rätt. Grymt bra musik med enkla medel. Blott 17 år och lidingö-bo är hon så damen ska verkligen ha credd för hennes musikaliska förmåga.

RSS 2.0